19.4 C
Athens

Συνέντευξη με τους Deviser

Published:

Last Updated on 12:28 PM by Giorgos Tsekas

Δεν πέρασε πολύς καιρός (μόλις ένας χρόνος) από την προηγούμενη κουβέντα όμως πολλά γίνανε σε αυτό το διάστημα. Η δισκάρα σας «Evil Summons Evil» που τότε μόλις είχε κυκλοφορήσει πλέον έχει διαγράψει μια πορεία και μάλιστα θεαματική. Πες μας λίγο για την υποδοχή του δίσκου και πως την εκλάβατε εσείς οι δημιουργοί του.

Μάνθος – Προσωπικά ήμουν απόλυτα σίγουρος για την απήχηση που θα είχε. Πίστευα πολύ στους εαυτούς μας παρόλο το άγχος που είχα λόγο του ότι είχαν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που είχαμε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ σε κυκλοφορία

. Ένιωσα πάλι όπως στην αρχή της δισκογραφίας μας, συνθέσεις όπως τις θέλαμε που να εκφράζουν ακριβώς το συγκρότημα, σκοτάδι να πλανάτε σε όλη τη διάρκεια του άλμπουμ, εμπιστοσύνη στο Νίκο κι αυτός σε μένα . Το “Evil Summons Evil” ήταν δουλειά δύο ατόμων και με τη καθοδήγηση του Psychon φυσικά που ουσιαστικά έγινε τρίτο μέλος καθόλη τη διάρκεια της ηχογράφησης και παραγωγής . Οι παλιοί μας οπαδοί σίγουρα ενθουσιάστηκαν και μας το έδειξαν χωρίς ίχνος κολακείας . Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν τα διθυραμβικά σχόλια του μουσικού τύπου, έντυπα ή στο διαδίκτυο, ειδικά από συντάκτες που δεν μας γνώριζαν σαν μπάντα. Κάποιος μου έγραψε ότι ένοιωσε σαν κεραυνός εν αιθρία το άλμπουμ όταν το άκουσε. Και φυσικά με την απόλυτη αποθέωση του άλμπουμ στη βόρεια αλλά καί νότια Αμερική με συγκλονιστικές κριτικές και άριστες βαθμολογίες.

Νίκος: Υπήρχε αρκετό άγχος το πως ο κόσμος θα κατανοήσει το νέο μας άλμπουμ,είχαμε μια μεγάλη δισκογραφική απουσία και είναι απόλυτα λογικό όλο αυτό. Ευτυχώς για εμάς εξαφανίστηκε γρήγορα με δεκάδες διθυραμβικές κριτικές που λαβαμε από τον παγκόσμιο τύπο και μια τεράστια απήχηση στην Αμερική που δεν το περιμέναμε,το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων να προέρχεται από εκεί, δείχνει πως η μπάντα ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς και πρωταγωνιστεί σε αγορές που παλιότερα τουλάχιστον δεν ειχαμε την ιδια απήχηση, όλο αυτό μας έχει κάνει να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς τους ίδιους πρωτίστως και θα προσπαθήσουμε στο νέο άλμπουμ που θα έρθει να ξεπεράσουμε τους ευατους μας και να φέρουμε ένα follow up άλμπουμ ισάξιο με το όνομα και την Ιστορία των Deviser !!

Ποιο θεωρείς το πιο δυνατό σημείο του δίσκου; Και ποιό είναι αυτό που πήρατε σαν feedback από τον κόσμο σαν αγαπημενό κομμάτι;

Μάνθος – Δύο είναι τα ατού του “Evil Summons Evil” που ξεχώρισα εξ αρχής, η νοσηρότητα του και η άψογη ενορχήστρωση. Είναι πολύ σημαντικό οι συνθέσεις να είναι σωστά δομημένες ώστε να αναδεικνύουν το σκοτάδι και τηνέμπνευση που θα σε καθηλώσει. Απ ‘ ότι βλέπουμε, την μεγαλύτερη εντύπωση έκανε το “Death is life eternal” το οποίο μας θυμίζει όπως ακουγόμασταν στα ‘90s, με κιθάρες ξυράφια αλλά και αυτή τη μεγαλειώδη μελαγχολική πινελιά που μας χαρακτήριζε πάντα.

Νίκος: θεωρώ πως ο δίσκος δεν έχει μέτρια στιγμή και όλο το άκουσμα του είναι πραγματικά μια σκοτεινή εμπειρία για τον ακροατή, μυρίζει σκοτάδι έτσι όπως μας έλεγε ακριβώς ο Euronymous το πως πρέπει να είναι η μουσική των Deviser…Ο κόσμος διέκρινα πως αγάπησε πολύ το Death is life Eternal και το Serpent God αλλά αυτό έχει να κάνει καθαρά με το γούστο και το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας το κάθε κομμάτι εγώ από την άλλη προτιμώ τα πιο μελωδικά όπως το Cold comes the Night & το Abscence of Heaven .

Τι θα άλλαζες στο «Evil Summons Evil»;

Μάνθος – Απολύτως τίποτα ! Θεωρώ ότι είναι η πιο άρτια κυκλοφορία μας μετά από πολλά χρόνια, ισάξια των δύο πρώτων άλμπουμ μας. Η νοσηρότητα είναι πανταχού παρούσα, το σκοτάδι ξεχειλίζει από τα ηχεία, οι λεπτομέρειες αναδεικνύουν τις συνθέσεις. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά μεγαλειώδες .

