Αντίσταση!!!

Published:

Last Updated on 05:43 PM by Nikos Nakos

 

Ούτε κι εγώ γουστάρω το αγιασμένο νερό σας. Γιατί είναι μολυσμένο από το μικρόβιο του μίσους και της βαρβαρότητας, της απανθρωπιάς και της ματαιοδοξίας, της χυδαιότητας και της αποκτήνωσης του είδους. Γιατί στο όνομα του αγιάσματος σας, χύθηκε πολύ ανώνυμο αίμα!

Απευθύνω την οργή μου σε σας, ω άνανδροι, “ήρωες” εσείς, που το κατόρθωμά σας είναι να βομβαρδίζετε και να σκοτώνετε άμαχο πληθυσμό, με την ανέχεια και την σιωπηλή συμμετοχή όλων των φασιστικών κρατών [συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού κράτους], δίχως ίχνος ανθρωπιάς, επιβεβαιώνοντας έτσι το φαλλοκρατικό σύνδρομο που σας διακατέχει.

Οι άνθρωποι ως συνειδησιακές, λογικές οντότητες, θεωρούν τα ζώα μη ηθικά όντα. Μήπως, τάχα τα ζώα θεωρούν τους ανθρώπους ηθικά όντα? Ένα ζώο μίλησε στον Ζαρατούστρα και του είπε “ανθρωπιά είναι μια προκατάληψη που εμείς τουλάχιστον τα ζώα δεν έχουμε”.

Εδώ και 66 ολόκληρα χρόνια ,από τότε που με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΟΗΕ, εγκατασταθήκατε σε ξένη γη και από το πουθενά ιδρύσατε ένα ψευδοκράτος, συνεχίζετε ξεδιάντροπα να επεκτείνετε την εξουσία σας, να διώχνετε τους ανθρωπους από τα σπίτια τους, να κτίζετε τοίχους και να περιφράζετε δρόμους, περιορίζοντας τους σε φυλακές, να συλλαμβάνετε και να εκτελείτε. Όμως στην πραγματικότητα δεν κατηγορώ εσάς και τον φασισμό σας, αλλά όλους αυτούς, που βλέπουν με απάθεια, το δράμα να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους και σωπαίνουν. Μόνο οι δειλοί πιστεύουν, πως αν κλείσουν ερμητικά τα μάτια τους μπροστά σ’ένα πράγμα, αυτό θα εξαφανιστεί. Αυτήν ακριβώς την στάση κρατά και η χώρα που ζούμε [Ελλάδα], απέναντι σ’αυτήν την κτηνωδία, η χώρα που όπως λένε γέννησε τον πολιτισμο!

Από καιρό τώρα, η χώρα μας πάσχει από την ασθένεια, που ο Νίτσε προέβλεψε με ακρίβεια ότι θα προσβάλλει την Ευρώπη τον 20 αιώνα: την επικράτηση του μηδενισμού. Ο Ευρωπαικός μηδενισμός κατά συνέπεια, επέφερε τον Ελληνικό μηδενισμό και μάλιστα στην χειρότερη μορφή του, τον ξεπεσμό δηλαδή των ανώτερων αξιών. Ο μέγας αυτός φιλόσοφος μίλησε για τα σημάδια της σημερινής εποχής: ο άνθρωπος στην ίδια του την εκτίμηση έχασε σε βαθμό ανυπολόγιστο την αξιοπρέπεια του.

Αργότερα ήρθε ο Καστοριάδης, με φιλοσοφική μα συνάμα και πολιτική διάθεση να επισημάνει την ”άνοδο της ασημαντότητας”, την εξαθλίωση δηλαδή της ανθρώπινης υπόστασης. Η σημερινή κοινωνία σκοτώνει κάθε τι γνήσιο, κάθε τι ανώτερο, αποσιωπώντας το ή πλασάροντας το στην αγορά, σαν ένα ”φαινόμενο” όπως τ’άλλα στον κόσμο. Η εκμηδένιση των αξιών έχει σαν αποτέλεσμα, την γέννηση νέων ”αξιών”, αποκυήματα του καπιταλιστικού συστήματος, όπου υπέρτατες αξίες είναι τα πλούτη, η δόξα και η ηδονή. Ο άνθρωπος έχασε πλέον την πίστη του στην αξία του. Οι λέξεις επανάσταση, επαναστατικός, όπως θα’ λεγε κι ο Καστοριάδης, έχουν γίνει διαφημιστικά σλόγκαν και οι ανατρεπτικές ιδέες, ένα αξιοπερίεργο ενδιαφέρον που συμπληρώνει την αρμονία του σύμπαντος.

Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει, τον άνθρωπο σκλάβο στην ίδια του τη χώρα, να ζει για να δουλεύει προς όφελος των αφεντικών, αντί να δουλεύει για να ζει, τον θέλει να γονατίζει στον τύραννο και να υπομένει τον συνεχή βιασμό της αξιοπρέπειας του. Στην συμφωνία της πραγματικής ζωής, τα διαστήματα και οι παύσεις είναι αναπόσπαστα κομμάτια. Ο κόσμος δυστυχώς, ερμηνεύει λανθασμένα την έννοια της λέξης παύση και νομίζει πως σημαίνει τέλος και παύει ν’αντιδρά και σωπαίνει, αργοπεθαίνει. Το γεγονός ότι αναπνέει κάποιος, δεν σημαίνει πως στα αλήθεια ζει.

Η σιωπή είναι συνενοχή. “Δεν κατηγορώ αυτούς που θέλουν να επεκτείνουν την εξουσία τους, κατηγορώ αυτούς που είναι πρόθυμοι να υποταχθούν”η φράση του Θουκιδίδη, με παραπέμπει στη μόνη αναλλοίωτη εννοιολογικά λέξη, που απόμεινε να μας θυμίζει επανάσταση: Αντίσταση! Αντίσταση σε κάθε μικρόβιο που παραλύει νου και ψυχή. Αν δεν μπορούμε να ζούμε περήφανα, πρέπει να πεθαίνουμε περήφανα.

Υ.Γ.1 – Διογένη, ο άνθρωπος που είναι θαμμένος κάτω από την Ακρόπολη, είναι ο Υπεράνθρωπος του Νίτσε, ο νέος τύπος ανθρώπου, που αναζητά ο Καστοριάδης, στο υπέροχο σύγγραμμα σου ”Οι χρυσοί όρχεις του Περικλή”.

Y.Γ. 2 – Ανδρέα, χαίρομαι που κρατάς ψηλά τη σημαία της Επανάστασης.

 

 

Exit mobile version