25.4 C
Athens

Interview with Exomnia

Published:

Last Updated on 01:36 AM by Giorgos Tsekas

Φαντάζομαι αυτές οι μέρες είναι για εσάς έντονες. Πείτε μας όμως για αρχή, που γεννήθηκε το concept των Εxomnia και από ποιον;

Οι Exomnia άρχισαν από τον Νίκο και το Γιάννη στις αρχές του 2017, στην Κεφαλλονιά. Ο Νίκος ήθελε να δημιουργήσει μια metal μπάντα και ψάχνοντας για μέλη, γνωρίστηκε με το Γιάννη, μέσω της σχολής τους. Μαζί άρχισαν την σύνθεση των κομματιών και σε ένα διάστημα 14 μηνών, μετά από κάποιες αλλαγές μελών και αρκετή αναζήτηση η πρώτη σύνθεση της μπάντας είχε ολοκληρωθεί.

Το όνομα πως προέκυψε;

Το όνομα το εμπνεύστηκε ο Μιχάλης, θέλοντας να αποδώσει την ποικιλία επιρροών που έχουμε στη μουσική μας, που είναι ένα αμάλγαμα πολλών διαφορετικών μουσικών ιδιωμάτων. (Ex omnia = εξ όλων)

“Aftermath” λοιπόν. Τι είναι για εσάς το “Aftermath” και ποιανού γεγονότος είναι “Aftermath”;

Το “Aftermath” είναι για μας το πρώτο μας “παιδί”. Χρειάστηκε να υπερβούμε πολλά εμπόδια και λάθη μέχρι να το δούμε να πραγματοποιείται, αλλά αυτό μας ένωσε περισσότερο σαν μπάντα και σαν φίλους. Aftermath είναι το αποτέλεσμα, οι συνέπειες αν θέλεις, των πράξεων και των αποφάσεων του ανθρώπου. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι οτι ο καθένας θα τις υποστεί και θα είναι υπεύθυνος γι’αυτές, καλές ή κακές. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο γεγονός στην ιστορία που διηγούμαστε στο EP, του οποίου οι συνέπειες ορίζουν τελικά το μουσικό ύφος όλου του δίσκου, γι’αυτό και ο τίτλος.

Το ΕΡ έχει ήδη κυκλοφορήσει από τον Απρίλιο, και συγχαρητήρια κιόλας, είναι εκπληκτικό. Πως έχει πάει έως τώρα;

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πορεία του EP ως τώρα και ελπίζουμε το υλικό που έρχεται σύντομα να πάει το ίδιο καλά και καλύτερα. Θέλουμε εδώ να ευχαριστήσουμε την Alcyone Records που έχει αναλάβει την προώθηση και τη διανομή του EP.

Πως νιώθετε που έχετε έναν καταξιωμένο παίκτη στην ομάδα σας, σαν τον Γιώργο (Dino) Στάμογλου;

Νιώθουμε πάρα πολύ τυχεροί που συνεργαζόμαστε με τον Dino, γιατί πέρα από το να έχουμε δίπλα μας έναν εξαιρετικό μουσικό, κάναμε και έναν καλό φίλο. Ο Dino είναι μαζί μας από την αρχή και παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του, μας στηρίζει όσο μπορεί στα live και στις παραγωγές.

Αυτό που πάντα μου αρέσει να ρωτάω τις μπάντες με βάση τη Θεσσαλονίκη, είναι το πως τη βλέπουν από μουσική άποψη. Υπάρχουν υποδομές να καλλιεργηθούν projects; Μαγαζιά σωστά τελικά υπάρχουν που προωθούν τη φάση;

Ευτυχώς ζούμε σε μια πόλη πολύ ευνοϊκή για τους μουσικούς. Υπάρχουν πολλά studios που προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με λογικό αντίτιμο, τα οποία λειτουργούν άνθρωποι με πάθος και μεράκι για αυτό που κάνουν. Κάθε νέο project θα βρει σχετικά εύκολα μία σκηνή για να παρουσιαστεί και κοινό πρόθυμο να ακούσει κάτι καινούριο.

Κάντε ένα shoutout σε κάποιες θεσσαλονικιές μπάντες που ενδεχομένως δεν γνωρίζει πολύς κόσμος.

Δύσκολο αυτό. Έχουμε πολύ και καλό υλικό στην πόλη μας. Αλλά αν πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξουμε, θα προτείνουμε στο σκληρό ήχο Nihilism, Vile Extortion, Within progress .

Στις 3 Νοεμβρίου έχετε το επίσημο Release Live του “Aftermath”. Τι να περιμένουμε από εσάς;

Χαχα, να περιμένετε ένα show που το κάνουμε με την καρδιά μας. Θέλουμε από την εμφάνιση μας να μείνει κάτι όμορφο σε όσους την παρακολουθήσουν.

Τι έχετε προγραμματίσει στο άμεσο μέλλον;

Να ολοκληρώσουμε την παραγωγή του πρώτου μας full length album και να δώσουμε πολλές συναυλίες σε πολλά διαφορετικά μέρη. Καθώς και μια έκπληξη.

Ευχαριστούμε πολύ!

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img