16.4 C
Athens

Συνέντευξη με τους Concrete Bastards

Published:

Last Updated on 11:04 PM by Giorgos Tsekas

Καθώς λοιπόν είναι η πρώτη μας κουβέντα εδώ στο Metal Invader, σας καλωσορίζω και ξεκινάω αμέσως τις ερωτήσεις! Λοιπόν, από πού ξεκίνησαν όλα και πώς συναντηθήκατε; Ασχοληθήκατε με άλλα μουσικά σχήματα πριν από το Concrete Bastards;

Γειά χαρά Γιώργο και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Η ιδέα για τη δημιουργία των  CB γεννήθηκε στο τελευταίο tour του V. (κιθάρα/φωνητικά) με τους My Turn και η γνωριμία μας έγινε μέσω κοινών φίλων από άλλες μπάντες. Μέλη των CB έχουν συμμετέχει και συνεχίζουν να παίζουν σε αρκετές μπάντες διαφόρων μουσικών κατευθύνσεων π.χ Kamikazi, Άλλος Κόσμος, Άστα να πάνε, Ντελίριο, Κεφαλωκλείδωμα, Dead March, Oldschool Rednex, Freefall, Miasmal Sabbath, Bitter Loss, My Turn, Alcoholic Army κ.α.  

Καθώς παίζετε ένα υβρίδιο από αυτά, μπορείτε να ορίσετε τι σημαίνουν για εσάς όροι όπως d-beat, punk/rock ‘n roll;

Ακριβής ορισμός δεν νομίζουμε ότι μπορεί να υπάρξει σε αυτά τα είδη μιας και υπήρχε πάντα πλήρης ελευθερία μουσικών μπασταρδεμάτων και για αυτό το λόγο σαν CB  δεν περιοριζόμαστε κάτω από μουσικές ταμπέλες.  

Τι σε ελκύει περισσότερο σε αυτό το είδος μουσικής έκφρασης; Πες μου για τις κύριες επιρροές σου.

Δεν νομίζουμε ότι ανήκουμε σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος και αυτό έχει να κάνει καθαρά με τις ποικίλες επιρροές που έχουμε σαν άτομα. Τώρα όσο αναφορά τις  επιρροές μας αυτές κυμαίνονται από το πρωτογενές Punk και Hardcore μέχρι  ακραίο metal και ότι μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε αυτό  το φάσμα. Το μοναδικό συγκρότημα που μας έρχεται στο μυαλό που δεν περιορίστηκε σε κανένα μουσικό φάσμα όπως και εμείς είναι οι Genocide SS.

Οι Concrete Bastards κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, με ποιους τρόπους ο τόπος όπου ζείτε ή μεγαλώσατε έχει διαμορφώσει τον κόσμο για εσάς ως καλλιτέχνες;

Ζώντας και μεγαλώνοντας σε μία πόλη όπως η Θεσσαλονίκη με τα αρνητικά και τα θετικά της πιστεύουμε δεν διαφέρει από το να μεγαλώνει κάποιος σε μία οποιαδήποτε  τσιμεντούπολη. Σίγουρα οι διάφορες σκηνές και συγκροτήματα των περασμένων δεκαετιών μας επηρέασαν άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο με το τρόπο τους  αλλά μέχρι εκεί, μετά είναι καθαρά προσωπικές επιλογές.

Για ποιο πράγμα μιλάνε οι στίχοι σου; Μπορεί το d-beat να έχει άλλα θέματα μάλλον ριζοσπαστικούς ή επαναστατικούς στίχους;

Το d-beat, το Punk και το hardcore ανέκαθεν είχαν κοινωνικό πρόσημο, οι στίχοι πάντα είχαν κάτι να πούν. Οι δικοί μας στίχοι που καθαρά υπεύθυνος είναι ο C. (drums) έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και κάποιοι είναι πιο προσωπικοί και αντικατοπτρίζουν προσωπικά βιώματα.   

Το artwork και στις δύο κυκλοφορίες σας είναι απλό. Πόσο σημαντική είναι για εσάς η οπτική αναπαράσταση της δουλειάς σας;

Πιστεύουμε ότι η ολότητα κάθε κυκλοφορίας μας αποτελείται από το σύνολο οπτικοακουστικού υλικού, οπότε το artwork δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε απλό ή όχι καθώς αυτό συμπληρώνει το συνολικό αποτέλεσμα που έχουμε στο μυαλό μας την εκάστοτε περίοδο.

Πείτε μας λίγα περισσότερα για το ντεμπούτο σας. Πως έγινε η διαδικασία σύνθεσης και ηχογράφησης;

Ο δίσκος ήταν έτοιμος εδώ και δύο χρόνια αλλά λόγω των συνθηκών της πανδημίας υπήρξε αυτή η αργοπορία. Η πλειονότητα των κομματιών του δίσκου από μουσικής πλευράς προϋπήρχε τις τελικής σύνθεσης της μπάντας αλλά η τελική μορφή των τραγουδιών είναι καθαρά κοινό αποτέλεσμα και των τεσσάρων μελών  μέσω τζαμαρισμάτων στο προβάδικο μας, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη φόρμα δημιουργίας.

Έχεις κάποια αγαπημένα τραγούδια από αυτόν τον πρώτο σου δίσκο και τι τα κάνει ξεχωριστά για σένα;

Όπως προαναφέραμε όλα  συμβάλλουν  στο τελικό αποτέλεσμα της κυκλοφορίας μας οπότε μας είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιο συγκεκριμένο  τραγούδι.

Υπάρχουν σχέδια για ζωντανές εμφανίσεις;

Αν και υπάρχουν συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς το παρόν λόγω αυξημένων επαγγελματικών και προσωπικών υποχρεώσεων σε ατομικό επίπεδο. Ευελπιστούμε σύντομα να αλλάξουν τα δεδομένα και να εμφανιζόμαστε πιο συχνά ζωντανά καθώς μας έχει λείψει.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και αυτή τη συνέντευξη. Το κλείσιμο είναι δικό σας.

Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε εσένα και το Μetal Invader για το χρόνο και τη στήριξη σας στη τοπική σκηνή και για να μην ξεχνιόμαστε Support your local Bastards!!!

Giorgos Tsekas
Giorgos Tsekas
"Κάποτε Όταν Θα ‘χουμε Καιρό... Θα Σκεφτούμε Πάνω Στις Ιδέες Όλων Των Μεγάλων Στοχαστών, Θα Θαυμάσουμε Τους Πίνακες Όλων Των Μεγάλων Ζωγράφων, Θα Γελάσουμε Με Όλους Τους Χωρατατζήδες, Θα Φλερτάρουμε Όλες Τις Γυναίκες, Θα Διδάξουμε Όλους Τους Ανθρώπους" Μπ. Μπρεχτ

Related articles

Solitary Sabred – Temple of the Serpent

Darklon – The Redeemer

spot_img

Recent articles

spot_img