37.3 C
Athens

Live Report: Blaze Bayley / Dreamrites / Maplerun / Fatal Mutiny @ Larissa Sports Center | 02.06.2017

Published:

Last Updated on 05:16 PM by Giorgos Tsekas

Παρασκευή βραδάκι και ελάχιστος κόσμος είχε μαζευτεί από νωρίς για την τελευταία metal συναυλία της σεζόν στη Λάρισα. Κάτι το εργάσιμο της ημέρας, κάτι η αφόρητη ζέστη που επικρατούσε, απέτρεψαν ίσως αρκετούς από το να πάρουν το δρόμο για το Larissa Sports Center.

Τη βραδιά άνοιξαν οι Λαρισαίοι thrashers Fatal Mutiny, τους οποίους είχα ξαναδεί στον ίδιο χώρο πριν από λίγους μήνες. Αυτή τη φορά η εμφάνισή τους ήταν πιο δεμένη καθώς το line-up τους είναι σχετικά φρέσκο και λογικό είναι να εμφανίζονται βελτιωμένοι με τον καιρό. Το στυλ τους είναι επηρεασμένο κυρίως από μπάντες της άλλης μεριάς του Ατλαντικού ( Metallica, Sepultura, Exodus κλπ.) και ο ικανοποιητικός ήχος τους βοήθησε να αποδώσουν καλά το υλικό τους. Από όσο γνωρίζω η μπάντα είναι στη διαδικασία ηχογραφήσεων για το 2ο album της , οπότε αναμένουμε…

Δεύτεροι ανέβηκαν στη σκηνή οι Maplerun, οι οποίοι είναι και η κύρια support band του mini tour που κάνει ο Blaze στη χώρα μας. Το στυλ τους μου θύμισε κάτι ανάμεσα στο rock/metal που έπαιζαν οι Metallica στα 90’s, με στοιχεία grunge και από alternative/metal μπάντες όπως οι Tool, Deftones και οι In Flames των τελευταίων album. Με την άνεση και το δέσιμο που τους παρέχει η πλούσια συναυλιακή τους εμπειρία αλλά και με αρκετή ενέργεια, παρουσίασαν το υλικό τους στο λιγοστό κοινό που ήταν παρών εκείνη την ώρα.

Τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα από άποψη προσέλευσης την ώρα που εμφανίστηκαν οι Λαρισαίοι Dreamrites, τους οποίους έχω παρακολουθήσει ζωντανά πολλές φορές στο παρελθόν και πιστεύω πως αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση που έχουν κάνει στην πόλη μας. Πρώτα απ’ όλα ο ήχος τους ήταν άψογος και βοήθησε τη μπάντα να παρουσιάσει τα κομμάτια της με τον καλύτερο τρόπο. Σκηνική παρουσία και δέσιμο πολύ καλά, κάτι το οποίο είναι φυσικό αφού τα παιδιά δίνουν πολλά και συχνά live (πρόσφατα ήταν η κύρια support μπάντα στην ελληνική περιοδεία των Skyclad). Μελωδικό heavy metal, επηρεασμένο από Maiden εποχών Piece of Mind, Powerslave, Somewhere in Time, με όμορφα twin leads στις κιθάρες και έναν τραγουδιστή που θυμίζει πολύ Dickinson. Παίξανε κυρίως κομμάτια από το ντεμπούτο τους που κυκλοφόρησε πρόσφατα καθώς και 2 νέες συνθέσεις που δείχνουν επιρροές από Iced Earth και άλλες Αμερικάνικες μπάντες του είδους.

Λίγο πριν τις 11 εμφανίστηκε στη σκηνή ο πρώην frontman των Iron Maiden και Wolfsbane με την παρέα του. Με τις πρώτες νότες του ‘Endure and Survive’ φάνηκε πως ο Blaze και η μπάντα του είναι σε καλή φόρμα. Η χαρακτηριστική φωνή του Βρετανού διατηρείται σε καλά επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα είχε καλή επικοινωνία με το κοινό. Πριν από κάθε κομμάτι έκανε ένα μικρό πρόλογο για το θέμα που πραγματεύονται οι στίχοι, μιλώντας αργά και καθαρά Αγγλικά, κάτι το οποίο βοηθούσε να γίνει κατανοητός από την πλειοψηφία του κοινού. Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας έβγαζαν ενέργεια και είχαν καλή σκηνική παρουσία, ενώ ο ήχος βοήθησε πάρα πολύ την εμφάνισή τους. Έπαιξε αρκετά κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και τα Futureal, Virus, The Clansman, Man on the Edge και Lord of the Flies από την περίοδο που ήταν στους  Maiden. Μοναδικό αρνητικό της εμφάνισης του  Blaze ήταν το επεισόδιο που είχε με οπαδό, όταν ανέβηκε να τραγουδήσει στο Virus (τον κατέβασε βίαια από τη σκηνή), ενώ πριν από λίγα λεπτά έλεγε πως δεν έχει συμβόλαιο με μεγάλη εταιρία και στηρίζεται μόνο στους fans. Σε τέτοιες περιπτώσεις όταν δεν υπάρχουν σεκιουριτάδες, καλό είναι ο κάθε καλλιτέχνης να είναι πιο ευγενικός. Σε γενικές γραμμές πάντως ο Blaze Bayley πιστεύω πως ικανοποίησε όσους ήρθαν να τον δουν στη μιάμιση ώρα της εμφάνισής του.

Συνοψίζοντας, ήταν ένα καλό live για να κλείσει η συναυλιακή περίοδος στη Λάρισα, με άψογες εμφανίσεις από όλες τις μπάντες και πολύ καλό ήχο. Στα αρνητικά η μικρή προσέλευση του κόσμου και το γεγονός ότι λόγω της μέρας και της ώρας που ξεκίνησε η συναυλία, οι support μπάντες παίξανε μεταξύ συγγενών και φίλων.

 

 

Kostas Paganizer Athanasiou
Kostas Paganizer Athanasiou
Thy majesty - our majesty Sole superior evil itself We'll be your instrument and the blade of their damnation

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img