13.9 C
Athens

Live Report: Alestorm in Athens 12.07.2022 @Gagarin 205

Published:

Last Updated on 05:10 PM by Giorgos Tsekas

Όχι, αυτή δεν ήταν μια τυπική Heavy Metal συναυλία και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Από την στιγμή που άνοιξαν οι πόρτες του Gagarin, ο χώρος γέμισε με ναύτες, πειρατές, φουσκωτές πάπιες, ρούμι και μπίρες. Όλα αυτά ήταν απλά τα προεόρτια για το πάρτι που θα ακολουθούσε στη συνέχεια… Οι Alestorm κυριολεκτικά σαρώνουν σε όλη την Ευρώπη με τις συναυλίες τους και ήρθε η ώρα να πάψουν να αποτελούν οι ζωντανές τους εμφανίσεις επτασφράγιστο μυστικό “κλεισμένο σε σεντούκι” για τη χώρα μας. Τον καιρό αυτό περιοδεύουν για το ολοκαίνουργιο “Seventh Rum of a Seventh Rum” και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου αλλά και το δικό τους για την πρώτη εν Ελλάδι επίσκεψη. Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, δεν θα υπήρχε κάποιο support συγκρότημα και έτσι περιμέναμε τους Alestorm με γεμάτα ποτήρια και καλή διάθεση, να βγούνε ακριβώς στις 22.00.

Αναλογιζόμενοι τον συναυλιακό οίστρο των ημερών, το μαγαζί είχε γεμίσει σε ικανοποιητικό βαθμό. Αυτό που ακολούθησε με την είσοδο του συγκροτήματος, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να αποτυπωθεί με λόγια. Ένα μεγάλο πάρτι ξεκίνησε και τελείωσε αφού το συγκρότημα είχε κατέβει πλέον από τη σκηνή. Όλοι έχουμε παρακολουθήσει συναυλίες που “δεν κάνανε κοιλιά” αλλά εδώ μιλάμε για μια περίπτωση που δεν ήθελες να χάσεις ούτε δευτερόλεπτο. Τα τραγούδια των Alestorm είναι γραμμένα για να κάνουν τον κόσμο να χορεύει στο ρυθμό τους και να τραγουδάει τα ρεφρέν τους με όλη του τη δύναμη. Αυτό ακριβώς συνέβη και στο Gagarin. Πραγματικά στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι, με τις αντιδράσεις του κόσμου να είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιώδεις. Χορός, τραγούδι, χοροπηδητό, wall of death, φουσκωτές πάπιες στον αέρα, αλκοόλ για κατανάλωση αλλά και για βρέξιμο, κόσμος να κάνει κουπί καθιστός σαν σε γαλέρα “ναι το ζήσαμε και αυτό” και γενικά μια ατμόσφαιρα όπου μέχρι και αυτός που ήρθε δύσπιστος στη συναυλία, διασκέδασε με όλη του την ψυχή.

Αν θέλουμε να πάμε και σε πιο τεχνικά θέματα, η απόδοση του συγκροτήματος ήταν άριστη. Βλέπετε περιοδεύει συνεχώς και κατά κύριο λόγο παίζει στις μεγάλες σκηνές των καλοκαιρινών φεστιβάλ. Όταν κάνουν χιλιάδες κόσμου έρμαιο των διαθέσεων τους, δεν το είχαν σε τίποτα να βάλουν φωτιά σε ένα μικρομεσαίο club. Ο ήχος ήταν επίσης πολύ καλός και βοήθησε ακόμη περισσότερο την καλή τους εμφάνιση. Έπαιξαν για μιάμιση ώρα αλλά χωρίς ιδιαίτερα κενά και έτσι κατάφεραν να χωρέσουν 20 τραγούδια. “Treasure Chest Party Quest”, “Magellan’s Expedition”, “Alestorm”, “P.A.R.T.Y.”, “Shit Boat”, και “Drink” ήταν μερικά από τα πολλά αγαπημένα τραγούδια που ακούστηκαν. Τα καινούργια τραγούδια λειτουργούν πολύ καλά και σε συναυλιακό περιβάλλον και πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην συμβαίνει αυτό όταν έχουν ξεκάθαρα live χαρακτήρα; Ειδική αναφορά στην τεράστια πάπια επί σκηνής αλλά και στον γραβατωμένο ολόσωμο καρχαρία – τραγουδιστή που έδωσαν μια επιπλέον τρέλα στην ούτως ή άλλως παλαβή μας διάθεση. Θεωρώ πως όλη αυτή την θετική διάθεση την εισέπραξε το συγκρότημα και δεν θα κάνουν καιρό να ξαναέρθουν για συναυλία. Επίσης, αν ο καθένας από εμάς που πήγε, πει έστω και σε έναν ακόμη πόσο καλά πέρασε, την επόμενη φορά το πειρατικό καράβι θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Συγχαρητήρια στην διοργάνωση που έφερε τους Alestorm στα καλύτερα τους και μπορέσαμε να ζήσουμε από κοντά και αυτή την οπτική του Heavy Metal. Αυτή της διασκέδασης και του χορού που μας απορρόφησε ευχάριστα από την καθημερινότητα μας.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img