33.2 C
Athens

Sepultura – Beneath The Remains

Published:

Last Updated on 04:34 PM by Giorgos Tsekas

Απρίλιος του ’89, μιας χρονιάς πλούσιας σε ασύλληπτες δημιουργικά κυκλοφορίες στον χώρο του ακραίου ήχου, χωρίς να παραλείπονται και οι εξίσου σπουδαίες κυκλοφορίες άλλων ήχων του heavy metal universe που εμφανίστηκαν το ίδιο έτος. Ένα έτος ορόσημο για τους νεαρούς τότε Βραζιλιάνους που έψαχναν το επόμενο βήμα και αν το “Schizophrenia” ήταν το μεταίχμιο της καριέρας τους, το εν λόγω πόνημα αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον δίσκο σημαία της καριέρας τους. Το μεγαλείο του οφείλεται σε πολλά, στην συνεργασία με τον μάγο Scott Burns στην παραγωγή, στην συμμετοχή του αρτίστα Michael Whelan στο artwork καθώς και στην απίστευτη βελτίωση του group συνθετικά και εκτελεστικά. Ο “άγιος” Andreas του παγκόσμιου thrash μας “ρίχνει” τα σαγόνια κάτω με την δημιουργικά πολύπλοκη μα πάνω απ’ όλα οργασμική εκτέλεση των τραγουδιών, στην Ibanez κιθαριστική καψούρα του εκείνα τα χρόνια, ο Ιgor με την χρήση δίκασης ελευθερώνει σε μεγάλο βαθμό σημεία του ταλέντου του με το αποτέλεσμα να εκπλήσσει ευχάριστα τους πάντες και τέλος ο Max, αυτός ο φιλόδοξος τότε νέος, που αφήνοντας πίσω την κολασμένη φωνή των 2 πρώτων δίσκων φανερώνει φωνητικά που θα στιγματίζουν για πάντα την ιστορία του ακραίου ήχου. Ο Paulo δυστυχώς δεν εμφανίζεται στην μίξη καθώς δεν ηχογραφούνται τα μέρη του μπάσου παρόλο που εμφανίζεται στα credits, ο λόγος έχει όνομα, Andreas Kisser, το πήρε πάνω του. Ήταν εποχή βελτίωσης για όλους απλά ο Paulo άργησε λίγο με αποτέλεσμα ο Max να μην του το έχει συγχωρέσει εως σήμερα. Οι στίχοι των τραγουδιών αποτελούν peak καθώς πρόκειται για τους πιο μνημειώδεις μα συνάμα και τους πιο πολύπλοκους στην ως τώρα πορεία τους.
ΥΓ1 : Oι Sepultura αποτελούν την πρώτη σοβαρή συνεργασία του Scott Burns με thrash metal group και αυτό γιατί ο ίδιος είχε την περιέργεια να συνεργαστεί με μια μπάντα από την Βραζιλία. Ο ”πατέρας” του Αμερικάνικου death metal από τα mid 80s που ασχολήθηκε ενεργά με την ηχοληψία, προσφέροντας τα μέγιστα, είχε ενεργό ρόλο στην μίξη των ”Unstoppable Force” και ”Ticket to Mayhem” των Agent Steele και Whiplash πριν αναλάβει solo το θαύμα των Sepultura.
ΥΓ2 : Η συμμετοχή στα backing vocals των Kelly Shaefer, John Tardy και Scott Latour στο ”Stronger than Hate” άξια αναφοράς.
ΥΓ3 : Το θρυλικό εξώφυλλο του δίσκου δεν είναι απόφαση του group αλλά της δισκογραφικής. Η απόφαση του group αφορούσε το θρυλικό εξώφυλλο του ”Cause Of Death” των Obituary και για να ηρεμήσουν τότε τα πνεύματα έπαιξε γενναία αύξηση του budget που δυστυχώς δεν βοήθησε ποτέ οι σχέσεις τους να είναι στο καλύτερο επίπεδο. Γενικά η Roadrunner σαν label έδειχνε να μην τους πιστεύει ποτέ πραγματικά παρόλο που μαζί της οι Βραζιλιάνοι μας χαρίσανε 4 δίσκους πολιτιστικά μνημεία.
ΥΓ4 : Για την προώθηση του δίσκου μοιράστηκαν την σκηνή με group όπως οι Running Wild, Tankard, Trouble, Vicious Rumours, Death Angel, Sodom, King Diamond, Sacred Reich, Toxic, Sadistic Intent, Devastation, Obliveon, Faith or Fear, Mordred, Obituary, Sadus, Cynic, Suffocation, Kreator και Armored Saint.
ΥΓ5 : Το συγκεκριμένο masterpiece αποτελεί ένα άκρως βιωματικό album για μένα σε σημείο τις εποχές που το έλιωνα άπειρα έφηβος να καταφέρω να ζωγραφίσω αυτούσιο το artwork του που τόσο πολύ με είχε μαγέψει με την άγρια αισθητική του.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img

Triumpher – Spirit Invictus