Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, η πόλη στολισμένη, πάρτι παντού, μαζώξεις με φίλους, live στο Eightball μας, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Και μόνο στη σκέψη είσαι πλήρης. Στο Live Stage του Eightball επρόκειτο να εμφανιστούν οι Bewized, σε μια επετειακή συναυλία για τα δέκα χρόνια ύπαρξη της μπάντας, παρέα με τα δικά μας παιδιά, τους Kin Beneath Chorus και τους Δραμινούς Sewn Mouth.

Παρά την μικρή καθυστέρηση, τη βραδιά άνοιξαν οι Sewn Mouth αρκετά δυναμικά, βάζοντας το σχεδόν από τώρα γεμάτο Eightball αμέσως στο κλίμα. Για τους Sewn Mouth είχα πει κάποια στιγμή μετά την εμφάνισή τους στο Heartcore Fest, ότι έχουν αυτό το κάτι που αν το εκμεταλλευτούν σωστά, θα είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα. Δεν θυμάμαι αν έχει ανέβει σε κείμενο ή σε ανταπόκριση, ωστόσο ισχύει και τα παιδιά το επιβεβαίωσαν επί σκηνής. Καλοκουρδισμένοι και καλοπροβαρισμένοι, με τον ήχο σύμμαχό τους και μια διάθεση σε υψηλά επίπεδα, μαγνήτισαν το ενδιαφέρον μας. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα λίγο παραπάνω να μείνουν στο σανίδι γιατί πραγματικά τους ευχαριστιόμουν – η ενέργεια που είχαν σε συνδυασμό με την ανταπόκριση και τη θερμή υποστήριξη του κοινού από κάτω ήταν φανταστική – ωστόσο θα περιμένω, όπως και οι υπόλοιποι την νέα τους κυκλοφορία. Για την ιστορία:

 1. Lighthouse
 2. In Lethargy
 3. The Narcissist
 4. 80 Years Of Solitude
 5. Stranded in Celestial Realms
 6. Plekto

Kin Beneath Chorus για την συνέχεια και η αδημονία μέχρι να ανέβουν στην σκηνή του Eightball κορυφωνόταν με κάθε λεπτό. Γενικά τους KBC τους σέβομαι και τους εκτιμώ πολύ και λόγω του ευγενούς χαρακτήρα που μεταδίδουν και γιατί δεν είναι τίποτα τραχανοπλαγιάδες δημοσιοσχετίστες και γιατί το “Invia” ήταν ένα από τα καλύτερα δισκάκια που άκουσα φέτος και το οποίο μάλιστα συμπεριέλαβα στην λίστα μου για τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς στο περιοδικό. Οπότε καταλαβαίνετε γιατί ανυπομονούσα τόσο. Πριν ξεκινήσουν, μας ενημέρωσαν πως λόγω ιατρικού προβλήματος, οι KBC θα εμφανίζονταν instrumental μόνο, χωρίς φωνητικά. Εκεί κάπου παραξενεύτηκα και μάγκωσα, αλλά το αποτέλεσμα έδωσε χαστούκια. Παρά το γεγονός ότι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του συγκροτήματος έλειπε (τα φωνητικά τους είναι αρκετά ιδιαίτερα), οι Kin Beneath ζύγισαν την κατάσταση εξαιρετικά, ώστε η εμφάνισή τους να είναι ιδανική ως πάντα. Η απόδοσή τους ήταν καθαρό δεκάρι και οπτικά το πώς στάθμισαν την απουσία του Θάνου γεμίζοντας την σκηνή ήταν άξιο επαίνου. Πολύ περισσότερο, ένιωσα μια μικρή περηφάνια γιατί σεβάστηκαν αυτούς που είχαν απέναντί τους. Εμένα, εσένα, όλους. Θα μπορούσαν κάλλιστα να το ‘λούσουν’ και να πουν ότι δεν παίζουμε γιατί έτσι κι έτσι και μα-μού. Όχι. Ήταν εκεί, ήταν εξαιρετικοί, ήταν οι Kin Beneath Chorus.

 1. Intro
 2. Beyond The Dynamic
 3. Nothing Is Sacred
 4. Session XII
 5. Higher Than Man
 6. Mariner’s Compass
 7. Atticus
 8. INVIA

Μετά το πέρας της εμφάνισης των Kin Beath Chorus, υπήρξε μια αρκετά μεγάλη παύση. Μια παύση που τολμώ να πω πως προκάλεσε εκνευρισμό σε όσους βρισκόμασταν στον χώρο. Κυρίως επειδή δεν μάθαμε ποτέ την αιτία. Το να κάνεις ένα δεκάλεπτο, ένα τέταρτο να στήσεις, είναι λογικό, το να περνάει κοντά 45λεπτο, όχι. Πάμε παρακάτω. Γενικά είχα θεματάκια με τους Bewized. Ενώ έμαθα πως έκαναν πάνω από μια ώρα soundcheck, κάτι στον ήχο πήγε πολύ λάθος. Τα δεύτερα φωνητικά δεν ακούγονταν, τα κύρια φωνητικά ήταν χαμηλά σε σχέση με τα όργανα και στην δεξιά πλευρά όπως βλέπεις τη σκηνή άκουγες ένα μπαχαλάκι. Δε ξέρω και ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατί συνέβη αυτό. Κανείς δεν αμφισβητεί την τεχνική αρτιότητα των Bewized, ίσα ίσα, αν έχεις επαφή με την μουσική τους, καταλάβαινες μια χαρά τι έκαναν, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό όταν η κατάσταση είναι τέτοια. Όσο καλά και να απέδωσαν και όλα να παίχτηκαν σωστά, δεν. Δεν το ευχαριστήθηκα. Και γω και οι γύρω μου. Και είναι κρίμα, γιατί ήταν επετειακό λάιβ που είχε στηθεί πολύ καλά. Εύχομαι να είμαι η περίεργη που τα βλέπω όλα στραβά. Αν και κρίνοντας από το γεγονός πως το Eightball σταδιακά άρχισε να αδειάζει πριν ακόμα ολοκληρώσουν την εμφάνισή τους οι Bewized, μάλλον δεν είμαι η μόνη περίεργη. Εύχομαι επίσης, εάν δεν ήταν στο μυαλό μου όλα αυτά, να ξαναπαίξουν τώρα στα κοντά για να εξισορροπήσουν την κατάσταση…