21.9 C
Athens

Interview with Dendrites

Published:

Last Updated on 10:09 AM by Giorgos Tsekas

Με το πολύ πρόσφατο “Grow” να επιβεβαιώνει γιατί θεωρούνται ένα από τα πιο ελπιδοφόρα σχήματα στην χώρα μας, και κάπου ανάμεσα στις αρκετές προγραμματισμένες εμφανίσεις τους σε όλη τη χώρα βρήκαμε τους Denrites και μιλήσαμε για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο.

“Grow” λοιπόν. Η βασικά ιδέα πίσω από το δίσκο;

Δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη ιδέα πίσω από τον δίσκο. Όπως και στον πρώτο μας δίσκο, έτσι και στο GROW ο βασικός στόχος ήταν και παραμένει να φτιάξουμε ωραία τραγούδια. Στιχουργικά ίσως υπάρχει μια κεντρική ιδέα με την έννοια ότι όλα μας τα τραγούδια μιλάνε κυρίως για αληθινές εμπειρίες και ανθρώπινες σχέσεις. Μουσικά, ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να φτιάξουμε ένα δίσκο ο οποίος να ακούγεται από την αρχή ως το τέλος σαν ένα ενιαίο σύνολο. Ίσως αυτό δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει κάποια κεντρική ιδέα από πίσω. Εμείς αυτό που θέλαμε ήταν να φτιάξουμε ένα δίσκο σαν τους παλιούς δίσκους που άφηνες το βινύλιο να παίζει, τον άκουγες ολόκληρο και κάθε φορά ανακάλυπτες μια καινούρια λεπτομέρεια, ένα καινούριο γαμάτο σημείο, ένα καινούριο αγαπημένο κομμάτι. Διαβάζοντας τις δισκοκριτικές και πιστεύοντας ακόμα περισσότερο στα δικά μας αυτιά, νομίζουμε πως αυτό που θέλαμε το πετύχαμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Και είμαστε πιο χαρούμενοι όταν το ακούμε πλέον και απ’ τον κόσμο που έχει τσιμπήσει το βινυλιάκι! Για να δώσουμε και μια αποκλειστικότητα στο Metal Invader, απο 1η Οκτωβρίου 2019 το GROW θα κυκλοφορήσει και σε CD, limited 1st edition, digipack, 100 κόπιες αριθμημένες με το χέρι που θα διατεθούν στα επόμενα live μας ή μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Οι προκρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει!

Πως προέκυψε η συνεργασία με την Ikaros Records;

Πριν μιλήσουμε για την συνεργασία μας με την Ikaros Records, θα θέλαμε να αναφέρουμε και τους υπόλοιπους συνεργάτες μας, χωρίς τους οποίους το GROW δεν θα ήταν εφικτό στην σημερινή του μορφή. Πέρα απ’ τις ηχογραφήσεις που ολοκληρώθηκαν από εμάς, η μίξη έγινε απο τον Psychon Nyne (Septic Flesh) και την SoundAbuse Productions, το mastering (και για το βινύλιο και το CD) ανέλαβε ο Steve Lado (Tardive Dyskinesia), ενώ το πλήρες artwork του GROW είναι έργο του Bewild Brother. Έχοντας λοιπόν βάλει σε σειρά όλα τα παραπάνω, επικοινωνήσαμε με την Ikaros Records στα τέλη του 2018, βλέποντας ότι είναι μια απο τις πιο δραστήριες εγχώριες εταιρείες σε ένα αρκετά μεγάλο φάσμα ήχου και με εξαιρετικές κυκλοφορίες. Δεν υπήρξε κάποια προηγούμενη γνωριμία, κάποια μεσολάβηση κολλητού, ούτε συναντήθηκαν τα άστρα. Σηκώσαμε το τηλέφωνο, μιλήσαμε με την Ikaros Records, στείλαμε την δουλειά μας, εξηγήσαμε το πλάνο μας, ακούσαμε το δικό τους, είδαμε από κοινού ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα και αποφασίσαμε να πάμε μαζί για το limited edition βινύλιο του GROW. Ως μπάντα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την επιλογή μας και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στο ρόστερ της Ikaros Records.

