36.9 C
Athens

Playfalse Presents: Corrosion of Conformity || Πρόγραμμα Συναυλίας || 27.06. 2015 || Fuzz Live Music Club

Published:

Last Updated on 05:45 PM by Lilliana Tseka

Playfalse presents

CORROSION OF CONFORMITY (U.S.A.)
(Line Up: Pepper Keenan – Woody Weatherman – Mike Dean – Reed Mullin)
+ POTERGEIST
+ FULL HOUSE BREW CREW
Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 – Fuzz Live Music Club

Doors Open: 19:15
Stage Time FULL HOUSE BREW CREW: 20:00 – 20:40 (40 minutes)
Stage Time POTERGEIST: 21:00 – 21:50 (50 minutes)
Stage Time CORROSION OF CONFORMITY: 22:20 – 00:00 (90 minutes or a bit more)

Groovy, stoner, sludge, southern metal masters!!!

Ένα από τα πιο ιστορικά συγκροτήματα που έχουν παίξει αυτό που σήμερα αποκαλούμε stoner / sludge / southern metal με groovy καταβολές, είναι οι Αμερικάνοι, από τη Βόρεια Καρολίνα, CORROSION OF CONFORMITY, ευρύτερα γνωστοί με τα αρχικά τους, C.O.C. Ίσως το πιο σημαντικό μέλος τους, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στο γκρουπ από την ίδρυσή τους το 1982, είναι ο κιθαρίστας / τραγουδιστής Pepper Keenan (ex GRAVEYARD RODEO) που μπήκε επτά χρόνια αργότερα, στο τρίτο τους άλμπουμ τους “Blind”. Ο ερχομός αυτής της εμβληματικής φιγούρας του χώρου, ο οποίος παίζει μόνιμα εδώ και χρόνια στους θρυλικούς DOWN του Phil Anselmo (PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS, SUPERJOINT RITUAL, ARSON ANTHEM, ex PANTERA, ex NECROPHAGIA, ex VIKING CROWN, ex EIBON, ex CHRIST INVERSION), άλλαξε ριζικά τη μοίρα αλλά και τη μουσική των C.O.C. Από τη μία hardcore / punk σχήμα στα δύο πρώτα του άλμπουμ (“Eye For An Eye” και “Animosity”) και το EP “Technocracy”, ενώ από το τρίτο του άλμπουμ “Blind” και έπειτα, μεταμορφώθηκε σ’ αυτό που -χοντρικά- ακούμε και σήμερα, stoner, sludge και southern με πιο metal προσανατολισμούς και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, το “Vote With A Bullet” (που ήταν και το μόνο κομμάτι με τον Pepper Keenan στα φωνητικά σ’ εκείνο το άλμπουμ).

Η επιτυχία άρχισε να χτυπά την πόρτα των C.O.C., που με τραγουδιστή τον Pepper Keenan πλέον, υπέγραψαν στην πολυεθνική Columbia Records (από την εποχή του “Blind”) και πούλησαν σχεδόν 400.000 αντίτυπα με το “Deliverance”, που περιείχε, άλλα δύο πάρα πολύ σημαντικά τραγούδια γι’ αυτούς, το “Albatross” και το “Clean My Wounds”. Το “Wiseblood”, που ακολούθησε, ήταν ένας ξεχωριστός δίσκος για πολλούς λόγους. Εκεί άρχισαν να κρυσταλλώνουν τον ήχο τους με τις επιρροές από τα blues και τους BLACK SABBATH, μέχρι το hardcore, το doom και το sludge, ίσως και με λίγα country στοιχεία. Το “Wiseblood”, μπορεί να μην έκανε τις πωλήσεις του προκατόχου του, αλλά τους έδωσε μία υποψηφιότητα για Grammy και έχει μείνει για πάντα στην ιστορία, ως ένας από τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού δίσκους, όπου έχουν συμμετάσχει μέλη των METALLICA και συγκεκριμένα ο James Hetfield που έκανε δεύτερα φωνητικά στο κομμάτι “Man Or Ash”, χωρίς πάντως να αναγράφεται στα credits, ενώ περιόδευσαν μαζί με τους METALLICA.

