Last Updated on 01:05 PM by Giorgos Tsekas
Στις 15 Μαρτίου του 2013, κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ των Lost Society, “Fast Loud Death”. Το άλμπουμ αυτό, εκτόξευσε απευθείας το συγκρότημα από τη Jyvaskyla στην παγκόσμια metal σκηνή. Με ιλλιγγώδεις ρυθμούς και μια σχεδόν εφηβική ενέργεια, το “Fast Loud Death” ήταν μια διαφορετική προσέγγιση στο ήδη υπάρχον oldschool thrash που είχε παράλληλα αρχίσει να αναβιώνει με μπάντες όπως οι Warbringer και οι Municipal Waste. Στη δε Ελλάδα, την ίδια εποχή είχε ξεκινήσει το κύμα δυναμικά με μπάντες όπως Biocancer, Exarsis, Domination, Chronosphere, μεταξύ άλλων, οι οποίες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ταγμένες σε ότι ξεκίνησε “κάποτε”.
Η ταχύτητα και η ένταση είναι εμφανείς από την αρχή με τα κλασσικά πλέον “N.W.L”, “Trash All Over You” και τα ακατέργαστα, επιθετικά φωνητικά του Samy Elbanna προκαλούν ρωγμές από τις πρώτες νότες. Οι Lost Society αποτίουν φόρο τιμής στις κλασικές thrash μπάντες τύπου Slayer και Exodus, ενώ παράλληλα εμφυσούν τη δική τους νεανική λάμψη στο χώρο και κυρίως, στον ήχο. Η δουλειά στην κιθάρα είναι εξαιρετική, και τα σόλο επιδεικνύουν την τεχνική ικανότητα του συγκροτήματος, με τους Arttu Lesonen και Samy Elbanna να έχουν τις δικές τους στιγμές λάμψεις στο δίσκο. Η ικανότητα των Lost Society να κολλάνε το επαναστατικό, βίαιο attitude στα κομμάτια τους με ιδιαίτερη μελωδία,διατηρώντας παράλληλα τη δική τους ηχητική ταυτότητα (αν και ακόμα στο ντεμπούτο), αποτελεί απόδειξη της ικανότητας τους στη σύνθεση των τραγουδιών. Το “Fast Loud Death” είναι ένας δίσκος που ενσωματώνει τέλεια το πνεύμα του “τα σπάω όλα γιατί μου τη σπάνε όλα” που συχνά αλληλένδετο με το thrash metal. 43 λεπτά, 14 κομμάτια συν μια διασκευή του “I Stole Your Love” την οποία πήρανε και κάνανε δικιά τους. Ο δίσκος αυτός τα είχε όλα για να ανοίξει τους ορίζοντες στους Lost Society να κατακτήσουν τα παγκόσμια venue, κάτι το οποίο επάξια κατάφεραν και συνεχίζουν, ακόμα και εν έτει 2023 όντας σε tour με Amorphis και Solstafir.
Τέσσερις δίσκους και δέκα χρόνια μετά, οι Lost Society παραμένουν ταγμένοι στον ήχο που υπηρετούν, με κάποια επιτρεπόμενα όρια στον πειραματισμό. Αυτό μπορεί να έχει προκαλέσει σχόλια από όλες τις μεριές, η μπάντα ωστόσο έφερε ένα νέο αέρα στον χώρο στις αρχές του ’10 και για αυτό παραμένει ακόμα αγαπημένη. Oι πειραματισμοί της τελευταίας πενταετίας ενδεχομένως να μην έχουν αποκομίσει τα σχόλια που περίμενε το ίδιο το γκρουπ από τη Φινλανδία, ωστόσο δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς τον πανικό που επέφερε στη σκηνή το ντεμπούτο τους. Μάλιστα, ο εν λόγω δίσκος έφερε και περαιτέρω έμπνευση σε πολλά νέα σχήματα, τα οποία εν έτει 2023 ονομάζουν τους Lost Society στις επιρροές τους, όπως οι ίδιοι είχανε κάποτε κάνει για τα δικά τους είδωλα.