Το επόμενο διάστημα για εσάς μοιάζει αρκετά έντονο, συναυλιακά. Είστε έτοιμοι;

Είμαστε πανέτοιμοι! Περιμέναμε τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι φθινοπωρινές συναυλίες για την προώθηση του GROW απ’ τα μέσα Ιουνίου που κυκλοφόρησε. Και το προηγούμενο διάστημα όμως ήταν αρκετά έντονο για εμάς. Ολοκλήρωση του δίσκου, συνεργασία με την Ikaros Records, limited edition βινύλιο, οργάνωση προακροάσεων και δισκοκριτικών σε webzines από Αμερική μέχρι Αυστραλία. Όλα αυτά θέλουν έντονη προεργασία για να στηθεί ένα σωστό αποτέλεσμα, πριν ακόμη αρχίσουν οι συναυλίες. Στο κομμάτι της προώθησης και των δισκοκριτικών το GROW έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό και ανυπομονούμε να δούμε πως θα το υποδεχτεί ο κόσμος στα live. Για την ώρα, μέχρι και Νοέμβριο, έχουμε κλείσει live σε διάφορες πόλεις ανα την Ελλάδα, και οι συζητήσεις συνεχίζονται για να ταξιδέψουμε το GROW σε όσο περισσότερες πόλεις γίνεται!

Ο Βόλος τι άλλο έχει να δείξει μουσικά, κατα τη γνώμη σας, πέραν των Dendrites; Κάντε ένα shoutout!

Η πιο δύσκολη ερώτηση. Ο Βόλος πάντα είχε και έχει καλές μπάντες σε ένα μεγάλο φάσμα ήχου. Ενδεικτικά, υπάρχουν οι Minorfase και οι The Lawbreakers που κινούνται σε παρόμοια μουσικά μονοπάτια με εμάς κι έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα νέες δουλειές. Επέστρεψαν οι Silent Winter, μια ιστορική power metal μπάντα με εξαιρετικό νέο δίσκο. Υπάρχουν οι My Turn στο χώρο του hardcore (τσεκάρετε το τελευταίο τους 7”). Επίσης φοβερό άλμπουμ (σε βινύλιο) βγάλανε οι None Other, με επιρροές απο Muse μέχρι Soundgarden. Υπάρχουν ακόμα οι ιστορικοί hard-rockers Rusty Rock, οι HiMalaya σε post-rock μονοπάτια, οι Stories to Tell σε πιο τεχνικό hardcore / crossover, οι Band Fatale με ska-reggae rock ύφος και ελληνικό στίχο. Πρόσφατα ακούστηκε ότι οι thrash-ομηχανή των Convicted ετοιμάζει κάτι. Οι Scar Let Born βγάλανε φέτος τον πρώτο τους δίσκο (melodic death, όσοι πιστοί τσεκάρετε). Στο φετινό Golden Rules Fest (ίσως το αρχαιότερο metal fest της Θεσσαλίας) στις 5 Οκτωβρίου συμμετέχουν οι παλαίουρες Human Genom και νεότερες μπάντες όπως οι Stormbringer και οι Elder Tusk. Σίγουρα ξεχνάμε πολλούς. Και σίγουρα σε κάποια είδη μουσικής όπως hip hop υπάρχουν πολύ αξιόλογα σχήματα και δουλειές, απλώς εμείς είμαστε δυστυχώς άσχετοι με τον χώρο. Αυτό που έχει σημασία είναι οτι στο Βόλο αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ μουσική για όποιον ενδιαφέρεται να την ψάξει, και είμαστε βέβαιοι οτι σε όλες τις πόλεις ισχύει κάτι παρόμοιο. Στηρίξτε την τοπική σας σκηνή με όποιον τρόπο εσείς επιθυμείτε. Όλα απο εκεί ξεκινάνε και εκεί καταλήγουν.

