33.7 C
Athens

Interview with Jump Salty

Published:

Last Updated on 03:50 PM by Giorgos Tsekas

Το Μusic Festival είναι πλέον ένα καθιερωμένο μουσικό φεστιβάλ που τιμάει την Ελληνική σκηνή και αισίως έφτασε στην δέκατη χρονιά του και έρχεται για πρώτη φορά τριήμερο!! 10-11-12 Φεβρουαρίου 2023, στην Λάρισα, στο Skyland live music venue. Eυκαιρία να μιλήσουμε με τους Jump Salty που θα εμφανιστούν σε αυτό.

Έχοντας ως κοινή βάση αν δεν κάνω λάθος τη Θεσσαλονίκη, πως ήρθατε όλοι μαζί σε επικοινωνία και κατ’ επέκταση στην απόφαση να δημιουργήσετε τους Jump Salty και πότε;

Γνωριζόμαστε όλοι από Τρίκαλα. Κάποιοι ήμαστε και συμμαθητές. Πρωτοπαίξαμε μαζί πριν την καραντίνα του 2020, με τελείως διαφορετικό προσανατολισμό. Ύστερα όμως αποφασίσαμε να κινηθούμε σε πιο βαριά μονοπάτια. Έχουμε τρία χρόνια σκέψου, αλλά αν αφαιρέσεις τις απανωτές καραντίνες, παίζουμε πολύ λιγότερο.

Το όνομα της μπάντας, πως προέκυψε;

Εκφράζουμε ποικίλα συναισθήματα και προβληματισμούς, με δυναμική. Δηλαδή στα κομμάτια μας θα ακούσεις και δυνατά και ήπια σημεία. Θα παρατηρήσεις και το «τσατισμένο» και το ήρεμο, σε μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό ακριβώς ορίζεται ως Jump Salty.   

Πείτε μας μερικά πράγματα για το ΕΡ “My Life Forever”.

Το EP είναι η πρώτη επίσημη δουλειά μας και αποτελεί μόνο ένα μέρος αυτού που ακολουθεί. Αποτελείται από τρία κομμάτια, μέσω των οποίων βγάζουμε τα εσώψυχα μας. Εξ ου και ο τίτλος του. Ηχογραφήθηκε στα Τρίκαλα, στα Animal Farm Studios του φίλου μας Μίλτου Αργυρίου, το καλοκαίρι του 2022 και κυκλοφόρησε στις 30 Οκτώβρη σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Το εξώφυλλο αποτελεί προσωπική δουλειά του φωτογράφου και φίλου μας Αχιλλέα Χήρα, ο οποίος είχε την καλοσύνη να μας την παραχωρήσει.

Ήδη μετράτε κάποια live στη Θεσσαλονίκη (πιο πρόσφατα με ΧΑΤ ΤΡΙΚ), ενώ αρχές του χρόνου παίξατε μαζί με τους Nightstalker στα Τρίκαλα – ποιος είναι ο στόχος που έχετε θέσει όσον αφορά τις live εμφανίσεις σας;

Όσες περισσότερες, τόσο το καλύτερο. Δεν λέμε όχι σε live, εκτός κι αν προκύπτει κάτι σοβαρό. Κυνηγάμε εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Χρειαζόμαστε την εμπειρία και τις γνωριμίες.

Ποιες είναι οι έως τώρα αντιδράσεις του κόσμου όσον αφορά το ΕΡ αλλά και τις εμφανίσεις σας;

Μικτές θα τις χαρακτηρίζαμε. Δεν το έχει ακούσει πολύς κόσμος η αλήθεια είναι, αλλά όσοι/ες το εκτιμούν και τους αρέσει, φροντίζουν και το δείχνουν ζωντανά στα live.

Γρήγορα – πέντε δίσκους που σας κατέπληξαν το 2022. 

  • Blame Kandinsky – Eclectic Ruiner
  • Neo Teras – Waning Days
  • My Turn – Modern Life’s Massacre
  • Brutus – Unison Life
  • Sin Boy – Born Star

Το επόμενο ΣΚ εμφανίζεστε στη Λάρισα, στο επετειακό Larisa Music Festival για τα δέκα χρόνια του θεσμού. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας;

Η Λάρισα έχει κοινό. Υπάρχει κόσμος που του αρέσει ο σκληρός ήχος και στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αν δεν υπήρχε, δεν θα κρατούσε μία δεκαετία το φεστιβάλ. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τον διοργανωτή Θωμά Βαλάση για την πρόσκληση. Εμείς από την πλευρά μας, μιας και παίζουμε πρώτη φορά στην Λάρισα, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να ανοίξει η βραδιά όπως πρέπει.  

Ποιες άλλες μπάντες περιμένετε πως και πως να απολαύσετε;

Σίγουρα όλα τα υπόλοιπα παιδιά που θα μοιραστούμε το σανίδι το ερχόμενο Σάββατο. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τους φίλους μας Chipper και ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τόσο τους Minorfase όσο και τους Void Droid. Εκτός αυτών, ελπίζουμε να απολαύσουμε από κοντά τους Brutus τον Απρίλη και τους Converge τον Ιούνιο, στην Αθήνα.

Τι άλλο υπάρχει στο ημερολόγιο της μπάντας για το 2023;

Πολύ υλικό προς σύνθεση. Σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας album μέχρι τέλος του έτους. Θα ανέβει διαδικτυακά κι άλλο υλικό για την προώθηση του EP μέσα στις επόμενες ήμερες καθώς και επίσημο merchandise. Ελπίζουμε κάποια στιγμή και στην παραγωγή ενός video clip. Τέλος, συνεχίζουμε να κυνηγάμε κάθε ευκαιρία να ανέβουμε στο σανίδι.

Κάτι που θα θέλατε να ακουστεί παραέξω; Ευκαιρία είναι!

Τρία τραγούδια, έντεκα λεπτά. Τα βρίσκετε με τον εαυτό σας και ύστερα είστε φρέσκοι να ασχοληθείτε με οτιδήποτε άλλο. Αξίζει τον κόπο. Θυμηθείτε, είναι μόνο η αρχή. Έρχονται πολλά ακόμα όμορφα πραγματάκια σε λίγο καιρό. Συντονιστείτε άπαντες!

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img