Είδος:Death/Thrash/Groove Metal
Χώρα: Ελλάδα
Εταιρία:-
Έτος:2020

Η πόλη της Πάτρας για όσους ασχολούνται με τα δρώμενα της μουσικής θα γνωρίζουν πολύ καλά ότι αποτελείται από ανθρώπους ενεργούς και ταλαντούχους σε αυτό που αρέσκονται και πραγματεύονται. Το metal σαν είδος μουσικής στην πόλη δε, έχει ‘’εμφανιστεί’’ μέσα από αξιομνημόνευτες κυκλοφορίες στο ένδοξο παρελθόν, όπως το εμβληματικό ντεμπούτο των Death Courier καθώς και μέσα από  άλλες δουλειές και προσωπικότητες που αφιερώθηκαν επάξια στον χώρο. Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με ένα σύνολο μουσικών/οπαδών κι ένα πολύ φιλόδοξο και καλοκουρδισμένο ντεμπούτο στον χώρο του ακραίου ήχου.

Με σαφείς προσανατολισμούς ενδεικτικά από group όπως, οι Exodus/ Testament/ Megadeth/ Biohazard/ The Haunted/ Sacred Reich μας χαρίζουν 10 συνθέσεις μείγματος thrash metal/crossover με τις heavy πινελιές και γκρούβες της νεότερης εποχής να είναι αισθητές, αποτέλεσμα παραγωγής (εδώ έγινε προσεκτική δουλειά) και να ‘’δένουν’’ με το ύφος των επιθετικών φωνητικών που εμφανίζονται στο μικρόφωνο με σαφή συμπάθεια και ταύτιση στους S.O.D. Πρόκειται για μια δουλειά που σε κάνει να την αγαπήσεις ειδικά αν είσαι fan του ήχου μιας και δεν ξεχνά να σου το υπενθυμίζει ανάμεσα στα τραγούδια πως παραμένει αγνό παιδί κυρίως του πρώτου κύματος της Αμερικής που εμφανίστηκε την χρυσή δεκαετία των 80s.

Αν ψάχναμε να βρούμε σημεία αναφοράς και επανάληψης στις ακροάσεις μας σίγουρα θα επιλέγαμε τραγούδια μιας ανάσας όπως τα ‘’Ground of God’’ και ‘’Down My Sight’’, σπουδαίους ηχητικούς δυναμίτες που εμφανίζουν evil τευτονικά solo δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η Γερμανία δεν ‘’απουσιάζει’’ από τις ιδέες, στραγγαλίζοντας κάθε σου αμφιβολία για την ποιότητα του thrash των ημερών μας. Για το τέλος, αφήνουμε την σκοτεινή πλευρά του group που ‘’εμφανίζεται’’ σε ένα ατμοσφαιρικό τραγούδι όπως το ‘’The Whore Of Babylon’’, όπου το group αποσυμπιέζει τον εαυτό του και παρουσιάζει ένα τραγούδι διαφορετικής διάστασης ομορφαίνοντας περισσότερο την συνολική μας εικόνα για το αποτέλεσμα του ‘’The Sum Of All Fears’’. Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα του group, το οποίο απομυζώντας τα καλύτερα στοιχεία από τις επιρροές του, προσαρμόζει πάνω του έναν ιδιαίτερο ήχο θέλοντας να δημιουργήσει ή να φτιάξει την δική του ταυτότητα, βοηθώντας τον εκάστοτε νέο και μη ακροατή να (ξανά)ασχοληθεί μαζί του, πόσο μάλλον και να το ξεχωρίσει μέσα από ένα σύνολο νέων ακουσμάτων.

4,5/6