Είναι γεγονός πως η αγάπη των Ελλήνων οπαδών για τους Arch Enemy είναι τόσο αστείρευτη όσο και αμοιβαία, καθώς επιβεβαιώνεται και από τις δυο πλευρές κάθε δυο χρόνια περίπου, αφού οι Σουηδοί δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία να επισκεφτούν τη χώρα μας κάθε φορά που κυκλοφορούν νέο δίσκο. Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη για άλλη μια φορά, σείστηκε ολάκερο το Principal Theater Club από την επέλαση των Arch Enemy και φυσικά των Ουκρανών Jinjer, οι οποίοι τους συνοδεύουν σε όλη τους την περιοδεία.

Ενώ οι πόρτες άνοιγαν στις 20:00, η προέλευση του κόσμου ήταν έντονη από τις 18:00 περίπου, ενώ υπήρχαν αρκετά άτομα που είχαν αγοράσει το VIP πακέτο (για meet ‘n greet με την μπάντα) και περίμεναν στην ουρά, στο οποίο πραγματικά δεν θα ήθελα να αναφερθώ περαιτέρω, καθώς μιλάμε για ξεκάθαρη κοροιδία.

Στις 21:00 ακριβώς ανεβαίνουν στη σκηνή οι αξιαγάπητοι Jinjer. Πολύ σπάνια βλέπουμε στην χώρα μας τον κόσμο να ξεσηκώνεται από το support act. Η περίπτωσή τους παρόλα αυτά, είναιη εξαίρεση στον κανόνα. Άψογοι, προβαρισμένοι και η ενέργειά τους μεταδοτικότατη, αφού τα pit πήγαιναν και έρχονταν. Η Tatiana, τσαχπίνα και μικροκαμωμένη, έκανε δικό της το χώρο, τόσο με τις φωνητικές τις ικανότητες όσο και με τις ναζιάρικες αισθησιακές κινήσεις τις. Σίγουρα απέκτησαν πολλούς οπαδούς εχθές και ας έχουν ξαναεμφανιστεί επί Θεσσαλονικιώτικου εδάφους. Ξεχώρισαν σίγουρα στο “Ι Speak Astronomy” ενώ αποθεώθηκαν στο “Bad Water”.

Setlist:

Who’s gonna be the one

Words Of Wisdom

Sit Stay, Roll Over

I Speak Astronomy

Just Another

Pisces

Captain Clock

No Hoard Of Value

Bad Water

Στις 22:15 ακούγεται το Thunderstruck των AC/DC (?), ενώ σβήνουν τα φώτα και καπνοί πνίγουν τον χώρο. Πέφτει το “Set Flame to The Night”, εμφανίζεται ο Daniel Erlandsson με τον Sharlee D’ Angelo, ενώ ακολουθούν οι Michael Amott και Jeff Loomis. Για την επόμενη μιάμιση ώρα πόλεμος. “RISE INTO THE LIGHT, SET FLAME TO THE NIGHT!” φωνάζει η εμβληματικότατη Alissa White-Gluz και το κοινό παραλύει. Το setlist τους περιλάμβανε πολλά αγαπημένα live κομμάτια όπως το Ravenous, No Gods No Masters, My Apockalypse κλπ και φυσικά μερικά νέα όπως το The Race και το Blood In The Water. Το μόνο αρνητικό είναι οτι καθώς το άλμπουμ Will To Power δεν έχει πολύ καιρό που έχει κυκλοφορήσει, με αποτέλεσμα το κοινό να μην έχει αφομοιώσει τα νέα κομμάτια τόσο καλά, με εξαίρεση τα 2 single που έχουν κυκλοφορήσει ήδη καιρό πριν (The World Is Yours και The Eagle Flies Alone) και έχουν πάρει ήδη πολλά εκατομμύρια views. Απόλυτα δεμένοι, καλό setlist και ο χώρος καθόλου αποπνικτικός τόσο από καπνό όσο από άποψη κοινού, κάτι στο οποίο βοήθησε ο νέος χώρος που μεταφέρθηκε το Principal, σε σχέση με την προηγούμενη εμφάνιση της μπάντας 2 χρόνια πριν στον Μύλο.

Η εμφάνιση και των 2 συγκροτημάτων χτες το βράδυ ήταν εμβληματικότατη, μπαίνει στα αγαπημένα μου σκηνικα για το 2017 και είμαστε σίγουροι οτι θα τους ξαναδούμε σύντομα.

Setlist:

Set Flame To The Night (intro)

The World Is Yours

Ravenous

Stolen Life

War Eternal

My Apockalypse

Blood In The Water

You Will Know My Name

The Race

The Eagle Flies Alone

As The Pages Burn

No Gods, No Masters

Dead Bury Their Dead

We Will Rise

Avalanche

Snow Bound

Nemesis

Fields Of Desolation