Μάλλον το συγκεκριμένο live, είναι από αυτά για τα οποία οι ανταποκρίσεις είναι περιττές. Οι τρεις μπάντες αφενός είναι ιδιαίτερα γνωστές και αγαπητές στο τοπικό κοινό και αφετέρου είναι από εκείνες οι οποίες ενδείκνυνται για heavy metal party. Δε θα ήταν υπερβολή να πω ότι ο μόνος λόγος που τα Τρίκαλα συμπεριλήφθηκαν στο συγκεκριμένο mini-tour ήταν ακριβώς γι’αυτό. Για μια συναυλία με τέρμα τα γκάζια και το after show που θα ακολουθούσε. Άλλωστε η πόλη τα τελευταία 10 χρόνια έχει εξελιχθεί σε πυλώνα της συγκεκριμένης μουσικής, χωρίς ίσως το τόσο πολυάριθμο κοινό, αλλά σίγουρα ένα από τα πιο φανατικά στη χώρα.

Οι προσδοκίες δεν διαψεύσθηκαν. Νομίζω κανείς από τους 70-80 ανθρώπους που παρακολούθησαν το live δεν έμεινε παραπονεμένος. Και οι τρεις μπάντες με πρόσφατα νέα άλμπουμ (Convixion και Dark Nightmare) ή με άλμπουμ στα σκαριά (Murder Angels), τα έδωσαν όλα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Με έμφαση στις νεότερες δουλειές τους όπως ήταν αναμενόμενο– μάλιστα οι Dark Nightmare για 2η φορά σε 5 μήνες – έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να ξεχάσουμε ότι είναι Κυριακή βράδυ. Μόνο «μελανό» σημείο η μεγάλη καθυστέρηση – λόγω τεχνικού προβλήματος – στο ξεκίνημα της συναυλίας, η οποία μας έστειλε τους εργαζόμενους άυπνους στη δουλειά δευτεριάτικα.

Κατά τα άλλα, στα θετικά να σημειώσω την προσέλευση κόσμου από τους γειτονικούς νομούς αλλά και από Αθήνα, όπως και τη βελτίωση στον ήχο του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστο δεν ενδεικνυόταν για τέτοιου είδους συναυλίες. Αυτή τη φορά μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά ικανοποιητικός. Σε άλλες λεπτομέρειες δεν έχει νόημα να επεκταθώ. Όταν έχεις δύο καταξιωμένες εγχώριες μπάντες και ένα αν μη τι άλλο ελπιδοφόρο νέο σχήμα σε μια ζωντανή εμφάνιση με τόσο χαμηλό εισιτήριο, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και γενικά, τέτοιες καταστάσεις πρέπει να στηρίζονται και να επιδιώκονται. Την επόμενη φορά Σάββατο όμως, να πάρουμε και καμιά γεύση από aftershow…

photos by Thanos Floulis