22.6 C
Athens

Interview with Void Droid

Published:

Last Updated on 06:20 PM by Giorgos Tsekas

Επ’ ευκαιρία του 10ου τριήμερου Αnniversary Μusic Festival στη Λάρισα, στο Skyland, έχουμε τη χαρά να κάνουμε αυτή τη κουβέντα μαζί σας. Αρχικά πείτε μας λιγάκι ώρα, μέρα εμφάνισης και πως νιώθετε που θα συμμετέχετε και εσείς σ’ αυτό το φεστιβάλ που θα φιλοξενήσει πλήθος μπαντών από όλη τη χώρα.

Καλησπέρα σας, όλα μια χαρά! Σας ευχαριστούμε για την δυνατότητα της συνέντευξης! Το Σάββατο 11/02 εμφανιζόμαστε ως τελευταίο όνομα  στο Αnniversary Μusic Festival και το μόνο δεδομένο είναι πως το περιμένουμε πολύ. Τελευταία φορά που βρεθήκαμε ξανά στην Λάρισα ήταν το 2013 , επομένως αυτή η τεράστια απουσία κάνει την προσμονή μας ακόμα μεγαλύτερη.

Ποιοι είναι οι Void Droid;

Οι Void Droid είναι μια μπάντα τεσσάρων φίλων με κοινό στόχο την δημιουργία μουσικής, πολλές φορές έντονης και δυναμικής, άλλες φορές δραματικής και συναισθηματικής που ιδανικά θα αγγίζει το κοινό όσο και εμάς τους ίδιους.

Δέκα χρόνια έχετε συμπληρώσει ήδη από τη σύστασή σας. Μάλιστα πριν από λίγο διάστημα το γιορτάσατε με το live σας στο Gagarin, στην Αθήνα, όπου και μοιραστήκατε τη σκηνή με τους Khirki. Θεωρείτε ότι έχετε αξιοποίησει όλο αυτό το διάστημα όσο θα θέλατε μουσικά;

Η απάντηση είναι πως όχι, θα μπορούσαμε είναι η αλήθεια να είχαμε κάνει περισσότερα πράγματα. Το θέμα είναι όμως πως και να τα είχαμε πραγματοποιήσει, πάλι το ίδιο θα απαντούσαμε, καθώς πάντα θα ζητάμε το κάτι παραπάνω. Αλλά θεωρούμε πως βρισκόμαστε σε μια διαρκή μουσική επαγρύπνηση και την δεδομένη στιγμή κοιτάμε μόνο το μέλλον.

Είστε ιδιαίτερα ενεργοί συναυλιακά με αρκετές εμφανίσεις σε όλη τη χώρα; Είναι κάτι το οποίο πράγματι βρίσκεται σε προτεραιότητα για εσάς; Ίσως σε βαθμό που να παραμερίζεται ελαφρώς η παραγωγική διαδικασία π.χ. του να αφοσιωθείτε σε νέο υλικό;

Η παραγωγή νέου υλικού έχει πάντα προτεραιότητα για μας άλλα δεν έχει εμποδιστεί ποτέ από live εμφανίσεις. Είναι δύο ανεξάρτητα πράγματα, το live και ο δίσκος και προφανώς και τα δύο πάρα πολύ σημαντικά, είναι κυριολεκτικά ο ορισμός του να έχεις μπάντα. Απλούστατα η στιγμή της γέννησης χρειάζεται πάντα λίγο παραπάνω αφοσίωση γιατί ότι γεννηθεί θα παραμείνει έτσι για πάντα. Και θέλουμε να νιώθουμε περηφάνια για το δημιούργημα μας.

Stoner/southern metal λοιπόν από την Πάτρα. Εξακολουθείτε να έχετε έδρα εκεί; Πόσο διαδεδομένο είναι το συγκεκριμένο είδος στην πόλη σας; Εννοώ, υπήρχε άμεση απήχηση και χώροι να παίξετε live στην αρχή της πορείας σας;

Εδώ και πολλά χρόνια η έδρα μας πλέον είναι η Αθήνα. Η Πάτρα είναι η πόλη όπου γνωριστήκαμε, φτιάχτηκε η μπάντα και παίξαμε τα πρώτα μας live εκεί. Τότε ναι το είδος αυτό (stoner) ήταν στα “ντουζένια” του και μας βοήθησε και μας στο να παίξουμε πχ με Nightstalker, Planet of Zeus, Orange Goblin κτλ και να μας μάθει περισσότερος κόσμος. Aν και πλέον όσο γράφουμε καινούρια κομμάτια απομακρυνόμαστε σιγά σιγά από τον κλασσικό “stoner/southern” ήχο και καταλήγουμε σε ένα δικό μας ύφος όπου συνυπάρχει αυτό το κομμάτι μαζί με μια παραπάνω μελωδικότητα, διάφορα folk/ethnic στοιχεία και μια γενικότερη ίσως ελαφρώς prog τάση.

Πλάνα για το νέο έτος; Τι να περιμένουμε από τους Void Droid;

Μέσα στο καλοκαίρι του 2023 σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε ένα καινούριο single το όποιο θα ναι από τον επερχόμενο μας τρίτο δίσκο. Και γενικότερα το πλάνο και ο στόχος είναι ολόκληρος ο δίσκος να κυκλοφορήσει γύρω στα τέλη του χρόνου. Σαφώς ανυπομονούμε να μοιραστούμε τα νέα μας τραγούδια γιατί τα συγκεκριμένα τα έχουμε αγαπήσει πολύ και πιστεύουμε θα τα αγαπήσει εξίσου κι ο κόσμος.

Related articles

spot_img

Castle Rat – Into The Realm

Tributes: Rammstein

Recent articles

Castle Rat – Into The Realm

spot_img

Tributes: Rammstein