30.2 C
Athens

Live Report: Destruction, Murder Angels, The Silent Rage @ Fix Factory of Sound, Thessaloniki

Published:

Last Updated on 11:22 AM by Giorgos Tsekas

από Ελπίδα Χοκμετίδου και Κρυσταλλία Λατσάρα

Η επέλαση των Γερμανών θρύλων του thrash metal Destruction έπειτα από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, έστειλε συστημένους όλους όσους αδημονούσαν για την εν λόγω εμφάνιση στο Fix Factory of Sound της Θεσσαλονίκης από αρκετά νωρίς παρά το χιόνι και το κρύο.

Με το κοινό να έχει ήδη μαζευτεί έξω από το μαγαζί και με μια μικρή καθυστέρηση στο timetable, εμφανίζονται στη σκηνή πρώτοι οι The Silent Rage από την Αθήνα. Μελωδικό heavy/power, με κάποια ακόμα στοιχεία από groove και thrash metal, οι Silent Rage απέδωσαν το setlist τους, το οποίο βασίζονταν στο ντεμπούτο τους ‘The Deadliest Scourage’, τεχνικά τέλεια. Ακόμα και αν τις περισσότερες φορές ξινίζει κάπως το γεγονός ότι το support act δεν κυμαίνεται στα ίδια μονοπάτια μουσικά από το main, στην προκειμένη δεν είδα κόσμο να χαλιέται. Σε κάποια σημεία τους έπνιξε λίγο ο ήχος αλλά ήταν αρκετά στιγμιαία, ενώ αυτό που σε μένα τουλάχιστον δεν κόλλησε στην μουσική τους ήταν τα backing growl φωνητικά. Κατα τ’ άλλα, πολύ καλοί.

Setlist: Signal of War (intro), My Race Won’t Last, The Deadliest Scourage, Leading the Legions, Sin of a Pilgrim, Stormwarrior, Between Harmony and Sorrow, Between the Hammer and the Anvil (Judas Priest cover), A Piece of Eden

Αμέσως επόμενοι οι αγαπημένοι Murder Angels, τους οποίους όσες φορές και να δει κάποιος, πάντα μπορεί να περιμένει κάτι καινούργιο. Έχοντας στις πλάτες τους νέο δίσκο με τίτλο ‘Beyond The Dark’, ο οποίος μάλλον σηματοδότησε νέα εποχή για το γκρούπ με πιο αξιοπρόσεκτη σκηνική παρουσία, μας έστειλαν για άλλη μια φορά αδιάβαστους. Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το σκηνικό το οποίο θύμιζε νεκροταφείο, κεριά, αλυσίδες, ταφόπλακες ενώ παράλληλα πριν το ‘Crusader’ ένας μοναχός “χειροτόνησε” τον frontman να ξεκινήσει τη σταυροφορία. Έπος δηλαδή. Όταν μιλάμε για μπάντες που δεν απογοητεύουν, αυτό εννοούμε. Πάρτε μαθήματα.

Setlist: Black Lightning, Eyes Behind the Mask, Beyond the Dark, Crusader, Evil Spell, Fiend Without a Face, Fire and Axe, Haunted By Darkness, Virus X

Η ανυπομονησία χτυπούσε κόκκινο, τα τσεκ ολοκληρώνονταν, τα πανό και τα σκηνικά πήραν την θέση τους. Οι Destruction με ένα μεγάλο μπαμ, συνοδευόμενοι από πυκνούς καπνούς και κόκκινα διαβολικά φώτα, εμφανίστηκαν μεγαλοπρεπώς επάνω στη σκηνή του Fix. Μετά από ένα μικρό Intro, σκάει το “Curse The Gods” και τα αυτιά μου ‘πιάνουν’ ταυτόχρονα μέσα από το πλήθος τουλάχιστον 4-5 μαζικά ‘ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ’. Εδώ που τα λέμε, λογικό. Οι πρώτες σκέψεις που πλημμυρίζουν το μυαλό μου αφορούν την χωροταξία της σκηνής και ότι εν τέλει, η συνταγή της επιτυχίας στα συγκροτήματα του ακραίου ήχου έγκειται στο γεγονός ότι η μπάντα αποτελείται από τρία άτομα. Τριάδα και αποτυχημένη, δύσκολα. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο θείος Schmier πηγαινοερχόταν επάνω στη σκηνή και άλλαζε μικρόφωνα, συνεπώς όχι απλά γέμισε τη σκηνή, αλλά έδειξε ότι είναι το αφεντικό της βραδιάς. Εδώ που τα λέμε, είναι και κοτζάμ γομάρι δυο μέτρα, αδύνατον να περάσει απαρατήρητος. Πάμε παρακάτω. Αντικειμενικά σαν παρουσία, με τη βοήθεια του χαμηλού κοκκινωπού φωτισμού και του τεράστιου banner από πίσω τους, κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού, το οποίο έκανε αισθητή την παρουσία του, ειδικά κατά τη διάρκεια των παλαιότερων κομματιών. Παικτικά ικανοποιημένη, αφού δεν έπιασα κάποια αστοχία ή κάτι έξω από τα γνωστά νερά, ωστόσο προσωπικά θα γκρινιάξω με τον ήχο τους. Όχι με τον ήχο του μαγαζιού, μια χαρά άψογος ήταν, αλλά με τον ήχο της μπάντας. Ε, δε μπορείς γτχμ να παίζεις “Life Without Sense” και να είναι σαν να το έβγαλες από το “Day Of Reckoning”. Που είναι η αλητήρια βρωμιά, τα κοφτερά γκάγκα – γκάγκα (έτσι τα λέμε, τι θέτε τώρα; ), τα αλλοπρόσαλλα τύμπανα; Δεν ξέρω, χάθηκε η μαγεία. Τέλος πάντων, ας μην πω παραπάνω γιατί θα με λέτε περίεργη. Στα θετικά της συναυλίας να εντάξω την πληθώρα ηλικιών στο κοινό. Πολλοί παλιοί γνωστοί, αλλά και πολύ νέο αίμα με όρεξη, αφού τα περισσότερα ‘μπάχαλα’ γίνονταν από πιτσιρικάκια με γιλέκο-πανοπλία και σφαιρόζωνα (τίγκα στο ρομάντζο δηλαδή). Είναι ωραίο να το βλέπεις αυτό εν έτει 2019. Ίσως τελικά να μην έχει σβήσει η φλόγα στις καρδιές μας. Επίσης στα θετικά, η άψογη οργάνωση, με την τήρηση των timetables – βαρύνουσας σημασίας – καθώς και του προσωπικού του Fix. Μέχρι την επόμενη φορά… Curse the Gods!

Πλήρες setlist (με κάθε επιφύλαξη γιατί σιγά σιγά γερνάμε): Curse The Gods, Armageddonizer, Tormentor, Nailed To The Cross, Mad Butcher, Dethroned, Life Without Sense, Release From Agony, The Ritual, Eternal Ban, Total Desaster, Antichrist, Black Mass, Thrash Attack, The Butcher Strikes Back, Thrash Till Death, Bestial Invasion.

Related articles

Kerry King – From Hell I Rise

Traveler – Prequel to Madness

spot_img

Recent articles

Kerry King – From Hell I Rise

Traveler – Prequel to Madness

spot_img