18.4 C
Athens

Live Report: Northwind, Downtown Association, Troubleman, Blackstone Puppets | Eightball Live Stage | 02.06.2018

Published:

Αν και το έχω πει αρκετές φορές, ένας απο τους πιο ιδανικούς τρόπους για να ξεκινήσει το διασυρμοσάββατό σου, είναι να έχεις λαιβάρα στο Εightball, όπου παλιές και νέες φουρνιές μπλέκουν την αγάπη τους για την μουσική με σκοπό να προσφέρουν συγκινήσεις, κέφι αλλά και ποιοτικές εντυπώσεις. Ακριβώς κατ’ αυτόν τον τρόπο κινήθηκε το Σαββατόβραδό μας, το οποίο άνοιξε με μια από τις πιο πολλά υποσχόμενες μπάντες της Θεσσαλονίκης, τους Blackstone Puppets, τους οποίους μάλιστα και φιλοξενήσαμε πρόσφατα στο περιοδικό. Φρέσκα πρόσωπα, μικρά σε ηλικία σε σχέση με όσους ακολούθησαν αλλά και συγκριτικά με την γενικότερη φάση εδώ στην πόλη. Οι φερέλπιδες Blackstone Puppets, με σχετική άνεση επάνω στην σκηνή και ένα σκέρτσο που σου τραβάει το μάτι, κέντρισαν σχεδόν αμέσως το ενδιαφέρον όλων όσων βρέθηκαν στο μαγαζί, οι οποίοι μάλιστα δεν ήταν και λίγοι εδώ που τα λέμε. Είναι ευτυχία να βλέπεις venues να γεμίζουν από το πρώτο support. Με τσαχπινιά, ένταση και υψηλή διάθεση να αφήσουν το στίγμα τους, οι BP κινήθηκαν σε μοντέρνα μονοπάτια που μπλέκουν το Hard Rock με το Rock & Roll, ενώ ο ήχος τους περιλαμβάνει τόσο old school όσο και πιο modern rock στοιχεία, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την δική τους ταυτότητα. Ευχάριστη παρουσία επάνω στη σκηνή και κυρίως καλό παίξιμο σε όλα τα επίπεδα, κάτι που γενικώς λείπει στις μέρες μας (εννοώντας πως πολλοί κάνουν μπάντες για τον χαβαλέ και 2 λάιβ, ίσα για να κάνουν Instagram story και να χαθούν στο τίποτα – γελάω, αλλά σας αξίζει η γρήγορη πτώση με τα μούτρα). Επίσης, τους ΒΡ τους είδα σε άλλο venueτης πόλης πριν από περίπου ένα μήνα, οπότε συγκρίνοντας εκείνη την εμφάνισή τους με αυτήν θα μπορούσα να πω ότι ένα κλικ παραπάνω το έκαναν, που σημαίνει ότι τα παιδιά δουλεύουν. Δείτε τους ζωντανά, όπου τους πετύχετε.

Για την συνέχεια, μια φρέσκια πρόταση, αλλά με ρόστερ κάτσε καλά, αφού όλοι τους έχουν υπάρξει μέλη μπαντών που έχουν βάλει το λιθαράκι τους στη μουσική σκηνή της πόλης. Ο λόγος για τους Troubleman, ένα συνονθύλευμα γκρούβας, μελωδίας, με μια δόση Heavy Glam τύπου Mötley Crüe, το μπριο των Skid Row, τη μαγκιά του Malmsteem, τις εκρήξεις των Guns ‘n’ Roses. Πάνω κάτω καταλαβαίνετε τι εννοώ. Παρά το γεγονός ότι οι Troubleman συστάθηκαν πριν από ελάχιστο καιρό και είχαν λίγες πρόβες, η εμπειρία του καθενός επάνω στη σκηνή έκανε τα μαγικά της, αφού το αποτέλεσμα ήταν άρτιο μουσικά και σκηνικά. Το σετ τους περιελάμβανε διασκευές γνωστών κομματιών που έβαλαν φωτιά στο κοινό, ελλείψει δικού τους υλικού. Και λογικό άλλωστε, είναι νεοσύστατοι. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ακούσουμε κάτι δικό τους!

Έχοντας δει τους Downtown Association ως opening act των Warrior Soul τον περασμένο Φεβρουάριο, ήξερα μέσες άκρες τι να περιμένω και δεδομένου ότι βρίσκονται σε καλό φεγγάρι, η πραγματικότητα επιβεβαίωσε τις σκέψεις μου. Παρουσιάζοντας παλαιότερα και νεότερα κομμάτια, μας προετοίμασαν όμορφα γι’ αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει. Αυτό που χαρακτηρίζει κατά κύριο λόγο την εμφάνιση των παιδιών είναι η ενέργειά τους επί σκηνής. Ο καθένας τους έκανε «το κομμάτι του» αλλάζοντας θέσεις στη σκηνή ή οργώνοντας την, όπως κάνει για παράδειγμα ο Dean Mess που κώλο δε βάζει κάτω, δίνοντας έτσι την ψευδαίσθηση πως χάνεται ο χρόνος. Για πότε ξεκίνησαν, για πότε τελείωσαν χαμπάρι δνε πήραμε. Ευχάριστοι και καλοί παίχτες. Ταμάμ για την βραδιά.

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε. Οι Northwind τρεις μήνες μετά την τελευταία τους εμφάνιση στο Eightball και μερικές ημέρες μετά την εμφάνισή τους στο Up The Hammers–εμφάνιση για την οποία απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές, με πολλούς από τους παρευρισκομένους να τους χαρακτηρίζει ως το καλύτερο συγκρότημα της βραδιάς –επέστρεψαν πιο έτοιμοι από ποτέ για να δείξουν ποιοι είναι και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν. Με ποτ πουρί που συνδύαζε τους παλιούς τους ύμνους αλλά και κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο τους, οι Νorthwind μας χάρισαν μια βραδιά όλο τρέλα.

Μοιάζει υπερβολή να μιλήσω για τεχνική δεινότητα και δεξιοτεχνία των Northwind, πολλοί θα τους ζήλευαν. Με την προσθήκη ενός άκρως χαρισματικού τραγουδιστή, του Δήμου, που έμοιαζε να είναι μέλος του συγκροτήματος απ’ τις απαρχές του, που μαγνήτιζε τα βλέμματα με το σκέρτσο και το ταλέντο του, οι Northwind μας άφησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για ακόμα μια φορά. Ανυπομονούμε για τον επερχόμενο δίσκο τους γιατί η πρόγευση που έχουμε πάρει είναι εξαιρετική. Εαν σας δοθεί η ευκαιρία να τους δείτε, μην την αφήσετε. Έχετε να κερδίσετε πραγματικά πολλά.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img