Live Report: Cradle Of Filth 03.03.2024 Αθήνα

Published:

Last Updated on 07:21 PM by Giorgos Tsekas

CRADLE OF FILTH – WEDNESDAY 13 – SICK N BEAUTIFUL
Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 || Fuzz Live Music Club, Αθήνα

Μετά το θλιβερό γεγονός της ακύρωσης της εμφάνισης των Βρετανών το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη υπήρχε μία αμηχανία για το πώς και το γιατί μέχρι να βγάλει ανακοίνωση η διοργανώτρια πως το live στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Και αφού λοιπόν η καρδούλα μας πήγε στη θέση της αναμέναμε με ανυπομονησία αυτή τη συναυλία. Για να είμαι ειλικρινής θα ήταν η τρίτη φορά που θα έβλεπα Cradle of Filth αλλά ανυπομονούσα γιατί θα ήταν η πρώτη σε Headline show και σε κλειστό χώρο.

Λόγω υποχρεώσεων δεν κατάφερα να είμαι εξ αρχής στον χώρο με αποτέλεσμα τους Drift όπως και τους Sick ‘n’ beautiful να μην τους προλάβω παρόλο αυτά άκουσα τα καλύτερα από γνωστούς παρευρισκομένους. Η αλήθεια είναι ότι ήδη από την στιγμή που μπήκα στο μαγαζί διέκρινα κέφι πράγμα που έδειχνε πως ο κόσμος είχε περάσει καλά μέχρι εκείνη την ώρα και αντικειμενικά θα πέρναγε ακόμη καλύτερα καθώς το θηρίο των Wednesday 13 ανέβηκε στη σκηνή.

Ο Joseph Michael Poole έχει γράψει την δική του ιστορία στον ακραίο ήχο και είτε είσαι οπαδός της μουσικής του είτε όχι οφείλεις να αναγνωρίσεις. Οι Murderdolls είναι μία μπάντα τίγκα στα σουξέ και δεν πιστεύω πως υπήρχε άνθρωπος που δεν διασκέδασε με την εμφάνιση των Wednesday 13 παίζοντας αποκλειστικά υλικό τους. Ακόμη και αν ηχητικά διαφέρουν από τους Cradle of filth καθώς ο ήχος τους είναι κάπου μεταξύ Misfits και Rob Zombie η όλη horror αισθητική τους έδενε τέλεια με τη βραδιά. Τραγουδάρες όπως τα “Die my Bride”, “Dead in Hollywood” , “Nowhere”, το υπέρ έπος “I Love to Say Fuck (όπου ο Poole κυκλοφορούσε με μία ομπρέλα με ένα κωλόχερο ), η κλασσική διασκευή στο “White Wedding” και γενικά η όλη παρουσία τους έκανε το Fuzz να τους αποθεώσει. Υπέροχη εμφάνιση.

Η ώρα πέρασε, δύο τεράστιοι σκελετοί που θα μπορούσαν να ανήκουν σε κάποιες εξωγήινες μορφές ζωής στήθηκαν αριστερά και δεξιά της σκηνής και όλα ήταν έτοιμα για να υποδεχτούμε τους άρχοντες της βραδιάς σε ένα κατάμεστο πλέον Fuzz.

Οι Cradle of Filth δεν έχουν αντίπαλο, οκ δεν είναι το παραδοσιακό black metal που ο ακραίος μεταλλάς ο «σατανιάρης» θα γουστάρει αλλά ποια από όλες αυτές τις μπάντες που παίζουν έτσι μπορεί να συγκριθεί με τους Cradle επί σκηνής; Η μπάντα περνάει δεύτερη νιότη και αυτό είναι ξεκάθαρα εμφανίσιμο όχι μόνο στουντιακά όσο και στο σανίδι. Ο Dani είναι από άλλον πλανήτη και όσοι των αμφισβητούν είναι όσοι δεν τον φτάνουν ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι. Το setlist επίσης αξιοπρόσεκτο καθώς έδωσε χώρο σε όλη τους της δισκογραφία ενώ θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία στην Zoe Marie Federoff με την μαγική της φωνή (πέρα από το παίξιμο στα πλήκτρα) αλλά και στον πολύ καλό ήχο που είχε το Fuzz. Ενδεικτικά θα παραθέσω το setlist (όχι με την ακριβή σειρά που παίχτηκαν) και δεν θα πω κάτι παραπάνω για το καλύτερο Live της χρονιάς μέχρι τώρα.

From the Cradle to Enslave, Nymphetamine, Cruelty Brought Thee Orchids, Her Ghost in the Fog, Born in a Burial Gown(αφιερωμένο σε Rotting Christ), The Principle of Evil Made Flesh, The Promise of Fever, Existential Terror, Saffron’s Curse, She is a Fire, Crawling King Chaos, Dusk and her Embrace, Necromantic Fantasies.

Kostas Analytis
Being a heavy metal fan for almost 20 years, owner of "Chaos & Hell Prod." distro and also vocalist and bassist to ABYSSUS, I became part of this family to share my passion for hard music with you! Οπαδός του heavy metal εδώ και περίπου 20 χρόνια, ιδιοκτήτης του distro "Chaos & Hell Prod." και επίσης τραγουδιστής/μπασίστας στους ABYSSUS, έγινα μέλος αυτής της οικογένειας να μοιραστώ το πάθος μου γι αυτή τη μουσική μαζί σας.
Exit mobile version