37.3 C
Athens

Horns Up Festival 2 Day II | 07.05.2017 @Mandragoras Live Stage, Trikala

Published:

Last Updated on 10:05 PM by Lilliana Tseka

Κυριακή 7 Μαίου λοιπόν και τελευταία μέρα ενός επικού τριημέρου στα Τρίκαλα το οποίο περιλάμβανε μουσική και δραστηριότητες για όλα τα γούστα. Αφού μαζέψαμε τις δυνάμεις που μας απέμειναν από την ολονυκτία της προηγούμενης νύχτας, μαζευτήκαμε για άλλη μια φορά στον Μανδραγόρα για την “τελετή λήξης” του Horns Up festival 2017.

Με άρτια χρονική ακρίβεια και χωρίς καμία καθυστέρηση αυτή τη φορά (με ένα μικρό επεισόδιο να έχει προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των Kawir κατά την οποία… μάλλον η επίκληση στον Διόνυσο έπιασε, λόγω του μικροπροβλήματος που προέκυψε στον εξοπλισμό), στις 7 ακριβώς εμφανίζονται στη σκηνή οι Toxic Joint από τα Γρεβενά. Καθώς η προέλευση του κόσμου αυξάνονταν σιγά σιγά, η μπάντα σε stoner/doom ρυθμούς παρουσίασε παλιότερα αλλά και νέα κομμάτια από κάποια επερχόμενη δουλειά τους η οποία πρόκειται για κάτι πιο sludge για περίπου 35 λεπτά, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Setlist: Acid Throne, Toxic Joint, The forgotten sun + om – gethsemane (intro), Cinnabarinus, Endless Nowhere, Rotten Lord

Οι επόμενοι που ανέβηκαν στην σκηνή είναι οι γνώριμοι σε όλους πιστεύω Deathvalves. Ο κόσμος ακόμα λιγοστός με καφέ στα χέρια μιας και ήταν ακόμα νωρίς αλλά αυτό δεν πτόησε του Καρδιτσιώτες οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Με καινούριο δίσκο στις αποσκευές τους, με τίτλο ‘Dark Stories From The Past” το οποίο setlist τους περιλάμβανε αποκλειστικά τραγούδια από αυτόν. Με πιο doom και ατμοσφαιρικό ήχο, προσπάθησαν να μας βάλουν σε ακόμα πιο φεστιβαλική διάθεση να ρουφήξουμε τα καφεδάκια μας και να πάμε straight στις μπύρες. Το συγκρότημα είναι δεμένο και ο ρόλος του κάθε μέλους είναι ξεκάθαρος, είχα πει ότι ο προηγούμενος δίσκος τους ήταν ο καλύτερος…τελικά μάλλον αυτός είναι.

Setlist: Bad ways, Vengeance, Crawl in The Night, Into This Ocean, Forefathers Graves, Burn The Sun

Λίγα λεπτά πριν τις 8 εμφανίζονται στη σκηνή του Μανδραγόρα οι Αθηναίοι heavy/power metallers Tidal Dreams. Έχοντας ήδη λάβει αξιέπαινες κριτικές για τις κυκλοφορίες τους και έχοντας στο ιστορικό τους εμφανίσεις με μπάντες όπως οι Heir Apparent όπως και μια εμφάνιση σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβαλ της μουσικής μας όπως το Wacken στο οποίο συμμετείχαν τον περασμένο Αύγουστο,  ξεσήκωσαν το κοινό με την αστείρευτη ενέργεια τους ενώ παράλληλα ο τραγουδιστής τους παρακινούσε το κοινό με το κέρας του σε μπυροποσία.

Setlist: Argonauts, Odyssey, King in the North, A Place in the Sun, Join the crusades, Across the river Nile, Previsor, Midnight Rider

Μια ώρα αργότερα περίπου, η ατμόσφαιρα άρχισε να σκοτεινιάζει και στην σκηνή ανέβηκαν οι Αθηναίοι W.E.B. Δυο χρόνια περίπου μετά την εμφάνιση τους στα Τρίκαλα, επέστρεψαν με ανανεωμένο setlist (και ανανεωμένο lineup) στο οποίο πρόσθεσαν και καινούργια κομμάτια από την επερχόμενη κυκλοφορία τους “Tartarus”, ενώ η εμφάνιση τους κορυφώθηκε με την διασκευή του “Non Serviam” από Rotting Christ, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό το οποίο τους ψήφισε στο ερωτηματολόγιο του περσινού φεστιβαλ.

Setlist: Where Everything Begun, Eligos, Cockroach, Tartarus, For Bidens, Enthorned, My Storm Upon You, Non Serviam, Dragona, Mnemosynon, Sorrow Means Madness

Από τις 22:45 και για τα επόμενα 50 λεπτά, στη σκηνή βρισκόταν οι Λαρισαίοι Hidden In The Basement. Μια μέρα μετά από την εμφάνιση τους στην Θεσσαλονίκη όπου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σύμφωνα με πηγές, ήρθαν στο Horns Up festival με έντονη Heavy Rock διάθεση και πολύ ενέργεια, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκομένους που περίμεναν μια εμφάνιση τους στα Τρίκαλα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και για 45 λεπτά τη σκυτάλη κρατούσαν οι Αθηναίοι black metallers Lloth, μια από τις αγαπημένες μπάντες του κυριακάτικου billing. Τεράστια μπάντα και πολύ συναίσθημα το οποίο κορυφώθηκε με το “Αθάνατη” στο οποίο το κοινό ζητωκραύγαζε το όνομα της πολυαγαπημένης ΤRISTESSA αλλά και στο “Archos” το οποίο o τραγουδιστής Νικος αφιέρωσε στον γιο του.

Setlist: Born In Sin, Archos, Athanati, Pan, I (Dead Inside), Emptiness, Hell (Is a place on Earth), Alles Black

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση των Thelemite από την Αθήνα στους οποίους συμμετέχουν μέλη μεγάλων ελληνικών ονομάτων όπως Crimson Fire και Dark Nightmare. Με heavy metal ρυθμούς, πλήκτρα και χριστιανική ροκ αισθητική, έπεσε η αυλαία του φετινού Horns Up festival, καθώς οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν για άλλη μια “ολονυκτία” στο Rising.

Setlist: Slave to desire, In for the kill, God of light, Forever, Fallen Angel, Exile, Eternal Evil, Back Home, Days and Nights

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img