22.4 C
Athens

Συνέντευξη Dark Tranquilllity τεύχος 003 Ιανουάριος 1997

Published:

Last Updated on 01:57 AM by Giorgos Tsekas

Οι Dark Tranquillity είναι αυτή τη στιγμή από τα κορυφαία Σουηδικά σχήματα στο χώρο του Death Metal. Ο κιθαρίστας Niklas Sundin μας μίλησε για το καινούργιο άλμπουμ τους με μια πραγματική «σκοτεινή ηρεμία»…

Μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο mini CD. Ο ήχος είναι αρκετά διαφορετικός από τις προηγούμενες δουλείες σας. Ίσως θα είναι και η μελλοντική μουσική σας κατεύθυνση? *Το καινούργιο μας υλικό είναι πολύ πιο δυνατό και επιθετικό από τα παλαιοτέρα. Είναι κατά ένα τρόπο πιο απλό και άμεσο. Έχουμε μειώσει τις πολύπλοκες μελωδίες και έχουμε επικεντρωθεί κυρίως στα δυνατά, αποτελεσματικά και σκληρά riffs. Είμαστε πιο σκληροπυρηνικοί από πριν και όπως είπα και πριν πιο άμεσοι και πιο κοντά στον μέσο οπαδό.

Το mini CD ονομάζεται “Enter Suicidal Angels”. Τι σημαίνει ένας τέτοιος τίτλος? *Νομίζω ότι είναι πολύ δυνατός σαν τίτλος. Συμβολίζει την παρακμή και την απαισιοδοξία, Τι πιο αισιόδοξο από έναν Άγγελο που αυτοκτονεί? Το πιο όμορφο δημιούργημα του θεού αφαιρει από μόνο του την ιδία του την ζωή. Απογοήτευση και μελαγχολία. Βασικά είναι κι ο τίτλος από ένα τραγούδι στο επόμενο ολοκληρωμένο άλμπουμ μας.

Κάποια μέρη στο mini άλμπουμ μου θυμίζουν τον ήχο των At The Gates. Ίσως αυτό οφείλεται στο ότι χρησιμοποιείται το ίδιο studio? *Αυτό είναι ένα σχόλιο που έχουμε ακούσει κι από άλλους. Πιθανόν γιατί γίναμε πιο απλοί και επιθετικοί. Σίγουρα έχουμε πιο τραχύ και βαρύ ήχο από ότι παλιότερα. Βεβαία παίζει και μεγάλο ρολό ότι ηχογραφήσαμε στο ίδιο studio με τον ίδιο εξοπλισμό.

Στιχουργικά που κινείται το mini CD? *Οι στίχοι αυτή τη φορά είναι πιο κοντά στην μουσική όσον αφορά την ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Πολύ πιο ακραίοι, επιθετικοί και οργισμένοι. Δεν μπορείς να παίζεις powerful death metal και να τραγουδάς για λουλούδια και πράσινα δάση. Πρέπει οι στίχοι να είναι το ίδιο ισχυροί όπως και η μουσική. Αυτή τη φορά τα καταφέραμε.

Την περασμένη άνοιξη κάνατε περιοδεία με καταξιωμένα death / black συγκροτήματα όπως οι SIX FEET UNDER, IMPALED NAZARENE και οι CANNIBAL CORPSE. Ποιες οι εντυπώσεις σου από το tour? *Η περιοδεία με τους SIX FEET UNDER , ήταν καταπληκτική. Περιοδεύοντας με ένα πολύ μεγαλύτερο συγκρότημα από εσένα έχεις την ευκαιρία να ακουστείς σε ένα μεγαλύτερο κοινό το όποιο ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στους DARK TRANQUILITY. Με τους IMPALED NAZARENE είχαμε καλύτερο ήχο γιατί μόλις είχαμε αγοράσει καλύτερο εξοπλισμό! Μας αρέσει πολύ να παίζουμε live.

Τελικά προτιμάτε να παίζετε live ή να ηχογραφείτε στο studio? *Το να παίζεις ζωντανά είναι τελείως διαφορετικό. Νιώθεις την ενεργεία της μουσικής και βλέπεις άμεσα την αντίδραση του κόσμου. Από την άλλη στο studio έχεις την ευκαιρία να μελετήσεις , να διορθώσεις και να τελειοποιήσεις την μουσική σου ώστε να σ’ευχαριστεί απόλυτα.

