22.4 C
Athens

Live Report: Backfire! / Streetwise / Reduced To Nothing @Eightball Club | 16.04.2016

Published:

Last Updated on 10:16 PM by Nikos Nakos

Τι καλύτερο από το να γεμίζεις το Σαββατόβραδο σου με ένα live – φωτιά στην καρδιά της πόλης, με τίμιο εισιτήριο και ακόμα πιο τίμιες μπάντες; Δε νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο. Το Σάββατο λοιπόν, στο Eightball Club στα Λαδάδικα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε ζωντανά τους Ολλανδούς Backfire! με support acts τους Λαρισαίους Streetwise και τους νεοσύστατους (καλά εντάξει, έχουν κάτι μήνες) Reduced To Nothing.

Πιστοί στο timetable, οι Reduced To Nothing ανεβαίνουν στην σκηνή λίγα λεπτά μετά τις 21:15. Είναι η δεύτερη φορά που τους βλέπω ζωντανά (και νομίζω ότι πρέπει να είναι και η δεύτερη τους εμφάνιση γενικά). Εμφανώς βελτιωμένοι επάνω στη σκηνή, ειδικά όσον αφορά την σκηνική τους παρουσία. Ακόμα πιο ελεύθεροι στις κινήσεις και με ακόμα καλύτερο engage με τον κόσμο, κατάφεραν να ανάψουν από νωρίς τα αίματα. Σύντομη μεν, περιεκτική δε η εμφάνισή τους, με αποκορύφωμα την εκτέλεση του “Add Insult To Injury”, το οποίο θα κοτσάρω με βίντεο από κάτω. Μην περιμένετε ήχο κρυστάλλινο, ερασιτέχνες είμαστε. Οι Reduced To Nothing φαίνεται ότι το παλεύουν πολύ και θέλουν να κάνουν πράγματα που θα μείνουν. Εύχομαι η επόμενη εμφάνισή τους να είναι ακόμα καλύτερη!

Το δεύτερο support act της βραδιάς ήταν οι Streetwise. Για τους Streetwise έχω πει κατά καιρούς πολλά (καλά προφανώς) πράγματα, σε σημείο που να νομίζει ο κόσμος ότι παίρνω ποσοστά για πρόμο. Είναι από τα συγκροτήματα που μου έκανε κλικ από την αρχή πρωτίστως μουσικά (συμπεριλαμβανομένων των ζωντανών εμφανίσεών τους) και αφετέρου λόγω του ήθους που τους διακατέχει. Είναι μια ποιότητα χαρακτήρα που βρίσκεις δύσκολα στον χώρο. Όχι μόνο σε αυτόν τον χώρο. Και γενικά. Είναι παιδιά – τζιμάνια που λέμε και στο χωριό μου. Δεύτερη φορά λοιπόν που ξαναβλέπω Streetwise, μετά την εμφάνισή τους με Biohazard πάλι στη Θεσσαλονίκη. Παρά το γεγονός ότι η μπάντα αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα στο soundcheck, κατάφερε να τα βάλει όλα σε σειρά και να ανέβει στη σκηνή για να δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Δυνατό πανκο-χάρντκορ, τσίτα όργανα και ένας «μανιακός» frontman που ανεβοκατέβαινε στη σκηνή. Χαρακτηριστικό της εμφάνισής τους ήταν η συνδιαλλαγή με το κοινό και κυρίως η συμμετοχή ενός φίλου τους (που όργωνε και αυτός κάτω απ’ τη σκηνή) στα φωνητικά. Μοναδικό μείον, αν μπορεί να θεωρηθεί μείον της υπόθεσης είναι ότι λόγω του περιορισμένου χώρου επάνω στη σκηνή, κιθάρα – μπάσο ήταν κάπως στατικά. Φαίνονταν μεν ότι περνούν καλά, ωστόσο περιορίζονταν χωρικά. Θα μπορούσαν να εκφραστούν ακόμα πιο «ελεύθερα», χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι αυτό που είδαμε είχε ελλείψεις. Άκρως ικανοποιητική εμφάνιση, που περιελάμβανε τα κομμάτια I Won’t Forget I Won’t Forgive, Asslicker, Scumbag, Nothing Left, One Day, Against The Odds, Ray Of Light.

Έντεκα παρά κάτι ανεβαίνουν στην σκηνή οι Backfire! Μια από τις ιστορικότερες μπάντες τους Ευρωπαϊκού hardcore punk χώρα επισκέπτεται ξανά την πόλη μας, οπότε η καλοπέραση ήταν αναμενόμενη. Από την πρώτη στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους παρέσυραν το κοινό στην αλλοπρόσαλλη δίνη τους. Άκρως δυναμική εμφάνιση, γεμάτη ενέργεια και ηλεκτρισμό. Δεν έλειψαν τα ομαδικά γαντζώματα πάνω απ’ το μικρόφωνο και τα sing-along, ειδικά στο έπος “Still Dedicated”, το οποίο μάλιστα ακούστηκε δυο φορές. Ευγενικότατοι, ευχαριστούσαν συνεχώς το κοινό για την συμμετοχή του και την αγάπη που τους δείχνει. Μπορεί να μην ήμασταν πολλοί (ΓΚΟΥΧΟΥ), ωστόσο τη δουλειά μας την κάναμε. Ίσως το σετ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, μιας και απ’ όσο πήρα πρέφα η εμφάνιση των Backfire! κράτησε λιγότερο από μια ώρα. Γενικά, πέρασε σαν νεράκι, το οποίο είναι καλό προφανώς, αφού το live δεν έκανε «κοιλιά» ούτε κούρασε.

backfire, hardcore, report, eightball(Photo by 126 pixels)

Συνολικά, ήταν μια γεμάτη βραδιά, με ωραίες μουσικές και εξαιρετικές παρουσίες. Πάντα τέτοια (με περισσότερο κόσμο – στηρίξτε)!

Related articles

spot_img

Castle Rat – Into The Realm

Tributes: Rammstein

Recent articles

spot_img

Tributes: Rammstein