dexter ward, proakroasi, no remorse, heavy, greece, news, 2016

Κυριακή 20/3/16 του μήνα είχα την χαρά να βρίσκομαι στα Devasoundz Studios για την προακρόαση του δίσκου των Dexter Ward ο οποίος θα κυκλοφορήσει 29 Απριλίου από την No Remorse Records, ελάχιστα πριν την εμφάνιση τους στο Keep It True Festival, το οποίο θα λάβει χώρα στην Γερμανία. Πρόκειται για μια μπάντα  με μακρά ιστορία στο χώρο, αλλά και για μια μπάντα τα μέλη της οποίας έχουν ακόμα μεγαλύτερο εκτόπισμα στην ελληνική αγγλόφωνη ροκ/μέταλ σκηνή.

Η μπάντα καλωσόρισε θερμά όλους τους συντάκτες των webzines που προσπαθούν όσο μπορούν, δεδομένου του ελεύθερου χρόνου που τους επιτρέπει η καθημερινότητα τους, να διαδώσουν την σπουδαία προσπάθεια των ελληνικών συγκροτημάτων, που παρά τις δυσκολίες διατηρούν έντονη παρουσία στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Πρέπει να ομολογήσω πως το υλικό είναι πολλά υποσχόμενο τόσο για το παρόν όσο και το μέλλον του συγκροτήματος.

Ας προχωρήσω στο ψητό.
Δηλαδή το tracklist.

dexter ward, greece, 2016

1. Rendezvous With Destiny

Αρχικά έπαθα σοκ με την ποιότητα της μοντέρνας παραγωγής. Στο μουσικό μέρος τώρα, τα ρυθμικά ήταν απόλυτα δεμένα. Τα φωνητικά ήταν άρτια και μελωδικά. Η αρμονία ήταν εντυπωσιακή όπως και φανταστικές ήταν οι γέφυρες του κομματιού. Ένα άριστο πραγματικά κομμάτι με κλασσικό vibe που όμως δεν κουράζει και διατηρεί τον αντισυμβατικό συνθετικό χαρακτήρα του γκρουπ που γλιτώνει οποιονδήποτε χαρακτηρισμό γραφικότητας.

2. Stone Age Warrior

Το κομμάτι εισάγεται με γκρουβάτο μπάσο το οποίο ακολουθείται από αργόσυρτα ριφ. Οι solid κιθάρες κάνουν αρμονικές ανταλλαγές μελωδιών. Το μπάσο καλπάζει. Τα φωνητικά επιβλητικά. Έπειτα μας σερβίρεται ένα σόλο που ‘γαζώνει’ πριν από ένα πιασάρικο, όχι με την κακή έννοια, ρεφρέν.

3. These metal wings

Μεϊντενικό το τρίτο τρακ. Αξίζει να σημειωθεί πως η αναφορά στο ‘Wasted Years’ είναι πανέξυπνη. Εξαιρετικό ρεφρέν. Το σόλο είναι ευκολομνημόνευτο.

4. Metal for the light

Μελαγχολικό με ψυχαναλυτικό στίχο. Catchy ριφ κορύφωση στο ρεφρέν. Καλαίσθητη παύση πριν το ρεφρέν. Φινάλε με μελωδικό μπάσο.

5. Fighting For The Cross

Δυναμική εισαγωγή. Τεράστιο μπάσο ογκώδες, ενώ το κομμάτι χρωματίζει η φωνητική γραμμή.

6. Knights Of Jerusalem

Διάθεση που συνδυάζει ροκ με εκκλησιαστικά φωνητικά. Bluesy σημεία. Εδώ παρατηρεί κανείς τις εξαιρετικές τεχνικές ικανότητες του τραγουδιστή.

7. We Are Dexter Ward

Συναντάται ένα ευκολομνημόνευτο  ρεφρέν.

8. Ballad Of The Green Berets

Μελωδικό ξεκίνημα. Το λιγότερο αγαπημένο κομμάτι πάντα κατά την άποψη μου. Απουσίαζε το στοιχείο της έκπληξης.

9. Bonus Track

Κομμάτι έκπληξη με γκεστ συμμετοχή στα τύμπανα του ιστορικού μουσικού  Randy Foxe (ex-Manilla Road) στα τύμπανα και στα πλήκτρα. Αναπάντεχη ρυθμική δομή, ενώ το στοιχείο της ανατολής στην solo κιθάρα ήταν εμφανές, εμπλουτίζοντας έτσι την ατμόσφαιρα του τελευταίου στο άλμπουμ πονήματος των Dexter Ward.

Αυτά τα ολίγα. Προτείνω να αγοράσετε τον δίσκο γιατί πραγματικά αξίζει. Και το υπογράφω όχι ως ειδήμων αλλά ως λάτρης της μέταλ μουσικής.

Line-up:
Mark J.Dexter (vocals)
Manolis Karazeris (rhythm guitars)
Akis Pastras (lead guitars)
John Luna Tsimas (bass)
Stelios Darakis (drums)

ΥΓ: Το κρασί με logo του συγκροτήματος ήταν γευστικότατο.

Πάσχος Δημήτρης