Καλώς ήρθατε στο Metal Invader. Ποια είναι τα νέα από το στρατόπεδο των Prejudice Reborn;

Καλησπέρα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο σύνθεσης του τρίτου μας full length album. Έχουμε γράψει ένα μεγάλο μέρος του δίσκου και σύντομα θα κυκλοφορήσουμε και ένα single. Ελπίζουμε αν όλα πάνε καλά μέσα στο 2020 να τον κυκλοφορήσουμε σε κάποιο label.

Θέλετε να παίζετε μαζί με σχήματα παρόμοιου ήχου ή θεωρείτε πως μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι από οποιαδήποτε συναυλία;

Η αλήθεια είναι πως πλέον δεν έχει και τόση σημασία. Παλαιότερα ο κόσμος ήταν λιγότερο δεκτικός απέναντι σε μια power metal μπάντα όταν τα υπόλοιπα σχήματα σε μια συναυλία έπαιζαν thrash για παράδειγμα. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια δεν συμβαίνει αυτό. Εμείς θέλουμε να παίζουμε σχήματα παρόμοιου ήχου μόνο και μόνο για να ακούμε και να γουστάρουμε και εμείς, αλλά σε γενικές γραμμές δεν το επιδιώκουμε ούτε και το βάζουμε σαν προτεραιότητα. Στο κάτω κάτω αν παίζεις καλά ότι είδος και αν ακούς καλά θα περάσεις πιστεύω.

Η σύμπραξη επί σκηνής με άλλα εγχώρια σχήματα είναι απαραίτητη για τις ανάγκες μιας συναυλίας ή πέρα από αυτό σας αρέσει και η εικόνα μιας ενωμένης σκηνής που περνάει προς τα έξω;

Θεωρώ ότι μια συναυλία με 4 μπάντες για παράδειγμα έχει μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό και με πολύ λίγα χρήματα βλέπεις τόσα συγκροτήματα. Οπότε και οι μπάντες και ο κόσμος κερδισμένοι είναι. Η σκηνή καλό είναι να είναι ενωμένη άσχετα που στην Ελλάδα όπου υπάρχει παραπάνω από ένας σκοτωνόμαστε. Καλό είναι να αφήσουμε στην άκρη κουτσομπολιά, μικρότητες και άλλες τέτοιες συμπεριφορές και να ακούμε την μουσική μας σεβόμενοι μουσικούς, ακροατές κ.α. Είμαστε μουσικοί και ο κόσμος πρέπει να μας ξέρει για την μουσική μας και μόνο.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Δημήτρη Μεντζέλο;

Στα τέλη του 2012 ο Δημήτρης έψαχνε μια μπάντα για να “ανοίξει” μια συναυλία που έδινε τότε για να προωθήσει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Μας βρήκε επειδή μοιάζαμε με Metallica και από τότε κολλήσαμε σαν άνθρωποι πρώτα και σιγά σιγά και σαν μουσικοί και η συνέχεια είναι γνωστή με την κυκλοφορία του EP Rock Rap Heavy το 2013.

Στα δικά μου μάτια, πήρατε ένα ρίσκο. Δεν είναι μαθημένο το ελληνικό κοινό σε τέτοιου είδους συνεργασίες. Μπορούσατε να το παίξετε εκ του ασφαλούς και να το κάνετε κάτω από άλλο όνομα. Εσείς τι Feedback πήρατε εν τέλει;

Ο κόσμος σε γενικές γραμμές αγκάλιασε το project αν και υπήρχε μια επιφύλαξη η οποία είναι δικαιολογημένη. Βάλαμε τα ονόματά μας στο project ακριβώς για αυτό τον λόγο. Να γνωρίζει ο κόσμος ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Ρίσκο για εμάς δεν υπήρχε ποτέ. Νομίζω και ο Δημήτρης το ίδιο θα σου πει. Για όλους μας ήταν κάτι φυσικό. Αμέσως συμφωνήσαμε γιατί γουστάραμε και αυτό είναι το μόνο που λαμβάνουμε υπόψιν για να κάνουμε κάποια κίνηση με τους Prejudice.

Για τις ανάγκες αυτής της συνεργασίας, αλλάξατε τον τρόπο που προσεγγίζετε την σύνθεση; Γενικά, συμμετέχουν όλοι σε αυτή;

Στην σύνθεση πάντα συμμετέχουν όλοι αφού κάποιος πετάξει μια ιδέα. Κανείς δεν γράφει αποκλειστικά μόνος του κάτι. Με τον Δημήτρη τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ απλά έπρεπε να πέσουμε λίγο σε ταχύτητα και να γίνουμε ακόμα πιο ρυθμικοί από ότι ήμασταν πριν. Αλλά λίγο πολύ η διαδικασία δεν άλλαξε ακόμη και τώρα που ολοκληρώνουμε σιγά σιγά και τον δίσκο με τον Δημήτρη.

Η μουσική σας είναι κατά βάση Heavy και Groovy. Να φανταστώ πως και η πλειοψηφία των ακουσμάτων σας είναι παρόμοιου ύφους;

Η αλήθεια είναι πως ακούμε διάφορα πράγματα αλλά μας αρέσουν πολύ βαριές κιθάρες με χαμηλό κούρδισμα, οπότε ακούμε αρκετά τέτοιες μπάντες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν ακούμε κι άλλα πράγματα και όσο μεγαλώνουμε προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε κι άλλο τα μουσικά μας ακούσματα γιατί μόνο κερδισμένος βγαίνει από μια τέτοια διαδικασία.

Οι στίχοι σας με τι καταπιάνονται. Αποτελεί η καθημερινότητα πηγή έμπνευσης;

Στους στίχους μας, θα βρει κάποιος πράγματα που απασχολούν ένα άτομο στην καθημερινότητα του ή τα βιώνει ο ίδιος, αλλά και ιστορίες ή πράγματα που διαβάσαμε και μας ιντρίγκαραν και θέλαμε να τα αποτυπώσουμε μέσα σε κάποιο κομμάτι. Γενικά ότι μας επηρεάσει ή επηρεάζει από βιώματα στην καθημερινότητα μας π.χ. δουλειά, φίλοι, οικογένεια μέχρι και κάτι που μπορεί να διαβάσουμε σε βιβλίο και να μας δημιουργήσει το ερέθισμα εκείνο που να θέλουμε να το μοιραστούμε μέσω της μουσικής μας.

Ευχαριστούμε πολύ. Κλείστε όπως θέλετε.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και για την υποστήριξη που δείχνετε σε εμάς αυτά τα 15 χρόνια που παίζουμε σαν Prejudice Reborn. Σας περιμένουμε στο live να κοπανηθείτε μαζί μας.