13 C
Athens

Live Report: ΑΦΑΝΕΙΑ, AttaXic, Remnant 14/10/2023 – EightballClub

Published:

Last Updated on 10:44 AM by Giorgos Tsekas

Τον τελευταίο καιρό γυρνώντας στα σοκάκια και τα rockbars της πόλης παρατήρησα πως υπήρχε σε πολλές γωνιές μια αφίσα η οποία τραβούσε το μάτι μου, αλλά δεν είχα ιδέα σε τι

αναφέρεται. Με ελάχιστη αναζήτηση βρήκα πως οι ΑΦΑΝΕΙΑ είναι μια τοπική μπάντα που φέτος κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο, οπότε δεν έχασα την ευκαιρία να παραβρεθώ στο live, γιατί τι καλύτερο για προθέρμανση μιας σαββατιάτικης εξόδου;

Πρώτοι στη σκηνή βρέθηκαν στις 21:15 οι Remnant, μια thrashmetal μπάντα που διανύει τα πρώτα της βήματα και δειλά δειλά έχει κυκλοφορήσει κάποια demos. Το παραπάνω έμαθα αναζητώντας να ακούσω κάποιο δίσκο τους, τον οποίο έκπληκτος δε βρήκα. Παρά τη σχετική απειρία των μελών, βρήκα πως το σχήμα πατά σε γερά θεμέλια με τον καθένα τους να γνωρίζει πολύ καλά αυτό που κάνει και να προσφέρουν στο κοινό ένα άρτιο μεν, καθόλου βαρετό δε αποτέλεσμα. Αναμένουμε καρτετικά τις πρώτες τους ‘επίσημες’ κυκλοφορίες, καθώς τα στοιχεία που αποκομίσαμε ενδείκνυνται να προσφέρουν ένα αξιόλογο αποτέλεσμα και να ανελιχθούν στη metal σκηνή της πόλης μας.

Συνεχίζοντας, και με τον κόσμο να θερμαίνεται ακόμη περισσότερο, στις 22:15 ανέβηκαν στο stage οι AttaXic. Στην πρώτη τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους παρουσίασαν ένα μουσικό κράμα με πυρήνα το stoner και το doom, που σε σημεία ίσως και να grungeίζει. Όντας πολύ δεμένη, η μπάντα απ’ το Dobrich της Βουλγαρίας μας παρουσίασε ένα show γεμάτο ενέργεια, με το κοινό να ανταποδίδει, προετοιμάζοντας κατάλληλα το έδαφος για να υποδεχτούμε τους headliners.

Η ώρα πλέον είναι 23:10 και ο φωτισμός του Eightball έχει αρχίσει να χαμηλώνει, σηματοδοτώντας πως πλησιάζει η ώρα για την εμφάνιση των ΑΦΑΝΕΙΑ. Η μπάντα ‘βάζει τα καλά της’ και ανεβαίνουν στο stage καθώς παίζει το κατανυκτικό intro της συναυλίας ξαφνιάζοντάς με το απότομο σκάσιμο του κομματιού ‘Μια Αντανάκλαση Του Τίποτα. Το κοινό ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του set, κάτι που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση καθώς τραγουδούσαν τους στίχους απ’ το πρώτο μέχρι το τελευταίο κομμάτι. Οι ΑΦΑΝΕΙΑ από την πλευρά τους ήταν πάρα πολύ δεμένοι και είχαν τέτοια χημεία τόσο παικτικά, όσο κινησιολογικά και ενδυματολογικά που σου δίνει να καταλάβεις πως τίποτα απ’ όσα κάνουν δεν είναι τυχαίο. Έτσι δημιουργήθηκε μια ατμόσφαιρα που κράτησε μέχρι και το τελευταίο ρεφραίν του ‘Συνάντησέ Με Στο Σκοτάδι’ που τραγούδησαν από κοινού η μπάντα και ο κόσμος, κλείνοντας με το outro του κομματιού που δεν άφησε κανέναν ακίνητο. Σε γενικές γραμμές αυτό που παρατήρησα στο υλικό των ΑΦΑΝΕΙΑ είναι πως συνδυάζουν με πολύ ιδιαίτερο τρόπο τη μουσική τους με τον ελληνικό στίχο, και σε μια περίοδο που η μουσική σκηνή της χώρας κλίνει προς τη μη χρήση της μητρικής γλώσσας, μια τέτοια κίνηση σίγουρα αποτελεί ένα boost για το ελληνικό underground κύμα.

Setlist:
1)Μια Αντανάκλαση Του Τίποτα
2)Εγώ Είμαι Ο Θεός
3)Στη Σκιά Του Φεγγαριού

4)Ακόμα Εκεί
5)Κι Αν Είχαν Φωνή (ακυκλοφόρητο)
6)Μακριά Απ’ Τον Κόσμο
7)Συνάντησέ Με Στο Σκοτάδι

Photos by: Λήδα Κατσάνου στην σελίδα του περιοδικού στο facebook.
Κείμενο: Μάκης Καραντώνας

Related articles

Stygian Crown – Funeral For A King

spot_img

Recent articles

spot_img