Όπως κάθε ζωντανός και ενεργός οργανισμός, έτσι και το Horrorant Film Festival, έχει κάποιες σταθερές που ακολουθεί μέσα στα χρόνια, όμως πάντα θέλει να εξελίσσεται, να πειραματίζεται, να δοκιμάζει νέες ιδέες, να προσαρμόζεται με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Έτσι, μετά από πέντε χρόνια επιτυχημένων θεματικών αφιερωμάτων (Lovecraft, Greek horror, sci-fi horror, Spanishhorror κτλ), οι φετινές Νύχτες Τρόμου αποφάσισαν να τιμήσουν και παράλληλα να σας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα το έργο αγαπημένων ανερχόμενων σκηνοθετών, δημιουργίες των οποίων είχατε την ευκαιρία να απολαύσετε τα προηγούμενα χρόνια.

Το FOCUS LATIN AMERICA 3X3, όπως ονομάζεται αυτό το νέο τμήμα του φεστιβάλ, θα προβάλει από τρεις ταινίες τριών σκηνοθετών από χώρες της Λατινικής Αμερικής με τους εκλεκτούς να είναι ο Χιλιανός Lucio Rojas, οι Αργεντίνοι Luciano & Nico Onetti και ο Μεξικανός Diego Cohen.

Τα αδέρφια Onetti από την Αργεντινή είναι από τους πλέον αγαπημένους δημιουργούς του Horrorant Film Festival, και φέτος θέλουμε να τους τιμήσουμε προβάλλοντας ολόκληρη την giallo τριλογία τους, Sonno Profondo(2013), Fransesca (2015)και Abrakadabra (2018).

Το παρθενικό τους Sonno Profondo θα προβληθεί στο HFF για πρώτη φορά, το Fransesca συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 3ου Horrorant Film Festival όταν και τιμήθηκε με το Horrorant Special Mention award, ενώ το Abrakadabra είναι η νέα τους δημιουργία, που θα συμμετέχει και στο φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα, με τον Nico Onetti να παρευρίσκεται στη  Αθήνα για να το παρουσιάσει.

Τον Lucio Rojas από τη Χιλή, τον γνωρίσαμε πέρυσι με το σοκαριστικό Trauma (2017) του να μας αφήνει άφωνους, με το Focus 3×3 να παρουσιάζει τις δύο προηγούμενες ταινίες του, το δραματικό θρίλερ Perfidia (2014) και το slasher Sendero (2015).

Ο Diego Cohen είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες φωνές στον genre κινηματογράφο του Μεξικού, με τους θεατές του Horrorant Film Festival να έχουν πάρει μία μικρή γεύση από το ταλέντο του στο ανθολογιακό México Bárbaro II. Στο Focus 3×3, θα παρουσιάσουμε τρεις προσωπικές του ταινίες, το found-footage horror Perdidos(2014), το torture/revenge horror Luna de Miel (2015) και τη νέα του  παραγωγή, το νεανικό slasher Romina(2018), που θα διαγωνιστεί και για τα Horrorant awards.

Εννέα ταινίες από τρεις χώρες μπορεί να μη καλύπτουν όλη τη νέα horror σκηνή της Λατινικής Αμερικής, όμως αυτοί οι τρεις δημιουργοί αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματά της με την εξέλιξη του έργου τους από μία ταινία στην επόμενη να είναι συναρπαστική και πολλά υποσχόμενη για το μέλλον.

Λίγες ημέρες απομένουν για την αποκάλυψη του διαγωνιστικού προγράμματος του 6ου Horrorant Film Festivalκαι είμαστε σίγουροι πως θα σας ενθουσιάσει. Αναμείνατε…