Interview with Doomocracy

Published:

Last Updated on 03:36 PM by Giorgos Tsekas

Καλωσορίσατε στο Metal Invader. Να υποθέσω η εβδομάδα αυτή σας βρίσκει σε έντονους ρυθμούς, ενόψει του live με τον Eric Clayton;

Καλησπέρα, σας ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία. Όντως εδώ και λίγο καιρό έχουμε κάνει ένα διάλειμμα από τις πρόβες για τη σύνθεση του τρίτου μας δίσκου, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τις επερχόμενες συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με τον Eric Clayton και τους “Nine”.

 Έρχεστε από την Κρήτη. Πόσο “εμπόδιο” μπορεί να είναι αυτή η απόστασή του νησιού από την κεντρική Ελλάδα, άρα και με την ενεργή μεταλ σκηνή της;

Δεν νομίζω πως αποτελεί εμπόδιο το γεγονός οτι μένουμε στην Κρήτη και όχι στην Αθήνα ή στην Κεντρική Ελλάδα. Ενεργή μέταλ σκηνή υπάρχει σε όλη την Ελλάδα με μπάντες  οι οποίες παίζουν εξαιρετικά αλλά και περιοδεύουν. Σίγουρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε  πολύ συχνά σε συναυλίες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, είμαστε όμως ευτυχισμένοι με το γεγονός ότι τις επισκεπτόμαστε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Άλλωστε στόχος μας δεν είναι μόνο η Ελλάδα.  Έως και σήμερα δυστυχώς,  αν και έχουμε προσκλήσεις, δεν έχουμε καταφέρει να εμφανιστούμε  live σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπως  Αγρίνιο, Ιωάννινα, Τρίκαλα ή Λάρισα, όπου γνωρίζουμε ότι έχουμε κοινό, αλλά θέλω να πιστεύω πως θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες αυτό να πραγματοποιηθεί κατά την επερχόμενη περιοδεία για την προώθηση του τρίτου μας δίσκου.

Έχετε κυκλοφορήσει έως τώρα δυο full lengths, μέσω της Steel Gallery Records. Από το τελευταίο, περάσανε ήδη δυο χρόνια. Ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή κάτι;

Ναι, όπως προανέφερα βρισκόμαστε στην διαδικασία σύνθεσης του τρίτου μας δίσκου και συγκεκριμένα στο στάδιο της προηχογράφησης, καθώς τα πιο πολλά κομμάτια είναι ήδη έτοιμα. Αν όλα πάνε καλά, ο δίσκος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020. Δεν μπορούμε να δώσουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά το έως τώρα αποτέλεσμα μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι!

Παράλληλα, το 2016 υπήρξατε μέρος ενός αφιερώματος του Metal Hammer στους Candlemass, με το κομμάτι “Demons Gate”. Τι αντίκτυπο είχαν σε κάθε έναν από εσάς προσωπικά οι Candlemass, σαν ιδέα, από τα πρώτα σας μουσικά βήματα;

Οι Candlemass μαζί με τους Solitude Aeturnus είναι τα μεγαλύτερα Doom Metal συγκροτήματα. Αδιαμφισβήτητα η επιρροή τους στο ιδίωμα είναι τεράστια και σίγουρα όλες οι μπάντες του Epic Doom Metal τους έχουν σαν σημείο αναφοράς. Είναι από τα πρώτα συγκροτήματα που ξεχωρίσαμε ως κορυφαία και η πρώτη φορά που ακούσαμε τη μουσική τους, (συγκεκριμένα το Nightfall) μας συγκλόνισε. Από τότε τους ακούμε σταθερά, έχοντας αγαπημένα αυτά της περιόδου Messiah Marcolin, και φυσικά τα Chapter VI και Epicus Doomicus Metallicus. Ήταν χαρά μας που διασκευάσαμε το Demons Gate και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το τιμήσαμε όπως του αξίζει.

Πως σας φάνηκε ο νέος δίσκος των Crypt Sermon; Υποθέτω θα σας απασχολήσει, αν όχι ήδη.

Οι Crypt Sermon είναι από τις πιο ελπιδοφόρες νέες αμερικάνικες μέταλ μπάντες, όχι μόνο στο χώρο του Epic Doom, αλλά γενικότερα. Το πρώτο τους άλμπουμ Out of the Garden έκανε αίσθηση και ιδιαίτερα το πανέμορφο “Into the Holy of Holies”. Το The Ruins of Fading Light είναι μία άξια συνέχεια για την μπάντα, η οποία παρουσιάζει πιο δουλεμένες συνθέσεις και φωνητικά. Μαζί με το Dystopia των Isole είναι έως τώρα τα καλύτερα Doom Metal άλμπουμ της χρονιάς.

Ήσαστε όλα τα μέλη της μπάντας μαζί από το 2011, από την αρχή. Πράγμα σπάνιο. Τι σας κρατάει δεμένους, πέραν της αγάπης για την ιδέα που ονομάζεται Doomocracy.

Στους Doomocracy είμαστε όλοι φίλοι από παλιά. Μάλιστα τα μέλη της μπάντας συνδέονται και με κουμπαριές! Είμαστε λοιπόν πολύ δεμένοι μεταξύ μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα καλό κλίμα μέσα στην μπάντα, το οποίο βοηθάει να ξεπεραστούν ανώδυνα όποιες διαφωνίες μπορεί να προκύψουν. Το σταθερό line up είναι ένα σημαντικό συστατικό για την επιτυχία και την ανοδική πορεία των Doomocracy.

Λοιπόν, Θεσσαλονίκη σε λίγες ημέρες, μαζί με Eric Clayton και Afterimage. Πως νιώθετε;

Οι Saviour Machine είναι ένα από τα μυθικά μέταλ συγκροτήματα των 90’s και οι ερμηνείες του Eric Clayton έχουν αφήσει εποχή. Η σκοτεινή τους μουσική σε συνδυασμό με την σχεδόν μυστικιστική φωνή του Eric Clayton σε καθηλώνουν. Νομίζουμε πως θα είναι από τις καλύτερες συναυλίες της χρονιάς και είναι τιμή μας που θα ανοίξουμε τις συναυλίες των Eric Clayton and the Nine στην Ελλάδα!

Τι να περιμένουμε από εσάς σε αυτή την εμφάνιση;

Μια μπάντα που τα δίνει όλα στη σκηνή. Έχουμε σκοπό να παίξουμε κομμάτια και από τους δύο μας δίσκους μαζί με μία μικρή έκπληξη.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να αναφέρετε στο σημείο αυτό;

Ελπίζουμε το κοινό να στηρίξει τις συναυλίες του Eric Clayton, ενός από τους μεγαλύτερους μέταλ ερμηνευτές, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα (στο Demons Gate festival, μαζί με Saturnus, Sorcerer, On Thorns I Lay, Doomocracy, Meden Agan) και να δώσει δύναμη στον διοργανωτή Κώστα Μυλωνά για ακόμα καλύτερα και μεγαλύτερα πράγματα. Θα σας δουμε στα live. Ο τρίτος μας δίσκος θα κυκλοφορήσει το 2020…be ready to be doomed!

Exit mobile version