Οι σχετικά χαμηλές τους πωλήσεις όμως, τους κόστισαν το συμβόλαιο με την Columbia Records και η συνέχεια με το “America’s Volume Dealer”, τους βρήκε σε κακή φόρμα, κάτι που δεν επανέλαβαν με το “In The Arms Of God” του 2005. Στο μεταξύ, ο Pepper Keenan, είχε συμμετάσχει στις audition για τη θέση του μπασίστα στους METALLICA (θέση που πήρε τελικά ο Rob Trujillo), ενώ τραγούδησε και μέρος της διασκευής στο “Tuesday’s Gone” των LYNYRD SKYNYRD, στο “Garage Inc” των METALLICA (και πάλι), επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά τις αγαστές σχέσεις του με το γκρουπ και τον James Hetfield. Οι συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις του Pepper Keenan όμως, με τους DOWN, επέβαλλαν στους C.O.C. να κάνουν μία αρκετά μεγάλη παύση στις δικές τους δραστηριότητες. Παρόλα αυτά, το γκρουπ δεν το έβαλε κάτω, κυκλοφόρησε δύο υπερβολικά τίμιους δίσκους, τα “Corrosion Of Conformity” και “IX” καθώς και τα EP’s “Your Tomorrow (Parts 1 And 2)” “Megalodon” και έδωσαν μια σειρά από συναυλίες, περνώντας και από τη χώρα μας το 2011 (ως τρίο) και παίζοντας υλικό αποκλειστικά και μόνο από την hardcore / punk περίοδο τους (“Eye For An Eye”, “Animosity” και “Technocracy”).

Πλέον, με τον μεγάλο Pepper Keenan ξανά στην σύνθεσή τους και με τον οποίο δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό ύστερα από αρκετά χρόνια, θα επισκεφτούν για δεύτερη φορά τη χώρα μας, για να μας παρουσιάσουν όμως πλέον υλικό από την περίοδο της ακμής τους, την περίοδο που λατρεύτηκαν και επηρέασαν πλείστα πολλά συγκροτήματα της ακμάζουσας σκηνής του stoner rock, sludge, southern metal ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Μαζί τους, στη σκηνή του Fuzz Live Music Club, θα εμφανιστούν οι POTERGEIST, οι οποίοι λίγες μέρες πριν θα έχουν κυκλοφορήσει την τέταρτη δισκογραφική δουλειά τους, με τίτλο “Crocodile Tears”, έχοντας πλούσια συναυλιακή εμπειρία, αφού έχουν ανοίξει για τεράστια σχήματα όπως οι LYNYRD SKYNYRD, MONSTER MAGNET, PARADISE LOST, κ.α. Την συναυλία θα ανοίξουν οι FULL HOUSE BREW CREW, οι οποίοι έχουν στις τάξεις τους τον μπασίστα των ROTTING CHRIST και τον πρώην κιθαρίστα των SUICIDAL ANGELS και οι οποίοι έχουν ξανανοίξει για τους CORROSION OF CONFORMITY (την προηγούμενη φορά) αλλά και για τους SPIRITUAL BEGGARS.

Ώρα έναρξης: 20:00 – Τιμή εισιτηρίου: 20 Ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) & 25 Ευρώ (Λοιπή προπώληση & Ταμείο)
Supported by:
Uncle Chroni’s tattoo and body piercing

Προπώληση εισιτηρίων

Ticket House – Metal Era – No Remorse Records – Monsterville (Εξάρχεια & Χαλάνδρι) – Uncle Chronis Tattoo – Public – Reload Stores – Παπασωτηρίου – Ιανός – Seven Spots – Media Markt – 11876
ON-LINE: www.ticketpro.gr – www.viva.gr – www.123tickets.gr
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Lilliana Tseka
Lilliana Tseka
Surrealism : Pure psychic automatism, by which one proposes to express, either verbally, in writing, or by any other manner, the real functioning of thought. Dictation of thought in the absence of all control exercised by reason, outside of all aesthetic and moral preoccupation. Surrealism is based on the belief in the superior reality of certain forms of previously neglected associations, in the omnipotence of dream, in the disinterested play of thought. It tends to ruin once and for all other psychic mechanisms and to substitute itself for them in solving all the principal problems of life.

Related articles

Traitor – Shot Down EP

spot_img

Recent articles

spot_img

Kerry King – From Hell I Rise