Έχετε μοιραστεί τη σκηνή με αρκετά ονόματα, μέσα στη χώρα. Ποιοι ξεχώρισαν για εσάς σαν χαρακτήρες;

Όντως έχουμε την τιμή να έχουμε συνυπάρξει στην σκηνή με αρκετές από τις σημαντικότερες αυτή τη στιγμή μπάντες στον ελλαδικό χώρο. Περιστασιακά έχουμε συνυπάρξει και κάτω, πίσω ή δίπλα από την σκηνή. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σχέσεις μας έχουν υπάρξει φιλικά επαγγελματικές, με άλλες έχουν εξελιχθεί σε φιλικές και επαγγελματικές, αλλά ποτέ μα ποτέ επαγγελματικά φιλικές και ούτε θα συμβεί κάτι τέτοιο. Υπό αυτή την έννοια, δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για τον χαρακτήρα των συγκροτημάτων (ονομάτων και μη) με τα οποία τυχαίνει να έχουμε περιστασιακά συνυπάρξει σε κάποιο live. Μπορούμε όμως με βεβαιότητα να πούμε ότι νιώθουμε τυχεροί διότι όπου και να έχουμε πάει και με όποιον και να έχουμε παίξει, μας έχουν όλοι φερθεί εξαιρετικά και πάνω και κάτω από την σκηνή και θέλουμε να πιστεύουμε ότι και από την πλευρά μας έχουμε επιδείξει και ανταποδώσει τον σεβασμό που έχουμε εισπράξει.

Το αγαπημένο σας live έως σήμερα ως Dendrites, ποιο είναι;

Το αγαπημένο μας live είναι το live που δεν έχουμε παίξει ακόμα, χαχα! Σοβαρά πάντως, υπάρχει πάντα μια γλυκιά προσμονή κάθε φορά που ετοιμάζεσαι το βράδυ να παίξεις. Αν όμως θα έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξουμε, μάλλον θα σου λέγαμε όλοι το περσινό live στο Eightball μαζί με τους ΜΕΜΦΙΣ στην Θεσσαλονίκη. Απίστευτη ενέργεια, καταπληκτικός ήχος και κόσμος, γεμάτο και ζωντανό μαγαζί, αξέχαστη βραδιά (μέχρι την επόμενη, χαχα!).

Υπάρχει κάποια σκηνή που δεν έχετε κατακτήσει ακόμα και θα το θέλατε;

Θα θέλαμε να έχουμε ήδη βγεί για ενα tour στην Ευρώπη και έχει υπάρξει η ευκαιρία. Απλώς, για εμάς είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα timing και σωστού προγραμματισμού και όταν προέκυψε απλώς δεν ήταν εφικτό καθαρά λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Στο άμεσο μέλλον όμως, υπάρχει ήδη η σκέψη να μπει κι αυτό στο πρόγραμμα.

Τι μέλλει γενέσθαι για τους Dendrites στουντιακά;

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο, γιατί το GROW κυκλοφόρησε μόλις τον Ιούνιο. Υπάρχουν κάποιες πρώτες ιδέες για νέα τραγούδια, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε ρίξει όλο το βάρος στην προώθηση του νέου δίσκου σε όσα περισσότερα μέρη στην Ελλάδα γίνεται. Για την ώρα, κοιτάμε μόνο να γεμίσουμε το συναυλιακό μας ημερολόγιο.

Ας βάλουμε με μια σειρά εδώ, τις επερχόμενές σας εμφανίσεις.

Τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, οδεύουμε προς Αθήνα για την πρώτη παρουσίαση του GROW στο Six Dogs, παρέα με τους Dead Flower Mantis (τσεκάρετε το εξαιρετικό νέο τους EP). Στις 3/10 θα έχουμε την τιμή να μοιραστούμε την σκηνή του Cafe Santan στο Βόλο με τους Valley of the Sun. Στις 25/10 κατεβαίνουμε Πύργο για ένα πολύ δυνατό live παρέα με τους Perfect Mess και τους Whereswilder. Υπάρχουν ακόμα 3 live σχεδόν κλεισμένα για μέσα στον Νοέμβριο, αλλά δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμα. Και μιλάμε αυτή τη στιγμή για κάποια live σε Πάτρα, Κομοτηνή, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη. Όπως είπαμε πριν, κοιτάμε να γεμίσουμε το συναυλιακό μας ημερολόγιο.

Τι να περιμένει κάποιος από ένα live show σας;

Πάθος, ενέργεια, αμεσότητα, ωραία τραγούδια και ατμόσφαιρα πάρτυ! Όμορφα πράματα.

Ευχαριστούμε πολύ!

Κι εμείς ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και όλους όσους έχουν αφιερώσει έστω ένα λεπτό για να τσεκάρουν την μουσική μας! Τα λέμε στο δρόμο!

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img