27 C
Athens

Α Page In Black Απρίλιος ’98 τεύχος 18

Published:

Last Updated on 12:26 AM by Giorgos Tsekas

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ AIKIDO / Kisshomaru Ueshiba / Aldebaran

9789997823052
Ίσως σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η στήλη φιλοξένει ένα βιβλίο γραμμένο για μια πολεμική τέχνη. Ή καλύτερα για την «ειρηνική πολεμική τέχνη» όπως εύστοχα ονομάζουν πολλοί το Aikido! Και το ονομάζουν έτσι γιατί όλα τα χτυπήματα και οι λαβες του Aikido χρησιμοποιούν την δύναμη του επιτιθέμενου (δηλ. του αντίπαλου). Είναι λοιπόν κυρίως μια αμυντική πολεμική τέχνη. Το Aikido όμως είναι κάτι πολύ παραπάνω από μερικά χτυπήματα και ρίψεις. Είναι τρόπος ζωής, είναι πνευματικός δρόμος. Γιατί άλλωστε φιλοξενείτε στην στήλη. Ετυμολογικά Aikido σημαίνει ο δρόμος (do) της εναρμόνισης (ai) με την ψυχική ενεργεία, «ψυχή» (ki). Ο σκοπός του λοιπόν είναι η αρμονική δύναμη όλων των πλασμάτων, τα πάντα συνεργάζονται. Η εναρμόνιση της συμπαντικής ενεργείας με την ατομική. Αποτέλεσμα σίτου του συνδυασμού είναι η άψογη φυσική κατάσταση, υγεία, διαύγεια πνεύματος, εξέλιξη. Τα πάντα στο Aikido βασίζονται στην αρμονία. Going with the flow… Το Aikido λοιπόν είναι η πολεμική τέχνη που προσφέρει το κλειδί της φυσικής ανιδιοτελούς ζωής για ένα περιπλοκή κόσμο όπως ο δικός μας. Το βιβλίο (γραμμένο από τον ιδρυτή του) εξηγεί την φιλοσοφία, την φύση και την ιστορική εξέλιξη της τέχνης.

PASSPORT TO MAGONIA On UFOs folklore and parallel worlds / Jacques Vallee / Contemporary Books

406344

Ο Jaques Vallee είναι μια cult φυσιογνωμία στον χώρο έρευνας περί εξωγήινης ζωής. Διακεκριμένος επιστήμονας, μαθηματικός και συχνά συνεργάτης της NASA έχει γράψει μια σειρά βιβλίων που ασχολούνται με την ύπαρξη εξωγήινων, την προέλευση και την δράση τους. Τα βιβλία του είναι γραμμένα με αντικειμενική και κριτική διάθεση και συνήθως τα επιχειρήματα του τεκμηριώνουν επιστημονικά τα δεδομένα χωρίς να καταφεύγουν σε υπερβολές. Το «Passport to Magonia» κυκλοφόρησε το 1963. Ακόμα όμως και σήμερα συνεχίζει να προκαλεί αίσθηση. Ο Vallee συνδυάζει εθνικές παραδόσεις, ιστορικά στοιχειά και μοντέρνα αστρονομική έρευνα για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς της Γης υπάρχει ένας καταιγισμός επισκέψεων από άλλους κόσμους. Αυτό που τώρα αποκαλούμε εξωγήινους, οι προγονοί μας αποκαλούσαν θεούς, δαίμονες, ξωτικά κ.α. Το καταπληκτικό είναι ότι η ομοιότητα των αρχαίων επαφών και εμπειριών σε σχέση με τις σύγχρονες είναι πραγματικά τρομακτική! Πράγμα που με βάζει σε σκέψεις…

SCARED STIFF Tales of sex and death / Ramsey Campbell / MacDonald

CAMSCAR01-2

Ο Ramsey Campbell είναι ένας καταξιωμένος συγγραφέας τρόμου και δεν χρειάζεται περιττές συστάσεις. Το «Scared Stiff» είναι μια συλλογή διηγημάτων του. Διηγημάτων sex και θανάτου, όπως δηλώνει και ο υπότιτλος του βιβλίου. Ιστορίες σκοτεινά ερωτικές, τρομακτικές, αισθησιακές, ανατριχιαστικές… Από οργιαστικές συνάξεις μαγισσών, σε voodoo ξόρκια αγάπης και πάθους. Επτά ιστορίες (Dolls, The other woman, Lillith’s, The seductress, Stages, Loveman’s comeback, Merry may, Afterword) πόθου, βίας και μεταφυσικής έκστασης που θα σας συναρπάσουν. Ιστορίες που αποκαλύπτουν τον απολυτό αισθησιασμό της σάρκας, την παρακμή μέσα σένα ολοκληρωτικό παθός, τα αγρία βασίλεια της διαστροφής και τον πυρετό της επιθυμίας. Μερικά από αυτά μπορεί να σας φανούν σαν οράματα της Κόλασης, τα όνειρα σας όμως θα αποκαλύψουν τις επιθυμίες σας.
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΝΤΟΣΑΝΤΙ / ΦΡΑΝΚ ΧΕΡΜΠΕΡΤ / ΤΡΙΤΩΝ

