35.6 C
Athens

Live Report: Villagers Of Ioannina City στο Φρούριο Τρικάλων 19.09.2022

Published:

Last Updated on 08:15 AM by Nikos Nakos

Οι Villagers of Ioannina City επέστρεψαν στις συναυλίες κι εγώ πήγα να δώ τι είναι αυτό που κάνει τις ζωντανές τους εμφανίσεις τόσο μοναδικές, ενώνοντας τόσους διαφορετικούς ανθρώπους μουσικά. Η μαύρη αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχα την τύχη να τους παρακολουθήσω ζωντανά, όμως κάθε φορά που φίλοι πήγαιναν σε live τους με γέμιζαν με βιντεάκια επομένως είχα πολύ καλή επαφή με την δουλειά τους και την μουσική τους εξέλιξη. Δεν θα πω ψέματα, με την ελληνική folk μουσική δεν τα πάω καλά κι αυτό το πάντρεμα ηπειρώτικου και ροκ ποτέ δεν μου στεκόταν καλά, αλλά έλα που ήρθε το Age of Aquarius και άλλαξε τελείως τον τρόπο που σκεφτόμουν για την μουσική τους, έτσι όταν είδα την αφίσα δεν έχασα την ευκαιρία κι ανηφόρισα προς την υπέροχη τοποθεσία του υπαίθριου θεάτρου του φρουρίου των Τρικάλων που είχαν επιλέξει για την συναυλία τους, για να τους απολαύσω.

Photo by Lilliana Tseka

Πήγαμε σχετικά νωρίς μιας και ήμασταν σίγουροι ότι το υπαίθριο θέατρο θα γέμιζε κι όπως ανακαλύψαμε κι όταν βρεθήκαμε έξω από τις πόρτες του θεάτρου αρκετοί είχαν κάνει την ίδια σκέψη με εμάς και ήδη υπήρχε αρκετός κόσμος απ’εξω να περιμένει. Βλέποντας τον κόσμο διαπίστωσα και ιδίοις όμμασι αυτό που μου έλεγαν κι άλλοι και προανέφερα, ότι δηλαδή αυτό το συγκρότημα ενώνει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους ηλικιακά, ταξικά αλλά και μουσικά,  ιδιαίτερη εντύπωση μου προκαλεί μάλιστα η αγάπη που τους δείχνουν οι μεταλλάδες, που σε γενικές γραμμές ξινίζουν με πολλά και διάφορα άλλα είδη που μπλέκουν μεταλλικούς ή ροκ ήχους μέσα. Η συναυλία λοιπόν θα ξεκινούσε στις 9, όμως η προσέλευση του κόσμου συνεχιζόταν ακάθεκτη μέχρι τις 9.30, επομένως η συναυλία τελικά ξεκίνησε στις 10 παρά κάτι, αν και δεν είδα να ενοχλείτε κανείς από το γεγονός, άλλωστε είναι συνηθισμένα τα βουνά απ΄τα χιόνια.

Η ζωντανή εμφάνισή τους ξεκίνησε όπως ήταν φυσικό κατ’εμε με το Welcome για να μας καλωσορίσουν πολύ δυνατά και να μας βάλουν άμεσα στο κλίμα, ακολουθούμενο από το ομώνυμο τραγούδι του τελευταίου τους δίσκου. Αυτή η βραδιά ήταν κυρίως αφιερωμένη σε αυτόν τον δίσκο, το οποίο με ικανοποίησε μουσικά μιας και οι VIC στην εποχή του υδροχόου είναι στα καλύτερα τους. Ο ήχος ήταν κρυστάλλινος και το συγκρότημα έδειχνε να ξέρει που πατάει.

Villagers Of Ioannina City, Trikala,2022,Φρούριο,VIC
Photo by Lilliana Tseka

Λίγα λεπτά αργότερα και λίγο πριν το τέλος του Age of Aquarius ήταν που ένα μεγάλο μπούγιο κόσμου σηκώθηκε από τα καθίσματα και βρέθηκε στην πλατεία κάτω και μπροστά στο συγκρότημα και εκεί άρχισε και το γλέντι. Οι VIC αφιέρωσαν από τα δεκατέσσερα τραγούδια που ακούστηκαν σύνολο, επτά στον τελευταιο τους δίσκο και τα υπόλοιπα επτά ήταν από τα παλιά τους. Κάθε φορά που έπαιζε το συγκρότημα κάποιο τραγούδι ιδιαίτερα από τα παλιά άλμπουμ – που έγιναν εδώ που τα λέμε αγαπημένα για χιλιάδες ανθρώπους – ο κόσμος τους αντάμειβε με singalong και headbanging. Η συναυλία τυπικά έκλεισε με το Ti Kako που έγινε ένας μικρός χαμούλης και το συγκρότημα αποχώρησε ενώ ο κόσμος άρχισε να τους καλεί πίσω να επιστρέψουν για το καθιερωμένο Encore (που κανείς δεν το περιμένει βρε) και οι Villagers ξανανέβηκαν στην σκηνή για το κλείσιμο με το For The Innocent και τα Zvara και Karakolia που εκεί έγινε το αναμενόμενο μακελειό.

Photo by Lilliana Tseka

Νομίζω όσοι βρέθηκαν στο υπαίθριο θέατρο του φρουρίου έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι και μάλιστα αν σκεφτείς ότι οι VIC επέστρεψαν μετά από οκτώ έτη στα Τρίκαλα αυτή η εμπειρία θέλω να πιστεύω θα τους ξαναφέρει πιο σύντομα πίσω.

Setlist

Lilliana Tseka
Lilliana Tseka
Surrealism : Pure psychic automatism, by which one proposes to express, either verbally, in writing, or by any other manner, the real functioning of thought. Dictation of thought in the absence of all control exercised by reason, outside of all aesthetic and moral preoccupation. Surrealism is based on the belief in the superior reality of certain forms of previously neglected associations, in the omnipotence of dream, in the disinterested play of thought. It tends to ruin once and for all other psychic mechanisms and to substitute itself for them in solving all the principal problems of life.

Related articles

Traitor – Shot Down EP

Triptykon Confirm Work On New Album

spot_img

Recent articles

spot_img

Kerry King – From Hell I Rise