Mini Interview with Project Renegade

Published:

Last Updated on 07:47 PM by Giorgos Tsekas

Με αφορμή τη μεγάλη συναυλιακή επιστροφή των Nightfall  το Σάββατο 13 Νοεμβρίου  στο Gagarin 205, την οποία οι Project Renegade ανοίγουν κάναμε μια μικρή κουβέντα μαζί τους προετοιμάζοντας το έδαφος για αυτά που θα επακολουθήσουν στην σκηνή του Gagarin.

Καλησπέρα παιδιά. Σε τι φάση πετυχαίνουμε τους Project Renegade αυτή την περίοδο;

Σε φάση σχεδιασμού! Έχουμε πολλά πράγματα έτοιμα όσον αφορά καινούργιο υλικό και θέλουμε να τα μοιραστούμε με τον κόσμο την κατάλληλη στιγμή!

 Πόσο σας επηρέασε η καραντίνα σαν άτομα αλλά και σαν μουσικούς;

Το καλό είναι ότι ως μουσικοί είχαμε μια ασχολία η οποία μας απορρόφησε όλη την ενέργεια και το χρόνο, οπότε η καραντίνα εμάς μας βοήθησε πολύ στο να επικεντρωθούμε στη σύνθεση και ηχογράφηση της νέας μας μουσικής με έναν τρόπο που δεν θα είχαμε την πολυτέλεια να το κάνουμε έτσι σε διαφορετική περίπτωση. Δεν μας έπιασε λοιπόν αυτό το άγχος της απραξίας που πολλοί βίωσαν αυτό το διάστημα. Όμως βιώσαμε πολύ την απόσταση και την απώλεια του να είμαστε όλοι μαζί και να περνάμε χρόνο ομαδικά σαν μπάντα μιας και στην αρχή πολλά πράγματα γίνονταν εξ αποστάσεως. Σίγουρα ήταν πρωτόγνωρο και σίγουρα μας πέταξε έξω από τα συνηθισμένα κυρίως στο κομμάτι του live, δεδομένου ότι είμαστε μια μπάντα που η ψυχή της και η βασική της δραστηριότητα είναι τα shows. You win some, you lose some όπως λένε και στο χωριό μου!

“Order of the Minus” λοιπόν. Πείτε μας μερικά πράγματα για τον δίσκο, αλλά και το feedback που αυτός πήρε.

Βασικά τώρα που το σκέφτομαι ενώ γράφω την απάντηση θέλω να γράψω το κωμικό του πράγματος ότι είναι ένας δίσκος που γράφτηκε το 2018, κυκλοφόρησε τέλη του 2019 και θα αρχίσει να υποστηρίζεται με live shows –ελπίζουμε πάντα- τέλη του 2021. Τι ζούμε δηλαδή; Αλλά για να απαντήσω στην ερώτηση σου, το «Order of the Minus» είναι το πρώτο full length μετά το EP μας «Cerebra», και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για την πρώτη μας full παραγωγή. Είναι ένας δίσκος που θέλει να σε βάλει να προβληματιστείς, να αισθανθείς, να οραματιστείς και τέλος να αποδεχτείς ότι εν τέλει έχουμε πολλά περισσότερα πράγματα που μας ενώνουν απ’ότι νομίζουμε. Οι διαφορές μας μας κάνουν ξεχωριστούς και μοναδικούς και είναι εκεί για να μοιραζόμαστε την ανεπανάληπτη έκδοση του εαυτού μας με τον διπλανό μας. Unity through diversity είναι το μήνυμά μας και πάνω απ᾽όλα αυτό που μας κάνει Project Renegade.

Όσο για το feedback που λάβαμε να πω την αλήθεια δεν το περιμέναμε δεδομένων των καταστάσεων, γιατί πολλή μουσική «κάηκε» λόγω της απουσίας των lives. Ίσως το γεγονός ότι επειδή παίζαμε ήδη κάποια κομμάτια του «Order of the Minus» στα lives μας πριν ώστε να συμπληρώνουμε τους χρόνους μας  είχαμε κατά κάποιο τρόπο προετοιμάσει καλά το έδαφος για τον δίσκο αυτό. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για όλους όσους αφιέρωσαν τον χρόνο τους σε εμάς.

 Επιστροφή στο σανίδι στο πλευρό των Nightfall και των On Thorns I Lay. Τα συναισθήματά σας;

Έκσταση και δέος! Πρώτη φορά από τότε που είμαστε ενεργοί σαν μπάντα έχουμε λείψει για τόσο μεγάλο διάστημα από την σκηνή. Οπότε νομίζω θα του δώσουμε να καταλάβει. Τώρα αν θα σταυρώσουμε νότα από το κοπάνημα είναι άλλο θέμα χαχαχαχαχα! Αλλά νομίζω πραγματικά ότι θα κάνουμε σαν μικρά παιδιά! Θα θέλαμε φυσικά να ευχαριστήσουμε πολύ και τα παιδιά των Nightfall και των On Thorns I Lay που μας δέχτηκαν στο live τους και είναι μεγάλη μας τιμή που θα μοιραστούμε τη σκηνή μαζί τους!

 Τι να περιμένουμε από τους Project Renegade την επόμενη περίοδο αλλά και το βράδυ της 13ης Νοέμβρη;

Βίντεο, νέα μουσική, πολλά νέα πράγματα γενικά! Είμαστε σε αναμονή και για τα υπόλοιπα lives που θέλουμε να κλείσουμε καλώς εχόντων των πραγμάτων για τους επόμενους μήνες και νομίζω η επάνοδος στα πράγματα θα είναι πολύ δυναμική! Όσο για τις 13 Νοέμβρη να περιμένετε 4 μαϊμούδες που θα παίζουν metal στο Gagarin!

Related articles

Castle Rat – Into The Realm

Tributes: Rammstein

Recent articles

Castle Rat – Into The Realm

Tributes: Rammstein

Exit mobile version