27 C
Athens

Live Report: Sorrowful Angels, Daffodil, Lesional Skin Κυριακή 03.01.2016 @Μανδραγόρας, Τρίκαλα

Published:

Last Updated on 09:16 PM by Lilliana Tseka

Τα τελευταία χρόνια, οι μέρες των γιορτών, αποτελούσαν για την πόλη των Τρικάλων ένα πραγματικό metal πανηγύρι, με τουλάχιστο 4-5 δυνατά live, κυρίως από μπάντες της εγχώριας σκηνής και αποκορύφωμα φυσικά το Mind over Metal festival. Δυστυχώς, το τελευταίο, όπως και ο χώρος στον οποίο πραγματοποιούνταν, μας άφησαν χρόνους και μαζί με αυτά ελαχιστοποιήθηκαν οι ευκαιρίες να παρακολουθήσουμε μια συναυλία της προκοπής στην πόλη μας. Από τις ελάχιστες φετινές εξαιρέσεις υπήρξε η εμφάνιση των Sorrowful Angels, την Κυριακή 03-01, οι οποίοι πλαισιώθηκαν από τους τοπικούς και ανερχόμενους Daffodil και  τους νεοσύστατους Lesional Skin.

Έκανα το λάθος και έφτασα στο χώρο στην ώρα μου, αφού η κακή συνήθεια από πλευράς διοργανωτών να καθυστερούν την ώρα έναρξης, ειδικά όταν η επόμενη είναι εργάσιμη, συνεχίστηκε ακάθεκτη. Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους, ότι αυτή η τακτική βλάπτει κυρίως τους headliners, οι οποίοι καταλήγουν να παίζουν για το μισό κόσμο σε σχέση με τους προηγούμενους και μάλιστα φεύγουν άτομα που ενδιαφέρονται να τους παρακολουθήσουν αλλά δεν τους το επιτρέπει η εργασία τους ή κάποιος διαφορετικός λόγος.

Κατά τις 22.00 έκαναν την εμφάνισή τους οι πιτσιρικάδες Lesional Skin. Σε black/death μονοπάτια η μουσική τους και σαφώς επηρεασμένοι από μεγάλες ελληνικές μπάντες του χώρου, με εξέπληξαν με την άνεση τους στη σκηνή, παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Αν και έχασα το δεύτερο μέρος του σετ τους λόγω της συνέντευξης, το οποίο περιείχε διασκευές σε γνωστά κομμάτια του χώρου, πρόλαβα και άκουσα όλα τα δικά τους. Ελπίζω να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα και να συνεχίσουν να δουλεύουν με αυτό το ρυθμό και ίσως έτσι να ξεπηδήσει ένα ακόμη διαμαντάκι για την τοπική σκηνή.

Μετά το 4ολεπτο περίπου των Lesional Skin, τη σκυτάλη πήραν οι Daffodil. Αρκετά γνωστοί πια στην τρικαλινή σκηνή, παρουσίασαν κομμάτια από το επερχόμενο (από στιγμή σε στιγμή) demo τους, διανθισμένα με εκτελέσεις σε κομμάτια HIM, Poisonblack και Virgin Steele (το highlight τους σε απόδοση και εκτέλεση). Η εμπειρία που αποκτούν με τον καιρό, φαίνεται ολοένα και περισσότερο αφού σε κάθε ζωντανή εμφάνιση, παρουσιάζονται βελτιωμένοι και με περισσότερο δικό τους υλικό. Σε αναμονή για το demo και το επικείμενο album, λοιπόν, καλώς εχόντων των πραγμάτων κατά το καλοκαίρι.

Κατά τις 0.00, έφτασε η ώρα των headliners να ανεβούν στο σανίδι. Με νέο άλμπουμ το 2015, ξεκίνησαν το σετ τους με καινούρια κομμάτια, αλλά μέσα στα 75 περίπου λεπτά που έμειναν στη σκηνή, παρουσίασαν τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους. Όσοι από το κοινό, απέμειναν στο χώρο του Μανδραγόρα, δεν πρέπει να έχουν παράπονο από την επαγγελματική εμφάνιση της μπάντας, παρότι ο κόσμος μειωνόταν συνεχώς για τους λόγους που προανέφερα. Το παράπονο, μάλλον, θα πρέπει να το έχει το συγκρότημα, το οποίο έχασε την ευκαιρία να προσεγγίσει νέα άτομα με τη μουσική του, αλλά και αυτοί που αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Γενικά, η βραδιά υπήρξε μια ευχάριστη έκπληξη, μέσα στα φτωχά (συναυλιακά) τρικαλινά Χριστούγεννα. Και κακά τα ψέματα, ο συγκεκριμένος χώρος έχει στηθεί για ακουστικά live, άλλων μουσικών ειδών, οπότε φάνηκε ξεκάθαρα ότι δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει μια metal συναυλία. Δυστυχώς, ο ήχος, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ηχολήπτη και των μπαντών, είναι πολύ μέτριος για τέτοιες καταστάσεις. Όσο δεν υπάρχει ο κατάλληλος συναυλιακός χώρος, νομίζω ότι, δυστυχώς, θα γίνονται όλο και λιγότερα events στην πόλη μας.

Xydobarbas
Xydobarbas
"Μoderation does not necessary mean open-mindness".

Related articles

Masakari – The Prophet Feeds

spot_img

Recent articles

spot_img