Τρίτη μέρα λοιπόν για το Defcon Fest και φτάνω λίγο καθυστερημένος στο An Club προλαβαίνοντας ίσα ίσα τους πρώτους Rascal Whack.Τα παιδιά νέα στο χώρο. Είναι το τέταρτο η πέμπτο live απ’ όσο μου είπε ο Δημήτρης (κιθάρα) που είπαμε δυο κουβεντούλες μετά και μου κάνε παρέα στη πρώτη μου μπύρα! Τα παιδιά γεμάτα ενέργεια έφεραν εις πέρας το δύσκολο έργο ν’ ανοίξουν το Fest με λίγο σχετικά κόσμο που εκτίμησε όμως το heavy rock τους το οποίο παλαντζάρει με το grunge και τον alternative ήχο.Τα παιδιά έχουν άμεσο πλάνο να βγάλουν δίσκο το 2015. Αναμένουμε λοιπόν παίδες. Καλή αρχή από μας!

Setlist

Nick the Weed, No Regret, Blazing Aura, Standin Still, Blue Entry, Madison

To An ακόμα έχει δεν έχει 100 άτομα. Δεύτερο συγκρότημα οι Breath After Coma. Ομολογουμένως δεν περίμενα τέτοια εμφάνιση από το 2ο συγκρότημα στο Defcon. Εκπληκτική εμφάνιση! Οι Breath After Coma κινούνται στα πλαίσια του stoner χωρίς όμως να περιορίζονται εκεί. Ο ήχος τους μου θύμισε Red Fang εμπλουτισμένος όμως με alternative αλλά και funk στοιχεία. Το rythm section πραγματικά πολύ δεμένο και το συνολικό αποτέλεσμα επαγγελματικό και ουσιαστικό (και αλλαγή χορδής on the fly παρακαλώ!). Κρίμα που ο κόσμος και ήταν λίγος αλλά και δεν συμμετείχε τόσο σε αυτή τη σπουδαία εμφάνιση των παιδιών.

Τσεκάρετε τους!

Setlist

Εveryday King, This Life, Three, Four, Adoration, Fake Gun

Αναμονή για τους τρίτους Super Puma και φροντίζω να επισκεφτώ το μπάρμαν για τα αναγκαία καύσιμα. Οι Super Puma μπήκαν αρκετά μουδιασμένοι. Τα παιδιά προσπάθησαν να ζεστάνουν το κοινό με το Ennio morricone meets Monster Magnet στυλ τους. Το κοινό λίγο αμήχανο το ίδιο και τραγουδιστής που θυμίζει τον Machete (aka Dany Trejo) σε λεπτή version. Μέτρια εμφάνιση και σ’αυτό  “βοήθησε” και ο κακός ήχος.

Setlist

Dark Country, Blind Monkey, Animalove, Lullabies for the Uneasy, Under the Vulture’s Glare

To An αρχίζει να γεμίζει επιτέλους και οι Solar Monkeys μπαίνουν φορτσάτοι με την υποστήριξη και του κοινού τους. Ωραίο groove και εξαιρετικός ο frontman μας έδωσαν ένα ωραίο set μοντέρνου ροκ που σε σημεία θυμίζει Soundgarden και Audioslave. Κέρδισαν το χειροκρότημα και προλόγισαν τους guest Black Hat Bones.

Setlist

Don’t Bother,Momma’s son,Glass Giant,Inside your Head,Zoey,No care for Lord,Let them rest,Above

Τους Black Hat Bones τους ξαναείδαμε ως support στους Clutch. Να πω την αλήθεια το punkίζον heavy rock τους με αφήνει αρκετά αδιάφορο πάραυτα αυτό που παίζουν το απέδωσαν σωστά.

Setlist

All my Friends are Dead, Point Six, Love is a Dog from Hell, High Gain Devil Rockers

Με κάποια καθυστέρηση για να στηθεί το σκηνικό τους ανέβηκαν και οι  headliners Poem. Τους βλέπω για πρώτη φορά και πραγματικά με κέρδισαν. Ωραίος ήχος, η μπάντα σε φόρμα και ωραία επικοινωνία με το κόσμο. Επικεντρώθηκαν στο καινούργιο δίσκο που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα που απ’ όσα άκουσα μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Mελωδικοί, δεμένοι και μ’ ένα Γιώργο στο μικρόφωνο να βγάζει όλη του τη ψυχή. Εύγε παίδες! Αρχοντική εμφάνιση από μια δουλεμένη μπάντα.

Setlist

Passive Observer, Fragments, The End Justifies the Means, Giant River, Inordinate Desire,  Scoulamedra, Remission of breath

Εncore

Pillow Sickness