Σε πόσο καιρό να περιμένουμε κανούριο άλμπουμ; Μήπως είναι πολύ νωρίς ή νιώθετε σε δημιουργικό οίστρο αλλά και στο κατάλληλο timing για νέο δίσκο;

Μάνθος – Σχεδόν όλο το επόμενο άλμπουμ είναι έτοιμο, βρισκόμαστε στη διαδικασία της προ παραγωγής του ευελπιστώντας ότι τον επόμενο χειμώνα θα ηχογραφηθεί η τελική μορφή του. Έμπνευση υπάρχει, ναι, σε αφθονία θα έλεγα. Δεν σταματάμε και ούτε επαναπαυόμαστε. Θέλουμε και το κάτι παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές μας, το βήμα παραπάνω σαν μπάντα δηλαδή. Σαν σύνολο βρισκόμαστε σε δαιμονιώδη φόρμα και στις μεταξύ μας συζητήσεις καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό και να μην χρονοτριβούμε.

Ας μιλήσουμε για τις 2 συναυλίες 10 και 11 Φλεβάρη που έχετε μπροστά σας με Varathron σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Πως νιώθετε που θα είστε μέρος ενός ιστορικού live;

Νίκος : Ανυπομονούμε πραγματικά για τα δυο live shows σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δίπλα στους θρύλους Varathron και τα καταπληκτικά opening acts Synteleia και Exilium Noctis. Για εμάς είναι μια μεγάλη γιορτή να βρεθούμε ξανά με το κόσμο μας και να παρουσιάσουμε live για πρώτη φορά το Evil summons Evil αλλά και παλιότερα κομμάτια από την εποχή του Unspeakable Cults αλλα και να γιορτάσουμε με το κόσμο μας τα 35 χρόνια ύπαρξης μας σαν μπάντα (1989-2024). Έχουμε μια καταπληκτική σχέση με τους Varathron και τις υπόλοιπες μπάντες όποτε όλοι μαζί θα δώσουμε τα πάντα για να γουστάρει ο κόσμος και να περάσει υπέροχα !

Λάβαμε επίσης πολλά μηνύματα από το εξωτερικό και αρκετός κόσμος θα ταξιδέψει για να δει πρώτη φορά μαζί αυτό το πακέτο στην μεγάλη συναυλία της Αθήνας στο Κυταρρο κσι πραγματικά όλο αυτό μας συγκινεί.. θα είναι 2 μαγικές βραδιές που θα γραφτούν στην Ιστορία της Ελληνικής σκηνής, απλά ανυπομονούμε …

Πως νιώθετε που θα ανεβείτε στην σκηνη ξανα;

Μάνθος – Ανέκαθεν ήμασταν live μπάντα , παίζαμε όπου μας καλούσαν. Τώρα, μας βλέπω ετοιμοπόλεμους, εμπειρία υπάρχει, όρεξη και ενθουσιασμός, επίσης. Είναι αλήθεια ότι απείχαμε αρκετά χρόνια κι επιδιώκουμε να ανταμείψουμε τους πιστούς οπαδούς μας για την υπομονή που έκαναν. Αυτήν τη φορά επιστρέψαμε οριστικά και θα είμαστε συνεπείς απέναντί τους.

Τι να περιμένουμε απο αυτό το live αλλά και από εσας συγκεκριμένα αυτα τα 2 βράδια;

Μάνθος – Δύο βραδιές πιστές στο πνεύμα του “Evil Summons Evil” . Μαυρίλα , νοσηρότητα , γενικά ότι μας χαρακτήριζε από ανέκαθεν. Δεν έχω και δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας και ότι με σκληρή δουλειά είχαμε καταφέρει, με απογοήτευσαν κάποιες συνεργασίες μας στο παρελθόν και θεωρώ ότι έφτασε η στιγμή να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά και να δικαιωθούμε επιτέλους για όλες τις θυσίες που κάναμε από την αρχή μας σαν συγκρότημα. Επιστρέψαμε για να μείνουμε και για όσο καιρό αντέξουμε σωματικά.

Υπάρχουν σχέδια για επόμενα live σε Ελλάδα και εξωτερικό;

Μάνθος – Μιλάμε με μπάντα του εξωτερικού για μία από κοινού Ευρωπαϊκή περιοδεία στα τέλη του έτους. Συντομα θα ανακοινωθεί και η συμμετοχή μας σε ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ ενώ είμαστε θετικοί σε προτάσεις για περισσότερες εμφανίσεις που θα μας προταθούν. Θα εξετάσουμε οποιαδήποτε πρόταση μας γίνει για εντός ή εκτός συνόρων εμφάνιση.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο και την υποστήριξη και θα τα πούμε από κοντα στα μέσα Φεβρουαρίου!

Μάνθος – Εμείς ευχαριστούμε για την φιλοξενία, ανυπομονώ να σας δω και να τα πούμε από κοντά και φυσικά να απολαύσετε μαζί μας αυτές τις μαυρομεταλλικές βραδιές με γνήσιο Ελληνικό black metal.

Νίκος : Ευχαριστούμε θερμά το Metal Invader για την φιλοξενία ανυπομονούμε να σας δούμε όλους από κοντά το Φλεβάρη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μαζί με τους θρύλους Varathron/ Exilium Noctis και Synteleia σε δυο live που θα μείνουν χαραγμένα στην Ιστορία της Ελληνικής Σκηνής !!

The fire burning bright

Follow deviser:https://linktr.ee/deviserofficial

Nikos Nakos
Nikos Nakos
“When the Last Tree Is Cut Down, the Last Fish Eaten, and the Last Stream Poisoned, You Will Realize That You Cannot Eat Money.”

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img