30.2 C
Athens

Aherusia, Warcode, Reversed live στο Skyland 06.05.2023 Larissa

Published:

Last Updated on 09:41 AM by Nikos Nakos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Skyland Live Music Venue

Φαρσάλων 24, ΛΑΡΙΣΑ

Doors open: 20:30
Eισιτήρια προπώληση / ταμείο 10€
Σημεία προπώλησης:
SNUFF (Παπασταύρου 4)
UNDERGROUND TALES RECORDS (Πανός 12Α, 1ος όροφος)

AHERUSIA

Το ‘Bacchus ~Epiphanies Of The Crazy God’ είναι ένα ταξιδιάρικο, θλιμμένο, ευλαβικό, άφοβο και επαναστατικό έργο. Πιστοί στις folk metal αναζητήσεις τους δημιουργούν μια νέα αφήγηση που το μήνυμά της απευθύνεται στο σήμερα.

Ο Βάκχος/Ζαγρέας/Διόνυσος, μέσα σε αυτό το γαϊτανάκι των συμβολισμών που διέπουν τους μύθους του, είναι ένας θεός που δεν φοβάται να ακολουθήσει τον θνητό δρόμο, είναι ένας θεός διωκόμενος από παντού: από κάθε εξουσία, από κάθε έναν φοβισμένο τυραννίσκο. Είναι ένας θεός που εξυψώνει την ανθρώπινη φύση, θεωρώντας δεδομένη την ισότητα στα φύλα (όσα και αν τελικά προκύπτουν να είναι αυτά βάση αυτοπροσδιορισμού).

Για τον τρελό αυτόν θεό, είναι αδιανόητο να στερούνται οι άνθρωποι, το φαγητό, την μόρφωση και την χαρά. Είναι δοσμένα σε αφθονία για όλους, αν οι αντιθέσεις και τα εμπόδια, που ο φόβος μας δημιούργησε, παραμεριστούν. Το μήνυμά του, είναι ένα μήνυμα που σπάει τον κύκλο της βίας. Η μέθεξη μαζί του είναι οργιαστική και βροντερή όπως και αυτή καθ’ αυτή η αφτιασίδωτη αλήθεια. Η έκσταση που προσφέρει είναι παροξυστική γιατί πολύ απλά υπερβαίνει τα τεχνητά όρια των θεσφάτων αυτής της σημερινής σύγχρονης “καθωσπρέπει” κοινωνίας και πολιτείας.

Είναι τρελός γιατί ακόμα και στην άκρατη επαναστατικότητά του ζητά και επιδιώκει την σύνθεση, την σύγκληση, την συγχώρεση. Τι πιο επίκαιρο από ένα τέτοιο μήνυμα στο σήμερα; Τι πιο αναγκαίο;

Ο δίσκος αυτός απευθύνεται στον κάθε άνθρωπο που ξεκινά την επανάσταση στα μικρά πράγματα και τηρεί αυτή την πορεία δίχως να υπολογίζει το συμφέρον ή το κόστος. Αυτός ο δίσκος μιλά για τον ήρωα που πλέον έχουμε τόσο ανάγκη στο σήμερα. Τον ήρωα που είναι τόσο μόνος από τις επιλογές του, τον ήρωα που μπορούμε να σφυρηλατήσουμε ο καθένας μέσα μας, για να αλλάξει επιτέλους κάποτε κάτι.

https://www.facebook.com/aherusia

https://aherusia.bandcamp.com/

Μαζί τους, οι σαρωτικοί WARCODE.

Σχηματίστηκαν το 2007 στα Τρίκαλα. Το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο demo EP με τίτλο ‘Warcode’. Μετά από αυτό, ξεκίνησε η σύνθεση του πρώτου ολοκληρωμένου άλμπουμ, με τίτλο ‘Vortex of Chaos’ το οποίο και κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2014.

Αρκετά live ακολούθησαν εντός Ελλάδας και δύο μίνι περιοδείες στη κεντρική Ευρώπη. Μετά από απουσία 5 χρόνων και κάποιες αλλαγές στο line up της μπάντας ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη σύνθεση και την ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου με τίτλο ‘Post – Modern Delusions’.

Ο δίσκος αποτελείται από εννιά δυνατά και γρήγορα τραγούδια με τις επιρροές να δίνουν και να παίρνουν από το χώρο του death metal, και φυσικά με καταβολές από το thrash, ο οποίος κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη του 2019.

Αυτό το καιρό η μπάντα είναι στη διαδικασία παραγωγής του νέου δίσκου.

https://www.facebook.com/Warcodeband

https://warcode.bandcamp.com/album/post-modern-delusions

Ανοίγουν οι REVERSED

Από όπου και αν το πιάσεις θα αισθανθείς κατευθείαν μια διαφορετική ενέργεια, μια αύρα από τον καθένα τους που πραγματικά σε μεταφέρει σε μία πολύ rock εποχή. Ο ήχος τους διαμορφώθηκε στα ακούσματα του alternative/hard rock και δεν άργησε να έρθει και η μέρα των ηχογραφήσεων. Από αρχές Οκτώβρη του 2022 έπεσαν οι πρώτες συζητήσεις και τα πρώτα κομμάτια άρχισαν να υλοποιούνται για να βγούνε στην επιφάνεια. Φυσικά τα shows άρχισαν από πολύ πιο νωρίς και η ζήτηση για τους Reversed αυξανόταν ολοένα και περισσότερο. Μοιράστηκαν την σκηνή με αγαπημένα σχήματα και προσέγγισαν πολύ περισσότερο κόσμο από τα δεδομένα της εποχής. Το υλικό τους αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες αλλά σίγουρα μπορείς να τους επισκεφτείς σε ένα από τα live τους ώστε να ακούσεις αρκετά από τα κομμάτια που επρόκειτο να δημοσιευτούν και να καταλάβεις τι θα πει REVERSED.

https://www.facebook.com/ReversedTheBandOfficial

Related articles

Kerry King – From Hell I Rise

Traveler – Prequel to Madness

spot_img

Recent articles

spot_img