Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Underground σκηνή επιστρέφει στο Underworld Rises festival. Ένα ανοικτό φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη του Ηράκλειου αποχαιρετώντας μια γεμάτη συναυλιακή χρονιά και υποδεχόμενο ένα γεμάτο με φεστιβάλ καλοκαίρι .

Underworld Rises vol V:
-HAIL SPIRIT NOIR
-IMPERIUM INFERNALIS
-ΚIN CORRUPTION
-CRISIS CALL
-CHTHONIC RITES

HAIL SPIRIT NOIR

Οι HAIL SPIRIT NOIR ιδρύθηκαν το 2010 στην Θεσσαλονίκη από τους Χάρη και Θεοχάρη (Rex Mundi) και λίγο αργότερα ενσωματώθηκε και ο J Demian (Wardrum, Blackdrawn, Synesthesia) για να συμπληρωθεί το group. Και οι 3 έπαιζαν μαζί στους Transcending Bizzare?. To 2012 κι αφού είχαν υπογράψει με την ιταλική Aural Music/Code666, κυκλοφορεί το ντεμπούτο “Pneuma” με έναν παράξενο συγκερασμό Black metal, prog rock, avant-garde στοιχείων και με μια σκοτεινή και σατυρική διάθεση. Το 2014 η Code666 κυκλοφορεί το δεύτερο και ακόμα πιο πειραματικό album του group με τίτλο “Oi Magoi”. Ένας σαφώς πιο περίπλοκος δίσκος, με ακόμα πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα όπου έκανε και πιο γνωστό το όνομα Hail Spirit Noir. To 2015 ξεκίνησε η σύνθεση για το τρίτοalbum με έντονο πειραματισμό με αποτέλεσμα να είναι και πάλι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Το group υπογράφει με την νορβηγική Dark Essence Records (Taake, Virus κ.α) και τον Οκτώβρη του 2016 κυκλοφορεί το “Mayhem In Blue” όπου ο χαρακτήρας της μπάντας είναι πλέον ευδιάκριτος. Τα μελωδικά του στοιχεία ήταν πιο έντονα, τα πειραματικά ακόμα πιο περίεργα και η ψυχεδελική διάσταση της μουσικής είναι ακόμα πιο εμφανής. Το psychoprog black metal περιγράφει με σαφήνεια το τι επικρατεί στους δίσκους. Από την κυκλοφορία του δίσκου και μετά, για τις ανάγκες των live εμφανίσεων, που μέχρι τότε δεν ήταν δυνατές, επιστρατεύονται οι Φοίβος (Agnes Vein, Katavasia), Cons Marg (Until Rain, Dustynation) και Σάκης Μπαντής (Horizon’s End) . Έτσι τον Οκτώβρη του 2016, οι Hail Spirit Noir Πραγματοποιούν τις πρώτες τους live εμφανίσεις ανοίγοντας για τους Νορβηγούς Virus. Ακολούθησαν live στην Τσεχία στο Hellenic Darkness Fest (με Rotting Christ και Acherontas), στην Αθήνα support στους Rotting Christ και η συμμετοχή τους στο γνωστό Inferno Festival του 2017 ενώ τον Ιούνιο θα παίξουν στο New Long Fest και τον Αύγουστο στο Dark Bombastic Evening, στην Ρουμανία.
————————–————————–————————–

IMPERIUM INFERNALIS

Οι Imperium Infernalis σχηματίστηκαν στα τέλη του 2003 στο Ηράκλειο. Η μπάντα σήμερα αποτελείται σήμερα από τους Charon στα φωνητικά, T.N. στην κιθάρα, The Omegha στην κιθάρα, Goatlord στο μπάσο, Savage στα τύμπανα, και Mr. Obscure στον στίχο. Μετά από 3 demos, 1 EP, οι Imperium Infernalis υπέγραψαν στην Γαλλική Le Crepuscule Du Soir για την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου τους “Choking On The Stench Of Mankind”. Έπειτα από αρκετές εμφανίσεις και παράλληλα την δημιουργία νέων συνθέσεων, γεννήθηκε ο δεύτερος δίσκος με τίτλο “Imago Dei”, o οποίος κυκλοφόρησε από την Γερμανική SchattenKult Produktionen και σύντομα από την Αμερικάνικη Flesh Vessel. Έχοντας πλέον 2 full length κυκλοφορίες και πολλά live στο ενεργητικό της, η μπάντα συνεχίζει να παίζει και να δουλεύει καινούριο υλικό. Μετά από την μακροχρόνια απουσία από τις μουσικές σκηνές του Ηρακλείου οι Imperium Infernalis επιστρέφουν στο Underworld Rises V για να παρουσιάσουν τον δεύτερο δίσκο τους υπόσχοντας ένα δυναμικό και ιδιαίτερο show.
————————–————————–————————–

ΚIN CORRUPTION

Οι Kin Corruption είναι μια 5-μελής Hardcore μπάντα από την Αθήνα. Ξεκίνησαν το 2014 και μετά από κάποιες αλλαγές μελών κατέληξαν στο σημερινό τους line-up στις αρχές του 2017. Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής ένα single με τίτλο “To These Days” τον Μάιο του 2015 και ένα EP με τίτλο “Redwood” τον Ιούλιο του 2016. Η μπάντα έχει αρκετά live στο ενεργητικό της με highlights τις συμμετοχές της σε shows των Nasty(BE), Lionheart(US), Expire(US), Traces of You(IT), καθώς και στον ελληνικό τελικό του Wacken Metal Battle. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται η επερχόμενη κυκλοφορία τους, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.
————————–————————–————————–

CRISIS CALL

Οι Crisis Call είναι ένα Melodic/Groove/Thrash Metal συγκρότημα απ’το Ηράκλειο της Κρήτης. Έχοντας παίξει σε αρκετές συναυλίες σε Ηράκλειο αλλά και Ρέθυμνο, έχει βρεθεί και στην ίδια σκηνή με τους Suicidal Angels στο Ρέθυμνο. Έχουν στο δυναμικό τους πολλά δικά τους κομμάτια καθώς και πολλές γνωστές διασκευές απ’το χώρο της Thrash Metal σκηνής και όχι μόνο. Με πολύ όρεξη και πάθος βρίσκονται ήδη στην διαδικασία ηχογράφησης του πρώτου τους full-length δίσκου ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2017.
————————–————————–————————–

CHTHONIC RITES

Οι Chthonic Rites δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2016 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Με βάση το παλιό ευρωπαϊκό Black Metal, o ήχος τους φέρει στοιχεία της Σουηδικής και Ελληνικής σκηνής,ατμοσφαιρικά σημεία,μελωδικά Riffs και μια γενικότερη επιθετικότητα η οποία συνδυάζει το σύνολο. Αυτή την περίοδο η μπάντα βρίσκεται σε φάση ηχογραφήσεων του πρώτου υλικού, το οποίο και θα παρουσιαστεί στην πρώτη τους εμφάνιση το Σάββατο 3 Ιουνίου.