324_PH1
Ο Φρανκ Χερμπερτ έγινε γνωστός στο κοινό της επιστημονικής φαντασίας με το μυθιστόρημα του ΝΤΙΟΥΝ. Από τους πλέον αξιόλογους δημιουργούς και αγαπημένους συγγραφέας του King Diamond (ναι, ναι!!!!), νομίζω ότι κατέχει επάξια την θέση του στο «A Page In Black». «Το Πείραμα Ντοσαντι» είναι ένα από τα ελάχιστα έργα επιστημονικής φαντασίας που ασχολούνται με την αντίληψη για την δικαιοσύνη. Σε ένα μακρινό γαλαξία η φυλή των Γκαουτσιν πιστεύει ότι ο Νομός πρέπει να διαθέτει εύχρηστους τρόπους ανατροπής των παραδοσιακών τύπων, γιατί τίποτα δεν είναι πιο σίγουρο από το γεγονός ότι οι τύποι του Νομού παραμένουν όταν κάθε έννοια δικαιοσύνης έχει χαθεί. Έτσι έχουν αναπτύξει ένα Νομικό σύστημα που σκοπός του είναι η ανατροπή του ίδιου του Νομού σε κάθε δική. Ο ήρωας του βιβλίου, πράκτορας στην Υπηρεσία Σαμποτάζ, προσπαθεί να διατηρήσει την εύθραυστη ισορροπία των διαφόρων πολιτισμών του Γαλαξία ξεδιαλύνοντας το μυστήριο ενός μυστικού πειράματος σε ένα μακρινό πλανήτη! Η φυλή που ξεκίνησε το πείραμα κρύβει πολλά μυστικά… Φοβερή πλοκή που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ / ΤΖΟΥΛΗ ΠΙΤΣΟΥΛΗ / aldebaran

κατάλογος

Ένα αρκετά χρήσιμο και διαφωτιστικό βιβλίο, από την Τζουλη Πιτσουλη, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν υιοθετήσει την ελληνοκεντρική άποψη περί δημιουργίας. Στο βιβλίο η ερευνήτρια αναλύει και αποδεικνύει με γεγονότα (όπως η ίδια υποστηρίζει) ότι ο Ελληνικός πολιτισμός προϋπήρχε του Αιγυπτιακού κι ότι οι θεοί των Αιγύπτιων είχαν ελληνικά ονόματα. Τα μυστικά των πυραμίδων αποκαλύπτουν την σχέση των προκατακλυσμιαίων Ελλήνων με την Αίγυπτο, γεγονός που ενισχύεται από τους μυστηριώδεις διαύλους ενεργείας που συνδέουν την Αίγυπτο με Αρχαιοελληνικά ιερά. Επίσης μας αποκαλύπτει τη σχέση του Ναού του Ωρου με τον Απόλλωνα και την Χριστιανική Αποκάλυψη καθώς και την ταυτότητα του μυθομαγικού προσώπου Ερμή του Τρισμέγιστου. Το βιβλίο, αν και καλογραμμένο, μερικές φόρες παρουσιάζει έναν υπερβολικό ζήλο και συμπάθεια προς τους προγονούς μας με αποτέλεσμα να σε κάνει να αναρωτιέσαι για την εγκυρότητα των πηγών της. Παρόλα αυτά έχει ενδιαφέρον καθώς φέρνει στο φως στοιχειά και γνώση του παρελθόντος που δεν έχω ξαναδιαβάσει πουθενά.

M.W. DAOLOTH

George Zacharopoulos
George Zacharopoulos
Managing Director of the printed edition of METAL INVADER (R.I.P.) . Metal: one of the most important things in my life. Swords and Swordfighting: two of the most important things in my life. My son : THE MOST important thing in my life.

Related articles

Masakari – The Prophet Feeds

spot_img

Recent articles

spot_img