36.5 C
Athens

Συνέντευξη με τους Threads

Published:

Last Updated on 07:37 PM by Giorgos Tsekas

Θα ήθελα για πρόλογο, να μου δώσετε μια μικρή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους Threads.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα για διακοπές, είμαστε και πάλι όλοι πίσω στο Βερολίνο. Το βασικότερο μέλημά μας είναι η δουλειά νέων κομματιών και η προετοιμασία για μελλοντικές εμφανίσεις.

Το πόνημα αυτό ως τι πήρε πάτημα και ήρθε στη ζωή;

Οι Threads. Άρχισαν να παίρνουν μορφή το 2019 στην Θεσσαλονίκη ως solo project του κιθαρίστα της μπαντας Άγγελου Τζαμτζή. Μετά την σύνθεση του πρώτου single “The Unspeakable World” που απέσπασε πολύ καλές κριτικές, ο Άγγελος αποφάσισε να φύγει για το Βερολίνο. Εκεί, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι Threads απο solo project γίνανε full band.

Πειραματισμοί, ambience, post-rock ήχοι, μεταξύ πολλών άλλων. Ποια η έμπνευση πίσω από όλο αυτό;

Γενικά, ως μουσικοί αλλά και ακροατές είμαστε αρκετά ανήσυχοι. Ακούμε πολλά είδη μουσικής οπως extreme metal, pop, jazz, ambient, progressive, electronic, downtempo και αυτό έχει σίγουρα επίπτωση και στην σύνθεση των κομματιών μας. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να μην βάζουμε ταμπέλες και όρια σε αυτό που θέλουμε να παίξουμε. Έτσι κι αλλιώς, στην τελική η μουσική είναι μια.

Πόσο «ιδανικό» ήταν το διάστημα της καραντίνας για εσάς, δεδομένου από μια μεγάλη μερίδα μουσικών ακούστηκε το ότι λειτούργησε θετικά, ως περίοδος δημιουργίας;

Στην πρώτη καραντίνα λειτούργησε θετικά γιατί υπήρχε περισσότερος ελεύθερος χρόνος. Υπήρξαν αρκετές ιδέες για νέα τραγούδια και μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε όλοι μαζί στο στουντιο και να δημιουργήσουμε το πρώτο μας EP. Από την άλλη πλευρά όμως, όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να λειτουργήσει και άκρως αρνητικά και να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την έμπνευση του καλλιτέχνη, μιας και οταν κάποιος είναι κλεισμένος στο σπίτι δεν μπορεί να έχει και πολλά ερεθίσματα να δημιουργήσει.

Ποιο το όραμα για τις live εμφανίσεις των Threads κάποια στιγμή μελλοντικά; Υπάρχει αυτό το σενάριο;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία απ᾽όλους μας στο να βγεί η μπαντα στην σκηνή. Υπάρχει αρκετό υλικό που είναι έτοιμο για να παιχτεί ζωντανά, και πραγματικά θέλουμε πολύ να το μοιραστούμε με τον κόσμο. Το όραμα που έχουμε αφορά ένα set list που θα δημιουργήσει αρκετές εναλλαγές συναισθημάτων από κομμάτι σε κομμάτι. Δυνατά metal περάσματα, progressive γέφυρες και post/ambience στοιχεία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην παρουσίαση μας που θα πλαισιωθεί απο visuals και κατάλληλο φωτισμό.

Μερικά λόγια για το “Akasha”;

Το “Akasha” ηχογραφήθηκε στο Βερολίνο μέσα στην περίοδο του πρώτου lockdown στα KAOS Studios. Την μίξη ανέλαβε ο Francesco De Dominici ενώ το mastering ο Άγγελος Τζαμτζής. Το EP κυκλοφόρησε στις 24 Ιουνίου. Απαρτίζεται από τέσσερα κομμάτια, εκ των οποίων τα δύο (Libraries of Time & Colorless), είχαν ξαναηχογραφηθεί και κυκλοφορήσει από την προηγούμενη μπαντα του Ἁγγελου (Berehynia), αυτή την φορά όμως παρουσιάζονται στο EP των Threads με κάπως διαφορετικό χαρακτήρα.

To artwork επιμελήθηκε ο μπασίστας της μπάντας Βαγγέλης Σαζανίδης.

Από που σας ήρθε βασικά, ο τίτλος;

Η ονομασία ουσιαστικά προήλθε από το κομμάτι “Libraries of Time”. Σύμφωνα με την ινδική θρησκεία η Akasha είναι ένα υποτιθέμενο πεδίο στον αιθέρα, σαν μια διάσταση στην οποία είναι καταγεγραμμένα όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί. Κάτι σαν μια βιβλιοθήκη όπου είναι αποτυπωμένη όλη η συμπαντική γνώση.

Που θα θέλατε να βρίσκονται οι Threads ας πούμε, σε πέντε χρόνια από τώρα;

Ιδανικά με τουλάχιστον δυο δίσκους στα χέρια μας και σίγουρα έχοντας την δυνατότητα να γυρίζουμε τον κόσμο παίζοντας live.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Ο βασικός μας στόχος, είναι να τελειώσουμε με την σύνθεση των νέων μας κομματιών και να μπούμε στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας full length άλμπουμ. Μέχρι τότε σας ετοιμάζουμε και κάποιες εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν μέσα απο τους λογαριασμούς μας στα social media. Εάν θέλετε μπορείτε να μας ακολουθήσετε εδώ:

Facebook: https://www.facebook.com/threads.project

Instagram: https://www.instagram.com/threads.band/

Σας ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία.

Καλή συνέχεια.

Related articles

spot_img

Kerry King – From Hell I Rise

Traveler – Prequel to Madness

Recent articles

spot_img

Traveler – Prequel to Madness