31.6 C
Athens

Interview with Desert Near The End

Published:

Last Updated on 09:32 AM by Giorgos Tsekas

Το backstory των Desert Near the End είναι αρκετά μεγάλο, με ιδιαίτερο χρονικό βάθος. Κανονικό formation το 1997, με άλλο όνομα, ενώ έπεται συνέχεια με πρώτο δίσκο το 2011. Τι μεσολάβησε όλα αυτά τα χρόνια;

Καλησπέρα! Αυτό είναι αλήθεια. Το μακρινό 1997 δεν υπήρχε καν στο μυαλό μας η δημιουργία μπάντας, δημιουργήθηκε απλώς ένα σχήμα με μοναδικό σκοπό να παίξει live κάποιες διασκευές στη σχολική γιορτή στο τέλος του σχολικού έτους ΄97-΄98! Από εκεί και πέρα πολλά μεσολάβησαν, μέλη άλλαξαν, κάποιοι έχασαν το ενδιαφέρον τους, κάποιοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν άλλους μουσικούς δρόμους. Ο Άκης και εγώ συνεχίσαμε. Ηχογραφήσαμε αρκετά demos, ψάχνοντας εναγωνίως τη μουσική μας ταυτότητα. Μεσολάβησαν σπουδές, στρατιωτικές θητείες, κλπ. Έως ότου να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το πρώτο μας full length υπό το όνομα Eventide. Αλλά προτού προβούμε στην κυκλοφορία του αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και αφού έγιναν κάποιες διορθώσεις που κρίθηκαν απαραίτητες, αλλάξαμε το όνομά μας σε Desert Near the End (το οποίο μέχρι τότε ήταν το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ) και προχωρήσαμε σε μία self-released κυκλοφορία.

Τα album concept είναι ένα ακόμα ενδιαφέρον κομμάτι όσον αναφορικά στη μπάντα. Μιλήστε μας για αυτό.

Πάντα μας άρεσαν τα concept albums! Πρώτα απ’όλα σαν ακροατές! Κατά τη γνώμη μου βοηθά πολύ στη συνοχή ενός άλμπουμ και πάντα μας συνάρπαζε η ιδέα.

Fast forward στο σήμερα, σε τι φάση βρίσκεται η μπάντα μετά τα Lockdown; Αν τσεκάρει κάποιος τα social σας, βρίσκεστε στη διαδικασία νέου άλμπουμ;

Αυτό είναι αλήθεια! Το νέο άλμπουμ είναι ήδη πανέτοιμο και σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε στην αναζήτηση συνεργασίας με κάποια δισκογραφική για την κυκλοφορία του.

Το τελευταίο σας άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2019, με τίτλο “Of Fire and Stars”. Επιστρέφοντας σε αυτό σήμερα ως ακροατές θα αλλάζατε κάτι;

Κανονικά θα έπρεπε να πω όχι! Η αλήθεια είναι πως πάντα βρίσκεις κάτι που θα άλλαζες, κάτι που δεν είχες σκεφτεί τη στιγμή που το συνέθετες ή το ηχογραφούσες! Το καλό είναι πως έχεις αυτή την ευκαιρία όταν το παίζεις live!

Τι διαφορές μπορεί να παρατηρήσει κάποιος στους Desert Near the End από το “Crimson Dawn”, έως και το “ Of Fire and Stars”;

Νομίζω πως είναι μεγάλες οι διαφορές, περισσότερο στον τρόπο απόδοσης του αποτελέσματος. Δηλαδή, κατά τη γνώμη μου, η ουσία των Desert βρίσκεται αυτούσια και εκεί, απλώς είναι λιγάκι πιο δύσκολα διακριτή. Στη συνέχεια νομίζω πως βρήκαμε έναν τρόπο να γίνουμε περισσότερο άμεσοι και σαφείς.

Οι πέντε καλύτεροι δίσκοι για το ’21,  και οι πέντε δίσκοι που κάψατε στην καραντίνα. Go!

Την ποια; Είμαστε από αυτούς που δεν τους έπιασε η καραντίνα! Δουλεύαμε κανονικότατα! Kαι όντας ιδιοκτήτης σκύλου η καραντίνα ήταν μόνο στα χαρτιά! Επειδή όλη αυτή τη χρονιά ήμασταν στη διαδικασία της μίξης και του mastering του νέου μας άλμπουμ πρέπει να το άκουσα εκατομμύρια φορές! Θα έλεγα πως αυτό ήταν το βασικό μου άκουσμα για τη χρονιά αυτή! Για κάποιο περίεργο λόγο αυτή τη χρονιά έφαγα ένα άνευ προηγουμένου σκάλωμα ακούγοντας συνεχώς το Metus Mortis των Brainstorm, A Pleasant Shade of Grey των Fates Warning, το Demons & Wizards III καθώς είχα και ένα overdose από Rotting Christ όλων των εποχών! LoL!

Πέντε καλύτεροι δίσκοι για το ΄21, ε; Λοιπόν, σίγουρα θα έβαζα το Senjutsu των Maiden, το οποίο επίσης έλιωσα. Μου άρεσε πάρα πολύ το In the Court of the Dragon των Trivium. To Fortitude των Gojira, το Helloween και εξαιρετικό ήταν και το At Night We Prey των Nightfall!

Ανακοινώθηκαν λοιπόν δυο live στο πλευρό των Vektor και των Cryptosis, για τον επόμενο Νοέμβρη όμως. Τι σας έχει λείψει περισσότερο από τη σκηνή;

Μας έχουν λείψει όλα! Ο ενθουσιασμός πριν από το live. Η φάση της προετοιμασίας. Η αγωνία του να πάνε όλα καλά. Το να βρεθούμε μπροστά στο κοινό και η ευκαιρία να πάρουμε όσους περισσότερους μπορούμε με το μέρος μας! Όλα!

Τι να περιμένουμε από τους Desert Near the End στις επερχόμενες αυτές συναυλίες;

Θέλουμε να ανοίξουμε ένα ‘λογαριασμό’ με μία σειρά από δυνατά live! Eαν όλα πάνε βάση σχεδίου, θα έχει ήδη κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ, οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε ολοκαίνουργια κομμάτια!

Κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε;

Ευχόμαστε ολόψυχα να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνεται αυτός ο εφιάλτης της πανδημίας! Μέχρι τότε όμως θα θέλαμε να προτρέψουμε τους πάντες να μείνουν υγιείς και ασφαλείς! Πάρτε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας της δικής σας και των αγαπημένων σας! Θα τα πούμε σύντομα από κοντά!

…follow the Path across the Desert…

Related articles

Kerry King – From Hell I Rise

Traveler – Prequel to Madness

spot_img

Recent articles

spot_img