18 C
Athens

Greek Ghost Fans pre-show party!

Published:

Last Updated on 06:10 PM by Giorgos Tsekas

[Μήνυμα από το Ιερατείο των Ελλήνων οπαδών των Ghost!!]

Η Ελληνική Ghost Κοινότητα, με αφορμή την συναυλία των Ghost στο Athens Rocks Festival, σας προσκαλεί στο Pre-Show party που θα διοργανώσει το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Rainbow Metal Club στο Γκάζι, Αθήνα. Σας περιμένουν πλούσια δώρα και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί μια ημέρα πριν με την αγαπημένη μας μπάντα που θα μας επισκεφθεί μετά από εννιά χρόνια! Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Ας πάμε να γνωρίσουμε ποια είναι η τεράστια μπάντα που ακούει στο όνομα Ghost και που θα δούμε για τρίτη φορά στις 25 Ιουνίου στο Athens Rocks Festival.

Η μουσική ιδιοφυΐα ακούει στο όνομα Tobias Forge και μας έρχεται από το Linköping της Σουηδίας όπου ξεκίνησε το ταξίδι των Ghost το μακρινό 2010.  

Το 2010 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ Opus Eponymous όπου μας συστήθηκε ως Papa Emeritus μαζί με τους Nameless Ghouls. Ακολουθήσαν το Infestissumam (2013), το Meliora (2015), το Prequelle (2018) και φθάνουμε στο πέμπτο άλμπουμ τους, το Impera (2022). Ανάμεσα στις κυκλοφορίες των άλμπουμ, κυκλοφόρησαν μερικά EP όπως το If You Have Ghost (2013), Popestar (2016), Seven Inches of Satanic Panic (2019) και φτάνουμε ως τελευταία κυκλοφορία με το Phantomime. Μέχρι στιγμής από την μπάντα δεν υπάρχει κάποιο οπτιακουστικό υλικό παρά μόνο το Ceremony and Devotion (2017) μ’ ένα live άλμπουμ. Στην διάρκεια των χρόνων καθώς εναλλασσόταν τα άλμπουμ ο Tobias Forge εξέλιξε τον αρχικό Papa Emeritus σε Papa Emeritus ΙΙ, Papa Emeritus ΙΙΙ σε Cardinal Copia και την επιστροφή του Papa Emeritus IV. Όμως είδαμε εκτός από τον Papa Emeritus να έχουν ενεργό ρόλο ο Papa Nihil και η Sister Imperator στα διάφορα κεφάλαια και τον Papa Nihil επί σκηνής.

Από το τρίτο άλμπουμ τους, οι Ghost οδηγήθηκαν στις μεγαλύτερες επιτυχίες τους και την κατάκτηση της κορυφής ως μπάντα. Με απόλυτα κυρίαρχους στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά, Αμερικάνικα, Ωκεανίας και Ασίας φεστιβάλ. Ενώ σημαντικές συνεργασίες πραγματοποιήθηκαν με τους Emigrate στο «I am not Afraid», με τον Adam Nergal Darski στο «Under the Spell» και στο Polar Music Prize στην Σουηδία όπου μοιράστηκε την σκηνή με τους Candlemass και Vargas & Lagola όπου ερμήνευσε το Enter Sandam των Metallica.  

Ακολούθησαν σημαντικές βραβεύσεις όλα αυτά τα χρόνια, όπως Grammy’s και Awards σε παγκόσμιο επίπεδο. Στα Αμερικανικά Grammy’s το Infestissumam, Meliora και Popestar κέρδισαν στην κατηγορία Best Hard Rock/Metal Album, ενώ το Cirice κέρδισε στην κατηγορία του Best Metal Performance. Στα Σουηδικά Grammy’s το Infestissumam, Meliora, Popestar και Impera κέρδισαν στις κατηγορίες του Best Hard Rock/Metal.  

Ενώ στις 07 Οκτωβρίου 2020 ο Tobias Forge παρέλαβε το Κυβερνητικό Βραβείο Εξαγωγής Μουσικής (Government’s Music Export Prize) από την κυβέρνηση της Σουηδίας.

Μέχρι το 2017 όπου αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες λόγω μήνυσης των πρώην μελών των Nameless Ghouls προς τον Tobias Forge, υπήρχε το μυστήριο ποιοι κρύβονταν  πίσω από τις μάσκες. Φθάνοντας στις 19 Μαΐου 2022 όπου είχαμε και την καινούργια αποκάλυψη της τρέχουσας γραμμής. Σαν Ελληνική Ghost Κοινότητα είχαμε την τιμή η δημοσίευση μας, να αναπαραχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από τον ξένο τύπο. Ο Tobias Forge με την κυκλοφορία του Prequelle μας παρουσίασε ένα καινούργιο Clergy προσθέτοντας εκτός από Nameless Ghouls και Ghoulettes.

Ο Tobias Forge με το «Impera»  έρχεται να μας δείξει για άλλη μια φορά ότι σε κάθε άλμπουμ εξελίσσετε διαρκώς καταφέρνοντας να συνδυάσει τις μουσικές επιρροές όπου μεγάλωσε με μία πιο σύγχρονη ματιά. Εδραιώνοντας τους Ghost ως ένα από τα πιο πετυχημένα συγκροτήματα του χώρου της τελευταίας δεκαετίας, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους οπαδούς όλων των ηλικιών. Πάντοτε περιμένουμε το επόμενο βήμα με αγωνία για να δούμε πόσο ακόμη υψηλοτέρα θα φτάσει.

Ανυπομονούμε και μετράμε αντίστροφα ως Ελληνική Ghost Κοινότητα για να δούμε τον Papa Emeritus IV επί σκηνής σε Ελληνικό έδαφος, που για κάποιους θα είναι το πρώτο τους τελετουργικό και σε άλλους όχι! Σας περιμένουμε όλους εκεί να γίνουμε μια παρέα!

Greek Ghost Fans

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img