Για πείτε μας για αρχή πως ξεκίνησε η μπάντα και ποιοι την αποτελούν σήμερα.

Ξεκινήσαμε το 1991 με το 1ο μας demo, πραγματοποιώντας παράλληλα αρκετά live εδώ στην Αθήνα, στην τότε τοπική σκηνή. Το 1994 κυκλοφορήσαμε το 1ο δίσκο απο τη Γαλλική Holy recs. Έχουμε κυκλοφορήσει συνολικά 8 δίσκους και ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο. Η μπάντα αποτελείται απο 3 παλιά μέλη- εμένα, τον Στέφανο φωνή,τον Αντώνη πλήκτρα,τον Άκη κιθάρα, Στέλιο τύμπανα, Δημήτρη μπάσο ενώ πρόσφατα παίζει μαζί μας και ο Αλέξανδρος βιολί.

“Aegean Sorrow” λοιπόν. Έχει κλείσει πάνω από ένα χρόνο κυκλοφορίας. Πως πήγε;

Η αντιδράσεις των οπαδών μας και τα review παγκοσμίως ήταν πάρα πολύ καλά. Καταφέραμε με ένα μόνο δίσκο μετά από 15 χρόνια παύσης να μπούμε πάλι στα πράγματα μιας κ δεχτήκαμε αρκετές προτάσεις για live σε Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό καθώς και μια 10 ήμερη περιοδεία με 2 καλά ευρωπαϊκά ονόματα του χώρου μας που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Όντας μέσα στα πράγματα στις αρχές του ‘90, ήσασταν πολύ κοντά με μπάντες όπως οι Septicflesh και οι Nightfall. Τα πράγματα στην ελληνική σκηνή του ακραίου ήχου τότε, ήταν όσο “ρομαντικά” τα παρουσιάζουν σήμερα τα άτομα που τα έζησαν;

Ήταν ρομαντικά, όχι ρόδινα φυσικά, με πολλά προβλήματα και μεγάλη απειρία από όλους. Εκείνα τα χρόνια έχουν την δική τους μαγεία, ήταν όλα στην αρχή και είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι εκεί. Σίγουρα και η εποχή που ζούμε έχει κάποια θετικά σε θέματα πχ παραγωγής, promotion συναυλιών, όλο αυτό βέβαια μέσα στην πληθώρα τόσων κυκλοφοριών που κάνουν ακόμα και σπουδαίους δίσκους να δείχνουν τόσο αναλώσιμοι.

Έχετε μοιραστεί τη σκηνή με σχεδόν όλα τα ονόματα που εκπροσωπεί το είδος σας. Tiamat, Septicflesh, Katatonia, για να ονοματίσω κάποια. Με ποιους θα θέλατε να παίξετε;

Έχουμε παίξει σε Ελλάδα και εξωτερικό επίσης με Amorphis, The Gathering, In Flames, Satyricon, Primordial, Saturnus και πολλούς άλλους. Νομίζω οτι θα ταν μεγάλη τιμή για την μπάντα να παίξει με τους My Dying Bride και με τους Opeth.

Το αγαπημένο σας live έως σήμερα, ποιο είναι;

Νομίζω στις καρδιές όλων μας στην μπάντα είναι το headline show μας τον περασμένο Νοέμβριο σε ένα γεμάτο Temple με μια ατμόσφαιρα μαγική, αντάξια της ιστορίας μας.

Πως εμπνευστήκατε το όνομα της μπάντας;

Ο Ευθύμης Καραδήμας από τους Nightfall, ένας πρωτεργάτης και αυτός της τοπικής σκήνης και πολύ χαρισματικός καλλιτέχνης, μας πρότεινε το όνομα αν θυμάμαι καλά κάπου στο 1994.

Από το “Sounds of a Beautiful Experience”, έως και το “Aegean Sorrow”, για ποιο δίσκο είστε περισσότερο περήφανοι;

Θα έλεγα για το “Orama”, “Crystal Tears” και φυσικά για το Aegean Sorrow. Ξεχωριστή θέση μέσα μου όμως έχει το “Future Narcotic”.

Έρχεται το Demons Gate festival στο Κύτταρο σε δύο μέρες, είστε έτοιμοι;

Θα κάνουμε κάποια live εδώ στην Ελλάδα αρχίζοντας το Σαββάτο αυτό και συνεχίζοντας την επόμενη εβδομάδα με τους Νightrage, Acid Death κτλ στην Θεσσαλονίκη ενώ ετοιμάζουμε και ένα ωραίο πακέτο με κάποια άλλα φιλικά σχήματα για την υπόλοιπη Ελλάδα. Θα παίξουμε κυρίως υλικό απ τον τελευταίο δίσκο μας και κάποια απo το Orama.

Επόμενο βήμα υπάρχει; Έχει μαγειρευτεί κάτι στο στούντιο για το 2020;.

Έχουμε μόλις ετοιμάσει τον επόμενο δίσκο σε παραγωγή Fotis Benardo και μίξη/ mastering Dan Swano, ενώ αρχίσαμε την αναζήτηση της επόμενης δισκογραφικής μας στέγης. Οι οπαδοί μας να περιμένουν πολλά από μας…

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Εμείς σε ευχαριστούμε για την ευκαιρία που είχαμε να τα πούμε!