Να σας καλωσορίσω επιτέλους στο Metal Invader! Σε τι φάση σας πετυχαίνω;

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Μας πετυχαίνεις σε φάση προετοιμασίας για το live στις 10 Νοεμβρίου αλλά και για το Motorhead tribute που, όπως κάθε χρόνο, θα γίνει στις 28 του Δεκέμβρη στο Eightball.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ποιοι είναι οι Full Throttle, πως προέκυψαν, πότε και γιατί;

Οι Full Throttle είναι παλιά καραβάνα. Η μπάντα ξεκίνησε προ 10ετίας και πέρασε αρκετές ανακατατάξεις μέχρι να φτάσει στο σημερινό line up, το οποίο είναι: Άλκηστις (μπάσο/φωνή), Γιώργος (κιθάρα) και Θωμάς(τύμπανα) . Όπως σχεδόν κάθε μπάντα, έτσι κι εμείς ξεκινήσαμε λόγω της αγάπης μας για τη μουσική και της επιθυμίας μας να εκφραστούμε μέσα από αυτήν!

Καταλαβαίνω πως ο πιο καθοριστικός παράγοντας στη ζωή των Full Throttle είναι οι Motörhead; Σκεφτήκατε ποτέ πως ένας τέτοιος “φόρος τιμής”, με μια γυναίκα στα ηνία θα προκαλούσε αντιδράσεις;

Χαχα! Άστα να πάνε! Μόνο εγώ ξέρω τι έχω ακούσει όλα αυτά τα χρόνια! Αλλά είναι μεγάλη ικανοποίηση να κερδίζεις την εκτίμηση όλων αυτών που σε αμφισβητούσαν μόνο και μόνο επειδή είσαι γυναίκα. Στην αρχή απλώς παίζαμε κάποιες διασκευές Motörhead στα live μας αλλά μετά το θάνατο του Lemmy αποφασίσαμε ότι ήταν η σωστή στιγμή να τον τιμήσουμε όπως του αρμόζει, με ένα ολοκληρωμένο Motörhead tribute! Από κει και πέρα, οι αντιδράσεις του κόσμου δεν είναι κάτι που μας πτοεί από τη στιγμή που κάνουμε αυτό που αγαπάμε.

Με ποιες μπάντες έχετε μοιραστεί τη σκηνή προς το παρόν, ποια εμφάνιση θα σας μείνει αξέχαστη; Με ποιόν θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;

Ανά τα χρόνια, έχουμε μοιραστεί τη σκηνή με ουκ ολίγες μπάντες αλλά πιστεύω πως οι εμφανίσεις που πραγματικά θα μας μείνουν χαραγμένες στην καρδιά είναι (όλες) αυτές με τους ANORIMOI. Η κάθε μία ήταν ένα ξεχωριστό, ξέφρενο πάρτι. Επίσης, αξέχαστες μας έχουν μείνει οι συναυλίες που έχουμε κάνει με τον Ross the Boss, τους DreamSpirit από Κίνα και, αναμφίβολα, με τους Nashville Pussy τον περασμένο μήνα. Η μεγαλύτερή μας επιθυμία ήταν, κάποια στιγμή, να μοιραζόμασταν τη σκηνή με τους Motorhead αλλά δυστυχώς, πλέον, αυτό δεν είναι εφικτό. Ο νέος μας στόχος, λοιπόν, είναι να παίξουμε με τον Phil Campbell και τους Bastard Sons μιας και είναι ότι πιο κοντινό σε Motorhead.

Πως βλέπετε τα πράγματα στη σκηνή και τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης αυτή την περίοδο; Ποιες μπάντες ξεχωρίζετε;

Η Θεσσαλονίκη, κατά τη γνώμη μας, είναι γεμάτη ταλεντάρες και μπαντάρες! Είναι δύσκολη η επιλογή αλλά κάποιες από τις μπάντες που ξεχωρίζουμε εμείς για υποκειμενικούς και αντικειμενικούς λόγους είναι οι Walking Stone Giants, οι Downtown Association, οι Chronomancy και οι Emerald Sun.

Τι πιστεύετε είναι αυτό που δεν έχει συνδράμει στο να αναδειχθεί λίγο παραπάνω η σκηνή της Θεσσαλονίκης, σε σχέση με αυτή της Αθήνας;

Πέρα από το γεγονός ότι η Αθήνα έχει σαφέστατα μεγαλύτερο πληθυσμό, έχει και πολλά περισσότερα venues. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε μόνο 2-3 μαγαζιά τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν συναυλίες και δέχονται ερασιτεχνικές μπάντες.

Το 2018 μας αποχαιρετά σιγά σιγά. Ποιους δίσκους λιώσατε που κυκλοφόρησαν φέτος;

Το 2018 είναι ένας μουσικός παράδεισος! Κυκλοφόρησαν πολλοί και εξαιρετικοί δίσκοι. Θα αναφέρουμε μερικούς από τους αγαπημένους μας γιατί είναι αδύνατον να τους γράψουμε όλους. Thunderbolt από Saxon, Firepower από Judas Priest, The Spark That Moves από Cancer Bats, Ninth από Gazette, Sacrament of Sin από Powerwolf, Steelfactory από U.D.O., Prequelle από Ghost, For the Love of Metal από Dee Snider και φυσικά το debut album του Phil Campbell and the Bastard Sons.

Πρόκειται να εμφανιστείτε στο ‘Girls Go Chopping”, στις 10 Νοεμβρίου στο Eightball. Τι να περιμένουμε από εσάς αλλά και από όλη τη βραδιά γενικότερα;

Έχουμε ετοιμάσει ένα δυναμικό και απολαυστικό playlist με παλιές και νέες επιτυχίες, δικές μας και μη. Η γενική βραδιά έχει σκοπό να αναδείξει το γυναικείο φύλο ως κομμάτι της rock και metal σκηνής στην πόλη μας. Όλες οι μπάντες έχουν κάτι το ξεχωριστό να δείξουν και πιστεύουμε πως κανένας δε θα φύγει απογοητευμένος!

Τι επιφυλάσσει το 2019 για τους Full Throttle; Θα δούμε κάτι στουντιακό από εσάς επιτέλους;

Το 2019 θα αποτελέσει χρόνο σύνθεσης δικού μας υλικού καθώς ο Γιώργος(κιθάρα) θα πρέπει να υπηρετήσει τη μάνα πατρίδα. Για το τέλος του έτους, παρόλα αυτά, ετοιμάζουμε εκπλήξεις!

Τα τελευταία λόγια τα αφήνω επάνω σας! Τα υπόλοιπα από κοντά!

Σας περιμένουμε όλους στo live μας στις 10 Νοεμβρίου και σας υπενθυμίζουμε ότι another beer is what you need…