Αρκετά από τα Σουηδικά death / black συγκροτήματα ακολούθου ένα μελωδικό δρόμο. NEW WAVE OF SWEDISH DEATH METAL? *Ναι είναι αλήθεια ότι τα Σουηδικά γκρουπ είναι πιο μελωδικά σε σχέση με τα αντίστοιχα Νορβηγικά ή Αμερικανικά. Δεν ξέρω γιατί . Ίσως η μελώδια είναι στο αίμα μας. Χα! Υπάρχουν πολλά αξιόλογα καινούργια γκρουπ. Το μόνο αρνητικό είναι ότι μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.

Στο άλμπουμ υπάρχει κι ένα τραγούδι που είναι καθαρά techno / rave. Για ποιο λόγο το κάνατε αυτό? Δεν νομίζετε ότι θα δυσαρεστηθούν οι οπαδοί σας? *Απλά θέλαμε να το κάνουν μια φορά σαν πειραματισμό. Δεν σημαίνει ότι θα ξανακάνουμε κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Απλά θέλαμε να δούμε πως είναι να γραφείς ένα τέτοιο κομμάτι. Το πώς γίνεται η όλη διαδικασία. Σε πολλούς αρέσει από ότι μαθαίνουμε! Περίεργο…

Τι αλλά ειδή μουσικής ακούς εκτός από metal? *Παλαιοτέρα ήμουν αρκετά κλειστόμυαλος όσον αφορά ακούσματα μου. Άκουγα μόνο death metal. Τώρα ακούω σχεδόν τα πάντα. Αρκετό industrial στο στυλ των NINE INCH NAILS και των MINISTRY. Επίσης μου αρέσει πολύ η κλασσική μουσική που την θεωρώ την «Βασίλισσα της Μουσικής». Είναι απίστευτο το τι συνέθεταν αυτοί οι άνθρωποι.

Είσαστε ευχαριστημένοι από την OSMOSE μέχρι τώρα? *Ναι, σίγουρα. Η OSMOSE κάνει μια πολύ επαγγελματική δουλεία όσον αφορά το promotion και την παρουσίαση των συγκροτημάτων της. Και το πιο σημαντικό είναι ότι πληρώνει τα γκρουπ της, αντίθετα με άλλες μεγαλύτερες. Και δεν είναι για τα χρήματα αλλά εφόσον τα δικαιούμαστε γιατί να μην τα πάρουμε? Η προηγούμενη εταιρεία μας SPINEFARM έχανε πολύ στο promotion και στην διαφήμιση.

Υπήρχαν κάποια προβλήματα με τον καλλιτέχνη που έκανε το προηγούμενο σας εξώφυλλο. Καθυστέρησε πολύ, θα ξανασυνεργαστειτε με τον Kristian Whalin στο μέλλον? *Όχι, όχι! Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το εξώφυλλο που έκανε αλλά ο χρόνος του είναι τόσο περιορισμένος που είναι αδύνατο να παραδίδει την δουλεία όταν πρέπει. Είναι ακόμα φίλος μας αλλά δεν θα ξανασυνεργαστουμε στο μέλλον.

Γιατί χρησιμοποιήσατε Σαμανικά σχεδία στο λογότυπο σας? *Οι μορφές και τα σχεδία που χρησιμοποιήσαμε είναι δανεισμένα από την Σουηδική παράδοση. Σχεδία που έχουν βρεθεί ζωγραφισμένα σε σπηλιές και βράχους . τα χρησιμοποιούμε γιατί δίνουν ένα οπτικό στίγμα και κάτι χαρακτηριστικό όσον αφορά το όλο παρουσιαστικό του γκρουπ.

Ένα μήνυμα για τους Έλληνες οπαδούς ? Υποστηρίξτε τους DARK TRANQUILLITY και δείτε σύντομα το video clip μας στο MTV. Είναι καταπληκτική δουλεία.

Γιώργος Ζαχαρόπουλος

George Zacharopoulos
George Zacharopoulos
Managing Director of the printed edition of METAL INVADER (R.I.P.) . Metal: one of the most important things in my life. Swords and Swordfighting: two of the most important things in my life. My son : THE MOST important thing in my life.

Related articles

spot_img

Castle Rat – Into The Realm

Tributes: Rammstein

Recent articles

spot_img

Tributes: Rammstein