Riffobia, Thrash, News, Floga Records, 2023, Greece

Καλώς ήρθατε στο Metal Invader. Ο νέος σας δίσκος κυκλοφορεί αυτές τις μέρες. Τι συνέβη στο στρατόπεδο του συγκροτήματος αυτά τα 7 χρόνια δισκογραφικής απουσίας;

Καλησπέρα στην ομάδα του Metal Invader. Αυτά τα 7 χρόνια η μπάντα πέρασε αρκετές δυσκολίες κυρίως σε προσωπικό επίπεδο (αλλά και γενικά) για τον καθένα μας ξεχωριστά και οι οποίες δυσκολίες εν συνεχεία επηρέασαν και το συγκρότημα. Παρόλα αυτά όμως, είμαστε εδώ, όλα αυτά τα χρόνια δεν τα παρατήσαμε και φτάσαμε αισίως στο 2023 και στην κυκλοφορία του 3ου μας full length album.

Δώστε μας τις τεχνικές λεπτομέρειες του άλμπουμ. Ηχογράφηση, μίξη, κλπ.

Λοιπόν, το άλμπουμ ηχογραφήθηκε από εμάς με εξαίρεση τα τύμπανα τα οποία ηχογραφήθηκαν στα Animal Farm studios και τον Μιλτιάδη Αργυρίου εδώ στα Τρίκαλα. Η μίξη και το mastering έγιναν από τον Αχιλλέα Καλαντζή στα Suncord Audiolab Studios, ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Stanis W. Decker.

Δώσατε στο νέο δίσκο ως τίτλο το όνομα του συγκροτήματος. Είναι αυτό ένα είδος δήλωσης;

Όταν μπήκαμε στην διαδικασία αναζήτησης τίτλου για τον δίσκο, η αλήθεια είναι πως δεν μας ικανοποιούσε 100% κάποιος τίτλος. Οπότε, ακούγοντας πολλές φορές το υλικό, καταλήξαμε στην επιλογή να είναι το ομώνυμο του συγκροτήματος! Αυτός ο δίσκος είναι ότι καλύτερο έχουμε γράψει μέχρι τώρα, γι’αυτο επιλέξαμε να είναι το ομώνυμο της μπάντας και είμαστε σίγουροι πως θα τον γουστάρετε και εσείς!

Άλλαξε κάτι ως προς τον τρόπο σύνθεσης των τραγουδιών; Στα δικά μου αυτιά πάντως, είναι ο πιο ώριμος δίσκο σας συνθετικά.

Τα χρόνια περνάνε, μεγαλώνουμε, οπότε είναι λογικό να ωριμάζουμε ως άνθρωποι και κατ επέκταση ως μουσικοί. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους, όμως σε εμάς συνέβη! Θεωρούμε πως έχουμε εξελιχθεί ως μουσικοί και ναι, αυτός ο δίσκος είναι o πιο ώριμος συνθετικά.

Τρίτη κυκλοφορία σε τρίτη εγχώρια δισκογραφική. Θα βρείτε στη Floga Records την πολυπόθητη σταθερότητα; Επιμένετε πάντως ελληνικά.

Κοίταξε, για την Floga Records είχαμε ακούσει (την ξέραμε εξάλλου χρόνια) τα καλύτερα! Το σημαντικό είναι να εκτιμήσει μια εταιρία την μουσική σου και αυτό συνέβη με την Floga Records! Τώρα άμα υπάρξει η “πολυπόθητη σταθερότητα” δεν το ξέρουμε. Το μέλλον θα δείξει, οι άνθρωποι-καταστάσεις αλλάζουν! Προς το παρόν πάντως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εταιρεία και η κυκλοφορία πάει πολύ καλά!

Όταν ξεκινούσατε με τους Riffobia, η εγχώρια thrash σκηνή ήταν πιο μεγάλη σε σχέση με σήμερα. Πώς το βλέπετε εσείς αυτό; Πάντα συνεχίζουν οι αξιότεροι και εργατικότεροι;

Συνεχίζουν πάντα αυτοί που γουστάρουν όπως γούσταραν παλιά! Δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν, μπορεί να περάσουν χρόνια για να κυκλοφορήσεις δουλειά σου, όμως η μουσική για εμάς και συγκεκριμένα τους Riffobia είναι μέσα στον καθημερινό βούρκο που ζούμε, ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων και ιδεών που έχουμε ως μουσικοί-άνθρωποι.

Τέλη Απριλίου παίζετε στο Horns Up Festival. Θα γίνει εκεί η επίσημη παρουσίαση του δίσκου ή έχουν κλειστεί άλλες ημερομηνίες για αυτήν;

Η επίσημη παρουσίαση του δίσκου θα γίνει στο Horns up festival διότι αυτό το festival είναι πιο κοντά στην ημερομηνία που κυκλοφόρησε ο δίσκος. Προς το παρόν δεν έχει κανονιστεί κάτι άλλο επίσημα, θα υπάρξουν όμως σχετικές ανακοινώσεις.

Έχετε πολύ καλό νέο υλικό στα χέρια σας. Θα κυνηγήσετε περισσότερα shows αυτή τη φορά; Ποιες είναι οι δικές σας προσδοκίες με τον νέο δίσκο;

Εννοείται πως θα κυνηγήσουμε και άλλα live. Σκοπός μας αρχικά είναι να ακούσει τον δίσκο όσο περισσότερος κόσμος γίνεται και εν συνεχεία να μπορέσουμε να παίξουμε μέσα στην χρονιά τουλάχιστον 3-4 live στην Ελλάδα! Δυστυχώς λόγω επαγγελματικών-οικογενειακών υποχρεώσεων δεν είμαστε σε θέση να κυνηγήσουμε κάτι εκτός συνόρων προς το παρόν. Ελπίζουμε να αλλάξει αυτό στο μέλλον.

Οι στίχοι σας μέσα σε όλα έχουν και κοινωνικό περιεχόμενο. Λαμβάνετε έμπνευση από την καθημερινότητα σας;

Προφανώς και μας επηρεάζουν τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας σε πολιτικο-κοινωνικό επίπεδο και αυτό το “περνάμε” και στους στίχους μας.

Οι μουσικές σας επιρροές ποιες είναι; Αμερικάνικο ή ευρωπαϊκό thrash; (έστω ότι έχετε το πιστόλι στον κρόταφο).

Και τα 2 είναι, αλλά αν πρέπει να πούμε ένα από τα δυο, θα σου πούμε Αμερικάνικη σχολή.

Κλείστε όπως επιθυμείτε. Αν υπάρχουν κλεισμένα shows που μπορούν να αναφερθούν, μπορείτε να μας τα πείτε.

Πιστεύουμε πως η Ελληνική metal σκηνή είναι πολύ ποιοτική και έχει να προσφέρει πολλά ακόμα… Μείνετε συντονισμένοι… Ευχαριστούμε πάρα πολύ την ομάδα του Metal Invader για την συνέντευξη.

See you into the pit!!!