Blast From The Past: Interview with Destructor 06.1999

Published:

Last Updated on 07:45 PM by Giorgos Tsekas

Το thrash δεν θα πεθάνει ποτέ ουρλιάζουν οι αμερικανοί thrashers Destructor, που πρόσφατα αναστήθηκαν από τις στάχτες τους, επανασυνδέθηκαν και επανακυκλοφόρησαν το πρώτο και μοναδικό τους μέχρι τώρα άλμπουμ Maximun Destruction. Ετοιμάζοντας το άλμπουμ της επιστροφής τους, το Metal Invader εντόπισε τον κιθαρίστα/τραγουδιστή Dane “Overkill” Jast που απαντά λακωνικά, αλλά και εύστοχα αναλύοντας την ιστορία κάποιων ηρώων του thrash που ξεχάστηκαν.

– Γιατί διαλύσατε σαν συγκρότημα μετά από μόλις ένα άλμπουμ;
– Dave: Οι Destructor είχαν ήδη μια μεγάλη απώλεια αφού τρεις διαφορετικοί μπασίστες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αντικαταστήσουν τον Dave ”Holocaust” (σ.σ. ο αρχικός μπασίστας Dave Jannieca που πέθανε την Πρωτοχρονιά του 1988). Δεν είχαμε δισκογραφικό συμβόλαιο πλέον και το metal άλλαζε. Τότε νιώσαμε ότι ήταν ώρα για ένα διάλειμμα από τη ζωντανή μας κόλαση.

– Γιατί και πως αποφασίσατε να επανασυνδεθείτε;
– Dave : Οι Destructor συζήτησαν την περίπτωση της επανασύνδεσης το 1997, αλλά την αναβάλαμε. Απλά νιώσαμε ότι ο χρόνος δεν ήταν κατάλληλος αλλά αφότου ορισμένες δισκογραφικές εταιρείες ενδιαφέρθηκαν για εμάς τους ξέραμε ότι έφτασε η ώρα.

– Ποια είναι η γνώμη σου για τις επανασυνδέσεις;
– Dave: Πραγματικά δεν έχω! Κάποιες μπάντες θέλουν να αντέξουν την επιτυχία του παρελθόντος τους, αλλά στην περίπτωση μας δεν είχαμε πραγματικά και μεγάλη επιτυχία, έτσι αυτή είναι μια ευκαιρία για εμάς να σηκωθούμε από το σημείο που πέσαμε.

– Σαν συγκρότημα ξεκινήσατε έχοντας τους Kiss σαν τη μεγαλύτερη σας επιρροή αλλά κατόπιν αλλάξατε προς το thrash metal ύφος. Σας επηρέασαν για αυτό οι συναυλίες σας μαζί με τους ANTHRAX, τους SLAYER, τους MEGADETH και τους NASTY SAVAGE;
-Dave: Έχει πλάκα αυτή η ερώτηση επειδή κάθε μπάντα έχει τις επιρροές της όταν αποτελείται από 13χρονους. Κάναμε ότι μας ερχόταν φυσιολογικά. Απλά παίζαμε heavy μουσική. Σίγουρα οι μπάντες ” ταΐζουν ” η μια την άλλη, αλλά παίζαμε αυτό που αποκαλούσαν ” thrash ” ταυτόχρονα και τον ίδιο καιρό με όλες αυτές τις μπάντες. Ήμασταν όλοι μας στην εμπροσθοφυλακή της μεταλλικής κίνησης της δεκαετίας του ’80. Το όνομα DESTRUCTOR υφίσταται από το 1983.

– Το “Maximum destruction” έχει περιγραφεί σαν μια μίξη των SLAYER, RAZOR, DARK ANGEL και EXCITER. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
– Dave: Λοιπόν, οτιδήποτε κι αν πιστεύει ο κόσμος για αυτό είναι cool για εμάς. Δεν μπορώ να διαφωνήσω αλλά δεν μ’ αρέσουν καν οι RAZOR ή οι DARK ANGEL. Ποτέ δεν κατείχα κάποιον από τους δίσκους τους. Οι SLAYER είναι η πιο συχνή σύγκριση που άκουσα στο πέρασμα των χρόνων. – Ποια είναι τα στοιχεία στη μουσική σας που πιστεύεις ότι σας κάνουν να ξεχωρίζετε από τα άλλα συγκροτήματα του thrash metal ιδιώματος; – Dave: Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Τα μέλη του γκρουπ έχουν τις δικές τους διαφορετικές επιρροές που όλοι φέρνουμε στο “σχολικό πίνακα” (σ.σ. εννοεί πως σχεδιάζουν από κοινού τη μουσική ) και αυτή είναι η φόρμουλα DESTRUCTOR…

– Πιστεύεις ότι το thrash metal παλιάς σχολής είναι παρελθόν ή μπορεί να ξαναζήσει;
– Dave: Το καλό metal είναι διαχρονικό και κανείς δεν μπορεί να σκοτώσει το metal! Το thrash είναι ακόμη εδώ τριγύρω απλά ακούστε όλες τις μπάντες που υπάρχουν στις μέρες μας. Είναι διαφορετικό αλλά όμως είναι και πάλι το ίδιο.

– Δουλεύετε πάνω σ’ ένα νέο άλμπουμ. Πώς θα ηχεί; Θα υπάρξει ίσως κάποια περαιτέρω ανάπτυξη στη μουσική σας;
– Dave: Σίγουρα θα είναι πάνω στο ίδιο μουσικό ιδίωμα αλλά διαφορετικό από το προηγούμενο. Είμαι σίγουρος ότι όταν πρόκειται να το ακούσετε θα καταλάβετε αμέσως ότι είναι οι DESTRUCTOR. Έχουμε ακόμη τους ίδιους στόχους όπως και στη δεκαετία του ‘ 80.

– Αν ποτέ δημιουργηθεί ένα άλμπουμ φόρος τιμής στους DESTRUCTOR, ποιες μπάντες θα ήθελες να συμμετάσχουν σ’αυτό;
-Dave: Ο Earth Brooks (σ.σ. καλλιτέχνης της country με πολύ μεγάλη επιτυχία στις Η.Π.Α)!!!… Αστειεύομαι βέβαια. Δεν ξέρω ποτέ δεν σκέφτηκα πολύ κάτι τέτοιο.

– Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το μέλλον τώρα που επανασυνδεθήκατε; Πόσο μακριά νομίζεις ότι μπορείτε να φτάσετε;
– Dave: Οι DESTRUCTOR απλά αισιοδοξούν να έχουν άλλη μια ευκαιρία ώστε να αποδείξουν ότι βρίσκονται ακόμη εδώ μετά απ’ όλα αυτά τα χρόνια και απλά θέλουμε να παίξουμε σε συναυλίες και να συνεχίσουμε να ηχογραφούμε τη μουσική που κάνουμε.

Τάσος Σταματούκος

Related articles

Castle Rat – Into The Realm

Tributes: Rammstein

Kerry King: ‘Toxic’ music video

Recent articles

Castle Rat – Into The Realm

Tributes: Rammstein

Kerry King: ‘Toxic’ music video

Exit mobile version