14.5 C
Athens

Live Report: Aherusia “Bacchus” release show w/ Illusory + Human Genom at Temple Athens 03.12.2022

Published:

Last Updated on 04:49 PM by Giorgos Tsekas

Είχαμε πολύ καιρό να δούμε live των Aherusia και η παρουσίαση του νέου τους δίσκου έμοιαζε ιδανική συνθήκη. Κατάφεραν μάλιστα να κάνουν το release show του δίσκου τους, την ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας του. Σε αυτή την ιδιαίτερη για αυτούς βραδιά, φρόντισαν να έχουν μαζί τους δύο αξιόλογα εγχώρια συγκροτήματα για να τους προλογίσουν.

Πρώτοι ανέβηκαν στη σκηνή του Temple, οι Θεσσαλοί Human Genom. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που υπάρχει πολλά χρόνια στο χάρτη αλλά δεν ήταν έντονα δραστήριο όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό στο ευρύ κοινό. Φαίνεται όμως να το έχουν πάρει πιο ζεστά τελευταία και αναμένουμε εξελίξεις. Στη σκηνή ήταν πολύ άνετοι και σου έδιναν την εντύπωση μπάντας με συνεχή συναυλιακή παρουσία. Η μουσική τους είναι ένα άμεσο Power metal με κάποιες Progressive πινελιές. Τραγουδιστής με καθαρή και δυναμική φωνή, στιβαρό rhythm section, ωραία αίσθηση της μελωδίας στις κιθάρες και σωστή – διακριτική χρήση πλήκτρων. Οι διασκευές στο ” Diamonds and Rust” και στο”Flight of Icarus” με τη συμμετοχή του Γιώργου των Aherusia, ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες. Ένα συγκρότημα που έχει τις δυνατότητες και το ταλέντο να φτάσει σε περισσότερα αυτιά. Μακάρι να το κυνηγήσουν περισσότερο τα επόμενα χρόνια.  

Αφού έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές στη σκηνή, ήρθε η ώρα των Αθηναίων Illusory. Η μπάντα κινείται ακόμη σε ρυθμούς “Crimson Wreath” και πολύ καλά κάνει καθώς ήταν μία από τις καλύτερες περσινές κυκλοφορίες στο χώρο του Heavy Metal. Παίχτηκε υλικό κυρίως από αυτόν τον δίσκο αλλά φυσικά τίμησαν και τις δύο προηγούμενες κυκλοφορίες τους. Πολύ επαγγελματικό παίξιμο αλλά όχι με την έννοια του διεκπεραιωτικού. Με μπροστάρη τον τραγουδιστή τους, μεταδίδουν θετική ενέργεια και ζωντάνια που σπανίζει στο ύφος τους. Ο περισσότερος κόσμος φαινόταν εξοικειωμένος με το υλικό τους και όσοι τυχόν τους έβλεπαν πρώτη φορά, είμαι σίγουρος πως θα τους τσεκάρουν. Το “Crimson Wreath” ήταν ο δίσκος που τους πήγε σε άλλο επίπεδο και αυτό φαινόταν και πάνω στη σκηνή καθώς απέπνεαν σιγουριά και αυτοπεποίθηση με το παίξιμο τους. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι και να μας προσφέρουν και άλλα σπουδαία στο μέλλον.

Αφού λοιπόν αποκομίσαμε πολύ καλές εντυπώσεις από τα 2 αυτά συγκροτήματα, είχε έρθει η ώρα των Aherusia. Αποφάσισαν να παίξουν όλο το νέο τους δίσκο συνεχόμενα και στη συνέχεια να ανατρέξουν στις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας τους. Εκ του αποτελέσματος, ήταν σωστή η απόφαση τους καθώς είχαμε την πλήρη εικόνα του “Βάκχου”, όπως δηλαδή θα την έχουμε και με την ακρόαση του φυσικού προϊόντος. Για τις ανάγκες του νέου δίσκου, είχαμε την παρουσία τρίτης κιθάρας ενώ τα γυναικεία φωνητικά και η χρήση ασκαύλου φαίνεται να αποκτούν μόνιμη παρουσία στο συγκρότημα. Για τις ανάγκες του πρώτου τραγουδιού του άλμπουμ, απολαύσαμε και την Ηλιάνα των Enemy of Reality. Ο δίσκος παίχτηκε σχεδόν συνεχόμενα με τον Γιώργο να εξηγεί μόνο σε μερικά σημεία κάποιες στιχουργικές αναφορές και αφιερώσεις του δίσκου, δίνοντας και τις απαραίτητες ανάσες στους υπόλοιπους. Άψογα προβαρισμένοι στα νέα κομμάτια, με φοβερή ενέργεια και πάθος. Για την ενέργεια των νέων συνθέσεων τι να πει κανείς; Δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα σχεδόν παγανιστική, με τις γλυκόπικρες μελωδίες, τα εμβατηριακά τύμπανα, τα απόκοσμα γυναικεία φωνητικά, τα πνευστά και την αλεξανδρινή διάλεκτο. Διθυραμβικοί και εκστατικοί ρυθμοί που σε μετέφεραν σε άλλες εποχές και άλλες αξίες. Το νέο μουσικό προφίλ, τους ταιριάζει πάρα πολύ και φαίνεται πως ο “Βάκχος”, είναι το πιο δυνατό τους χαρτί έως σήμερα. Τα τραγούδια που ακολούθησαν ήταν προσαρμοσμένα στα νέο προφίλ της μπάντας και δείχνουν έμπρακτα την νέα εποχή που ξεκινάει για τους Aherusia. Συγκρότημα που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, συγκρότημα ευλογία για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Την επόμενη φορά μακάρι να γίνουν περισσότεροι οι κοινωνοί αυτής της μυσταγωγικής εμπειρίας. Μέθεξη. Κάθαρση.

Άφησα για το τέλος την μοναδική παραφωνία μιας κατά τα άλλα υπέροχης βραδιάς. Η καθυστέρηση του προγράμματος ήταν αδικαιολόγητα μεγάλη με αποτέλεσμα ο κόσμος να αποχωρεί για να προλάβει τα μέσα ενώ η συναυλία βρισκόταν σε εξέλιξη. Το μαγαζί βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και προφανώς πολύς κόσμος θα έρθει με τα μέσα. Δεν γίνεται να το αψηφά αυτό καμία διοργάνωση. Δεν μιλάμε για κάποιου είδους απαίτηση, μιλάμε για το αυτονόητο.

Related articles

spot_img

Lucifer – Lucifer V

Recent articles

spot_img

Lucifer – Lucifer V