Αφιέρωμα στους Paradise Lost

Την Κυριακή στις 2 Ιουλίου λοιπόν θα βρεθούν στο Terra Vibe για λογαριασμό του Rockwave Festival οι σε όλους αγαπητοί Paradise Lost. Η πρώτη οπτική επαφή που είχα με την μπάντα ήταν στο Rockwave του 2012. Η εμφάνιση τους αυτή δεν άφησε και πολύ ικανοποιημένο τον κόσμο, με τον ίδιο τον Holmes να ζητά συγνώμη για την εμφάνιση τους αυτή την επόμενη φορά που επισκέφτηκαν την χώρα μας, το 2014. Εκείνο ήταν ένα πραγματικά ωραίο και αξέχαστο λάιβ. Όπως επίσης ωραιότατο ήταν και το λάιβ για την περιοδεία του The Plague Within, δυστυχώς αυτή την φορά χωρίς τον τιτάνα Adrian Erlandsson πίσω από τα τύμπανα. Μετά την περιοδεία ο Adrian ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την μπάντα καθώς ήθελε να δώσει περισσότερο χρόνο στις δυο μεγάλες του αγάπες, τους At The Gates & The haunted. Την θέση του από κει και μετά πήρε o Waltteri Vayrynen.

paradise lost

Θα ήθελα να πω κάποια λόγια για την πορεία της μπάντας από τον πρώτο δίσκο μέχρι και τον τελευταίο. Οι Paradise Lost, είναι μια μπάντα, που έχει αποδείξει πως ότι τους κατέβει στο κεφάλι θα το κυκλοφορήσουν. Τι εννοώ.. Οι δίσκοι των P.L δεν έχουν και τόσο μεγάλη σχέση ο ένας με τον άλλο, με την έννοια ότι ο κάθε δίσκος έχει την δική του ατμόσφαιρα ξεχωριστά από κάθε προηγούμενο ή κάθε επόμενο. Είναι φυσικό όμως ο κάθε δίσκος να έχει μέσα αυτό που λέμε «ΝΑΙ, αυτό το σημείο είναι Paradise Lost» . Ειδικά από το Gothic και μετά υπάρχουν leads στους δίσκους, τα οποία είναι η ταυτότητα της μπάντας. Έχουν κυκλοφορήσει δίσκους σταθμούς όπως το Icon, Draconian Times, One Second, οι οποίοι αν και ο κάθε δίσκος κυκλοφόρησε μετά τον άλλο, μπορεί να δει κανείς τις διαφορές στην σύνθεση μεταξύ τους. Αυτό που ήθελαν να εκφράσουν οι Paradise Lost , το εξέφραζαν χωρίς να φοβηθούν μήπως χάσουν οπαδούς.

paradise lost

Έχουν δοκιμάσει τα πάντα καθώς έχουν παίξει από doom/death metal μέχρι και gothic και  rock. Οπότε μπορεί να καταλάβει κανείς πως πρόκειται για μια μπάντα που έχει επηρεάσει μπάντες και ήχο σε όλο το φάσμα του Metal. Δίσκοι όπως το Host, Believe in Nothing & Symbol of Life μπορεί να διχάσουν ή ακόμη και να διώξουν ακροατές των Paradise Lost, αλλά όντας Άγγλοι ξέρουν να πετάνε πουτανιές  μέσα στην μουσική τους, οι οποίες θα σε καθηλώσουν και θα σε βάλουν πάλι στην θέση σου. Γούστα είναι αυτά. Άλλοι γουστάρουν την πρώτη περίοδο των Paradise Lost, άλλη την πιο χαλαρή περίοδο τους και άλλη την τελευταία περίοδο τους που κατά την γνώμη μου αποτελεί ένα κράμα του φάσματος των Paradise Lost με αποκορύφωμα το The Plague Within, το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και κατά κάποιο τρόπο είναι ένας δίσκος back to the roots.

paradiselost

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από το λάιβ της Κυριακής; Κατά πάσα πιθανότητα κομμάτια απ’ όλη την πορεία τους, με σκοπό να ευχαριστήσουν όλους τους ακροατές.

Υ.Γ Ας ελπίσουμε ότι θα παίξουν έστω ένα κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο, Medusa, καθώς κυκλοφόρησε ένα teaser από ένα καινούριο τους κομμάτι The Longest Winter.

Winter is coming..