19.5 C
Athens

10 λόγοι που κάνουν το “Dead Rock Commandos” κλασικό

Published:

Last Updated on 03:01 PM by Giorgos Tsekas

Στη μουσική μας, συνηθίζουμε να αποκαλούμε κάποιο δίσκο “κλασικό”, όταν παρέλθει τουλάχιστον μια 20ετία και υπάρχει μεγάλη ασφάλεια στη χρονική απόσταση. Είναι όμως και κάποιες περιπτώσεις που κάποιοι δίσκοι δε χρειάζονται να δοκιμαστούν τόσο πολύ στο χρόνο, διότι έχουν αδιαμφισβήτητη αξία. Πάμε να δούμε 10 λόγους που το “Dead Rock Commandos” των Nightstalker, θεωρείται 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, το magnum opus τους. Κάποιοι θα το λέγανε αυτό για το “Use” αλλά αυτές οι διαφωνίες υπάρχουν για να δημιουργούνται οι μουσικές συζητήσεις που τόσο πολύ μας αρέσουν…

1. Το “Superfreak” που είχε προηγηθεί, ήταν ένας πολύ καλός δίσκος και έθετε τις σωστές βάσεις για τη συνέχεια. Το “Baby, God Is Dead” είχε γίνει instant classic και ακουγόταν παντού και γενικότερα υπήρχε ένα πολύ καλό momentum για τη συνέχεια. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και το γεγονός πως δεν χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 8 χρόνια αυτή τη φορά αλλά 3, που κλείνουν έναν κανονικό χρονικό κύκλο προώθησης του προηγούμενου άλμπουμ.

2. Οι Nightstalker είναι ιστορική μπάντα για τα εγχώρια δεδομένα και υπήρχαν εκεί έξω πολύ πριν ανθίσει η Heavy Rock σκηνή της χώρας μας. Ποιος όμως μας λέει πως δεν υπάρχουν “αντιδάνεια” στη μουσική; Το 2012 που κυκλοφόρησε ο δίσκος, το εγχώριο κοινό του συγκεκριμένου ήχου ήταν πραγματικά πολυπληθές. Planet of Zeus , 1000mods και πολλοί ακόμη είχαν ξεκινήσει ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν οι Nightstalker και κατάφεραν να προσελκύσουν πολλούς ακροατές. Η σκηνή γιγαντώθηκε οι Nightstalker επωφελήθηκαν και έστω και ετεροχρονισμένα δικαιώθηκαν.

3. Από το 1996 έως και το 2012, ο Ανδρέας Λάγιος, ήταν μέλος και των Rotting Christ. Για να είμαστε πιο ακριβείς, οι Rotting Christ ήταν το συγκρότημα που αφιέρωνε περισσότερο χρόνο. Τα αποτελέσματα της επικέντρωσης του μόνο στους Nightstalker, τα ακούμε στο “Dead Rock Commandos”. Ο ρόλος του μπάσου στο δίσκο είναι κομβικός και όχι συνοδευτικός.

4. Όταν μπήκανε να ηχογραφήσουν τον δίσκο, ξέρανε ότι αυτός θα κυκλοφορήσει από νέα, μεγαλύτερη εταιρεία και με καλύτερη διανομή (Small Stone Recordins). Αυτό τους έδινε μεγαλύτερο κίνητρο και ενδεχομένως να ένιωθαν πως είχαν κάτι να αποδείξουν στη νέα τους δισκογραφική στέγη.

5. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι κατάφεραν να κυκλοφορήσουν έναν τόσο καλό δίσκο, 23 ολόκληρα χρόνια μετά την ίδρυση τους. Δείχνει μεγάλη αποφασιστικότητα εκ μέρους τους. Κατάφεραν σε αυτό το χρονικό σημείο να αυξήσουν πολύ τους οπαδούς τους και αυτό πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στο “Dead Rock Commandos”.

6. Ο δίσκος είναι εξαιρετικά άμεσος, έχοντας δέκα τραγούδια και σαράντα λεπτά συνολική διάρκεια. Ανατρέχοντας στη δισκογραφία τους, είναι το άλμπουμ που θα διαλέξεις ευκολότερα από κάθε άλλο.

7. Παρουσιάζει ηχητική ομοιογένεια, γεγονός που τον έκανε πιο εύκολα προσεγγίσιμο από νέους οπαδούς. Αγαπάμε και τις πιο ψυχεδελικές στιγμές τους αλλά εδώ εμφανίζονται to the point, με όραμα να φτιάξουν ένα heavy rock classic. Στοχευμένα και αποτελεσματικά.

8. Η ύπαρξη του “Children of the Sun”. Κάποιος, θέλοντας να μιλήσει με αριθμούς, θα αναφερθεί στις 8.000.000 προβολές του video – clip. Εγώ πάλι θα πω, ότι στις συναυλίες τους όταν παίζουν το εν λόγω κομμάτι, οι αντιδράσεις του κόσμου είναι κάτι το ασύλληπτο. Το απόλυτο hit του συγκροτήματος, που κλείνει εντυπωσιακά όλες τους τις συναυλίες και που τους σύστησε σε μια νέα γενιά οπαδών.

9. Η απουσία κάποιου filler τραγουδιού. Για τον γράφοντα, είναι ο μοναδικός τους δίσκος που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο μοναδικός δίσκος που δεν περισσεύει ούτε δευτερόλεπτο.

10. Το ίδιο το συγκρότημα, αποφάσισε με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την κυκλοφορία του, να κυκλοφορήσει μια special deluxe edition του δίσκου αλλά και να δώσει επετειακές συναυλίες. Δείχνουν λοιπόν έμπρακτα, το ότι αντιλαμβάνονται τη σημασία το άλμπουμ αυτού. Ποιοι είμαστε εμείς που θα τους αμφισβητήσουμε;

Αυτό βέβαια δείχνει να το ενστερνίζεται και ο κόσμος. Η συναυλία για το Σάββατο 5 Νοεμβρίου είναι ήδη sold out και προστέθηκε μια ακόμη, για τις 4 Νοέμβρη. Αμφότερες θα γίνουν στο Gagarin 205. Θα παιχτεί ο δίσκος στην ολότητα του καθώς και άλλα τραγούδια από τη δισκογραφία τους.

 

Related articles

spot_img

Castle Rat – Into The Realm

Recent articles

spot_img

Castle Rat – Into The Realm