Παρασκευή απόγευμα, το καλοκαίρι έχει μπεί από νωρίς για τα καλά και μεις για άλλη μια φορά βρισκόμαστε (που αλλού;) στο Eightball, μιας που ένα τίμιο παρεάκι τεσσάρων μπαντών με αδυναμία στον extreme, oldschool ήχο ανέβηκε από την Αθήνα για να μας δείξει οτι τέτοια εγχειρήματα καλό είναι να γίνονται με τη μεγαλύτερη δυνατή συχνότητα.
Τον πρώτο πυρσό της βραδιάς άναψαν οι Vicious Knights, μια νεοσύστατη μπάντα από τη Θεσσαλονίκη παραδίδοντας μαθήματα oldschool thrash με death στοιχεία στα ίχνη των Kreator και των Sepultura. Δημιουργήθηκαν το 2016 με το όνομα Obsession, με το οποίο έχουν κυκλοφορήσει ένα ντέμο. Φτάνοντας στο σήμερα, κυκλοφόρησαν πρόσφατα το πρώτο τους Ε.Ρ με τίτλο “Malevolent Spirits” το οποίο απέσπασε τις καλύτερες κριτικές ήδη από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του. Η μπάντα έπαιξε ολόκληρο το νέο της Ε.Ρ, ενώ η εμφάνισή τους κορυφώθηκε με τη διασκευή του Evil Dead των Death. Παράλληλα, οι παρευρισκομένοι που όλο και αυξανόνταν, ανταποκρίθηκαν θετικότατα.
Δεύτεροι έρχονται οι Violent Definition. Παρότι παλιά καραβάνα με ήδη 10 χρόνια ζωής, το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε φέτος με τίτλο “Life Sentence”. Όλα τα μέλη έχουν στο ιστορικό τους σπουδαίες μπάντες του underground ακραίου ήχου (Mentally Defiled, Thou Art Lord, Ravencult, Crucifier), οπότε το αποτέλεσμα δύσκολα να μην κερδίσει έναν προς έναν τους παρευρισκομένους που δεν έχουν ξαναέρθει σε επαφή με τον ήχο τους. Η καναδέζικη σκηνή είχε την τιμητική της, ενώ η φωνή ήταν ξεκάθαρα Paul Baloff.
Τρίτοι στο σανίδι ανεβαίνουν οι Rapture, ένα σχήμα με περίπου 5 χρόνια ζωής από την Αθήνα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν 2 full lengths και 2 E.P, μεταξύ άλλων, ενώ έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τιτάνες όπως Sodom, Vektor και Venom Inc. Ο death/thrash ήχος τους, φόρος τιμής σε μπάντες όπως Demolition Hammer, Merciless, Obituary και Dark Angel, εξελίσσεται συνεχώς καθώς είναι η τρίτη μου φορά (νομίζω;) που τους πετυχαίνω live. H μπάντα παρουσίασε κυρίως κομμάτια από το νέο της δίσκο “Paroxysm Of Hatred”μαζί το “Behind The Mask Of Evil” από το ομώνυμο Ε.Ρ. Τέλος, μας άφησαν με τη διασκευή του “Sex And Violence” από Carnivore.
Τη σκυτάλη παίρνουν οι Speedrush, οι οποίοι παρότι δημιουργήθηκαν το 2005, ο πρώτος τους δίσκος ήρθε το 2016, με τίτλο “Endless War”. Τιμιότατο speed/thrash metal, στα ίχνη θρύλων όπως Razor, Exciter, Raven κλπ. Η εμφάνισή τους με εξέπληξε, μιας που ήταν η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με τη μουσική τους (δεν θα ξαναγίνει, το υπόσχομαι!), αλλά οι καπνοί που γέμισαν το χώρο με ανάγκασαν να βγω για αρκετή ώρα έξω, με αποτέλεσμα να μην τους απολαύσω όσο θα ήθελα.
Τελευταίοι λοιπόν, Slaughtered Priest. Μια μπάντα με την οποία είχα έρθει πρώτη φορά σε επαφή live το 2013, όταν ανοίξανε για Rotting Christ στα Tρίκαλα. Βλάσφημο, γαμωσταύρικο, σατανικό black/speed στα ίχνη των Aura Noir, Toxic Holocaust και Nifelheim. Το κοινό παρεκτράπη ακραία κατά την εμφάνισή τους, όπως θα έπρεπε εδώ και αρκετή ώρα. Σίγουρα μια από τις καλύτερες μπάντες της Ελλάδας. Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι άλλο. Όλη η βραδιά ήταν ένα πάρτυ όλων των ηλικιών, από καραφλές χαίτες μέχρι και άγενα πιτσιρικάκια που γούσταραν και απαιτείται να καθιερωθεί.