Πρόγραμμα για τη συναυλία απόψε στο Κύτταρο:

20:00 Doors
20:30-21:00 Necrochakal
21:20-22:00 Death Courier
22:30-….. Dead Congregation

Το πρόγραμμα θα τηρηθεί αυστηρά – Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση!

Κυριακή 12 Μαρτίου – Κύτταρο Club, Αθήνα

Dead Congregation

Opening acts: Death CourierNecrochakal

Πόρτες: 20.00

Ταμείο: 8 euro

Facebook event

Οι Dead Congregation θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Κύτταρο την καθιερωμένη ετήσια αθηναϊκή συναυλία τους. Από την τελευταία η οποία είχε γίνει τέλη του 2015, μεσολάβησε η ενθουσιώδης υποδοχή από την διεθνή σκηνή του μεγαλοπρεπούς δεύτερου full-length album τους “Promulgation Of The Fall” το οποίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά, η συνεχής επιβεβαίωση τους πάνω στα σανίδια της σκηνής σαν ένα από τα κορυφαία metal σχήματα του πλανήτη μέσω πλήθους νέων εμφανίσεων σε Ευρώπη, Η.Π.Α., Αυστραλία, ενώ τον Νοέμβρη του περασμένου έτους ικανοποίησαν την αδημονία του κοινού για νέο δισκογραφικό υλικό με το αναπάντεχο “Sombre Doom” EP, πάντα στην καινοτόμα και υπερβατική δισκογραφική εταιρία Νoevdia. Tα δύο μεγάλα κομμάτια του ΕΡ, ρίχνουν αλάτι στις πληγές που άνοιξε το “Promulgation…”, με doom ατμόσφαιρες (όπως άλλωστε ο τίτλος υπαινίσσεται) αλλά και κτηνώδη περάσματα την επιθετικότητα των οποίων είχαμε να βιώσουμε από το θρυλικό ντεμπούτο τους “Graves Of The Archangels”.

Tη συναυλία θα ανοίξουν δύο άλλες ποιοτικές εγχώριες underground μπάντες: κατά σειρά εμφάνισης, oι Necrochakal και Death Courier. Οι τελευταίοι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθότι αποτελούν ένα από τα πλέον ιστορικά εγχώρια σχήματα. Το deathrash των δύο demos και του “Demise” album που κυκλοφόρησαν τέλη ’80s/αρχές ’90s, είχε αρκετό αντίκτυπο στη διεθνή σκηνή ώστε να μνημονεύεται ακόμα και σήμερα, ενώ μάλιστα κάποιες αξιόλογες επανακυκλοφορίες κόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Μετά από μία απουσία 16 ετών (1993-2009), οι Πατρινοί συνεχίζουν με νέα σύνθεση να παίζουν συναυλίες και να κυκλοφορούν νέο υλικό.

Οι Necrochakal είναι ένα σχήμα που αποτελείται από βετεράνους της αθηναϊκής σκηνής και εξειδικεύεται στην εκτέλεση ασυμβίβαστου, αβυσσαλέου black/thrash metal. Από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 5 demo και ΕΡ κυκλοφορίες σε κασέτα και βινύλιο.

Το αντίτιμο της εισόδου θα είναι 8 ευρώ και θα διατεθούν αυστηρά 550 εισιτήρια για να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός και προς όφελος των βέλτιστων συνθηκών μεταλλικής τέρψης.