14.5 C
Athens

Live Report: Motley Crue, Def Leppard, 20/06/2023 @Ippodromo del Galoppo di San Siro, Milano

Published:

Last Updated on 09:37 AM by Nikos Nakos

 

Το Μιλάνο μπορεί να μην έχει τη μεγαλοπρέπεια που έχουν οι άλλες ιταλικές πόλεις, δεν έχει γραφικά δρομάκια, δεν έχει τη λαϊκότητα και την ανθρωπιά της Νάπολης που σε κάνουν να αισθανθείς αμέσως μια απίστευτη οικειότητα, δεν έχει την αρχοντιά της Βενετίας ή την αίσθηση της συνέχειας που σου δημιουργεί η Ρώμη αλλά δεν είναι ούτε άσχημο, ούτε αδιάφορο, και, φυσικά, όσο το γνωρίζεις, αποκτάει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως ο λόγος της επίσκεψης δεν ήταν τουριστικός αλλά Los Angelικός. Μπορεί αρκετός κόσμος που το επισκέπτεται να κάνει τα ψώνια του καθότι κορυφαία επιλογή στην Ευρώπη όμως το φετινό Milano Summer Festival φιλοξένησε ένα πολύ γεμάτο line up και η επιλογή έγινε τον περασμένο Οκτώβρη με αφορμή την εμφάνιση του φοβερού co-headlining πακέτου Mötley Crüe / Def Leppard που μετά 36 επιτυχημένα stadium shows στην Βόρειο Αμερική έκανε στάση αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη.

Η μετάβαση στον συναυλιακό χώρο ήταν πολύ εύκολη καθότι η συγκοινωνία στην πόλη άψογη και το σημείο λίγο έξω από το Μιλάνο στην γειτονιά San Siro και συγκεκριμένα στον ιππόδρομο San Siro Galoppo, έναν από τους πιο παραδοσιακούς αθλητικούς χώρους στην Ιταλία με ζωή 103 ετών. Αφού η αναμονή στις σειρές από τις ορδές των οπαδών και όχι μόνο, τελείωσε, η πρώτη επαφή στον χώρο έγινε αμέσως μόλις τελείωσε την εμφάνιση του local female band Bambole di Pezza, το οποίο δε ξέρω αν το pop punk ύφος του κατάφερε να ζεστάνει τους Ιταλούς.

Υπό τους ήχους των Thin Lizzy και AC/DC και αφού σιγά σιγά η arena άρχισε να πυκνώνει περισσότερο από τον κόσμο στα walls της σκηνής άρχισε ένα ηλεκτρονικό countdown για τον πρώτο hot της μαγικής αυτής βραδιάς. Τι μπορούμε να γράψουμε για το 5μελές boy band από το Sheffield της κεντρικής Αγγλίας που εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα hard rock group όλων των εποχών? Θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο και χώρο για να εξηγήσουμε ενώ συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό που είδαμε στην μιάμιση ώρα που μας κρατήσαν συντροφιά ήταν μια άρτια throwback ονείρωξη από την ένδοξη δεκαετία των ’80s, όπου ακούσαμε τραγούδια της εφηβείας μας με φοβερό ήχο από ένα συγκρότημα που σέβεται την ιστορία του και τον κόσμο του. Rock of ages, rock of ages, Still rollin’, keep a-rollin’..

Setlist : Take What You Want / Let’s Get Rocked / Animal / Foolin’ / Armageddon It / Kick / Love Bites / Promises / This Guitar (Semi acoustic; with ‘Drift Away’ snippet) / When Love and Hate Collide (Short acoustic/electric version) / Rocket / Bringin’ On the Heartbreak / Switch 625 (With drum solo) / Hysteria (With Extended Outro) / Pour Some Sugar on Me / Rock of Ages / Photograph

Με ένα κοινό έτοιμο και ζεστό πλέον γι αυτό που θα ακολουθούσε, η προσοχή όλων στάθηκε στην σκηνή όπου οι διάφορες ιαχές ηχούσαν διάσπαρτες από παντού για την παρέα από την California που με 10’ καθυστέρηση του αναμενόμενου έκανε την εμφάνιση της στο stage. Το συγκρότημα συνώνυμο με ιστορίες ασελγούς συμπεριφοράς και μερικών περιστατικών που ξεπερνούν τα όρια, μετά από 8 χρόνια έτυχε θερμής υποδοχής από το ένθερμο Ιταλικό κοινό. Με την συνοδεία 2 εντυπωσιακών θηλυκών υπάρξεων τα 3/4 του θρυλικού line up που υπήρξε βασικός πυλώνας του πρώτου κύματος του glam metal βρέθηκαν στην σκηνή. Εμφανής η απουσία του Mick Mars, αλλά πολύ τίμια και διακριτική η συμμετοχή του John 5, άσχετα αν δεν μπορεί με τίποτα να χωρέσει στα παπούτσια ενός θρύλου. Με ένα εκπληκτικό οπτιακουστικό show και μια ροή στην πλούσια δισκογραφία τους οι Αμερικάνοι ανταμοίψαν αρκετά τον κόσμο γι’ αυτό που περίμενε να δει. Περιττό θα θεωρούσα το σημείο των διασκευών μιας και το διάλλειμα για να ξεκουραστεί ο Vince ίσως χωρούσε μπαλαντούλα, αλλά μη τα θέλουμε όλα δικά μας. Φτάνει που περάσαν τον Ατλαντικό και μας έκαναν την χάρη να τους δούμε, ίσως, για τελευταία φορά στο σανίδι.

That’s alright, that’s okay
We were walkin’ through some youth
Smilin’ through the pain
That’s alright, that’s okay
Let’s turn the page

Setlist : Wild Side / Shout at the Devil / Too Fast for Love / Don’t Go Away Mad (Just Go Away) / Saints of Los Angeles / Live Wire / Looks That Kill / The Dirt (Est. 1981) / Guitar Solo / Rock and Roll, Part 2 / Smokin’ in the Boys Room / Helter Skelter / Anarchy in the U.K. / Blitzkrieg Bop / Home Sweet Home / Dr. Feelgood / Same Ol’ Situation (S.O.S.) / Girls, Girls, Girls / Primal Scream / Kickstart My Heart

Related articles

spot_img

Lucifer – Lucifer V

Recent articles

spot_img

Lucifer – Lucifer V