Οι Sacral Rage είναι headliners στο φετινό 8ο Rock Music Festival στην Λάρισα, οπότε μας δόθηκε μια καλή αφορμή και ευκαιρία να τα ξαναπούμε με το αγαπημένο μας σχήμα…

Έχει περάσει περίπου μισός χρόνος από την κυκλοφορία του Beyond Celestial Echoes. Πώς ήταν η μέχρι τώρα αποδοχή του;

Η έως τώρα αποδοχή του δίσκου είναι πολύ καλή και αυτό φαίνεται από τα reviews αλλά και από νέο κόσμο που ακολουθεί την μπάντα. Η αλήθεια είναι ότι το υλικό παραξένεψε αρκετούς, οι οποίοι ίσως περίμεναν κάτι πιο straight forward, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται την ποιότητα και τη δυναμική του.

Σε τι διαφοροποιείται από το ντεμπούτο σας; Έγιναν εσκεμμένες αλλαγές στον ήχο σας ή οι αλλαγές που μπορεί να εντοπίσει ο ακροατής ήρθαν αβίαστα και φυσιολογικά;

Πάντα θέλαμε να διαφοροποιούμαστε από κάθε προηγούμενη δουλειά μας. Όπως συνέβη στο EP και τον πρώτο δίσκο, έτσι και μεταξύ των 2 full-length. Θέλαμε να pushάρουμε τα όρια μας, αλλά χωρίς να ακουστεί πιεσμένο. Επομένως ούτε αβίαστα συνέβη, αλλά ούτε και εξαναγκασμένα. Κάτι στο ενδιάμεσο θα έλεγα.

Ακολουθήσατε την ίδια συνθετική διαδικασία;

Ναι, η διαδικασία σύνθεσης παρέμεινε η ίδια. Πρώτα συνθέτονται από τους έγχορδους οι δομές των κομματιών και στη συνέχεια παίζοντας όλοι μαζί, οριστικοποιούμε τις λεπτομέρειες.

Παρόλο που είστε ένα νέο σχετικά συγκρότημα,έχετε καταφέρει να έχετε τον δικό σας χαρακτηριστικό ήχο. Πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο; Το είχατε εξαρχής κατά νου;

Η αλήθεια είναι πώς ποτέ δεν είχαμε πλάνο στο πώς θα ακουστούμε. Ούτε και στο αν αυτό που κάνουμε έχει προσωπικότητα. Πιστεύω πως αυτό προέκυψε, αφήνοντας ο καθένας μας το δικό του στοιχείο να φανεί μέσα από τα κομμάτια. Έτσι η μουσική μας έγινε ένα συνονθύλευμα από τα ακούσματα του καθενός, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κάτι χαρακτηριστικό και με προσωπικότητα.

Tα συγκροτήματα που παίζουν αμιγώς speed metal δεν είναι πάρα πολλά. Νιώθετε ότι πρεσβεύετε αυτό το είδος; Ταιριάζετε ηχητικά με συγκροτήματα της γενιάς σας ; Αν ναι, αναφέρετε κάποια ενδεικτικά .

Για αρχή δεν πιστεύουμε πως παίζουμε αμιγώς speed metal. Η μουσική μας έχει αρκετά πρόσωπά και γι’ αυτό οι περισσότεροι δυσκολεύονται στο να μας κατατάξουν κάπου. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι καθώς ο κόσμος έχει ανάγκη να προσδίδει ταμπέλες στη μουσική και αν κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, συνήθως λειτουργεί εις βάρος της μπάντας. Εμείς να σου πω την αλήθειά μας αρέσει που συμβαίνει αυτό. Επομένως, νιώθουμε ότι πρεσβεύουμε απλά το είδος και τον χαρακτήρα μας και τίποτα παραπάνω. Ηχητικά ταιριάζουμε με αρκετές μπάντες της γενιάς μας, χωρίς να υπάρχει κάποιο μαζικό κίνημα όμως. Ενδεικτικά θα αναφέρω τους Vektor, Solitary Sabred, Saboter.

‘Ηδη από την πρώτη σας δουλειά, αποκτήσατε ένα σεβαστό όνομα στο underground. Nιώθετε κάποιο ”βάρος” λόγω αυτού κάθε φορά που μπαίνετε στη διαδικασία σύνθεσης ;

Δεν θα έλεγα πως αυτό έπαιξε κάποιο βάρος στη συνθετική διαδικασία. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Τα όρια εμείς τα θέτουμε και όχι μια ενδεχόμενη απήχηση.

Όποιος σας έχει παρακολουθήσει ζωντανά έχει διακρίνει τη θεατρικότητα σας επί σκηνής . Πόσο σημαντική είναι η εικόνα σε μία συναυλία; Ποιους θεωρείτε κορυφαίους σε αυτό;

Είναι άγραφος κανόνας ότι οι μπάντες δείχνουν την αξία τους πάνω στο σανίδι. Τόσο στο κομμάτι του performing, όσο και στο οπτικό. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορεί κάποιος να μεταδώσει το vibe της μουσικής του πάνω στη σκηνή και γι’ αυτό το λόγο μας βγαίνει και σε εμάς κάτι τέτοιο. Κορυφές σε αυτό, είναι σαφώς ο King Diamond, η τρέλα των Watchtower, οι υπερπαραγωγές των Μaiden και Pink Floyd, αλλά και πιο μη metal σχήματα όπως Dirty Granny Tales.

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όραμα γύρω από το συγκρότημα;

Να είμαστε πιστοί στους εαυτούς μας και πάντα να προσπαθούμε για το κάτι παραπάνω στις κυκλοφορίες και τις εμφανίσεις μας .

Η θεματολογία των στίχων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας σας ή υπάρχει η πιθανότητα μελλοντικά να καταπιαστείτε και με άλλα ζητήματα;

Σαφώς. Ασχέτως που τώρα έχουμε μπει στο τριπάκι του Sci-fi, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα μας το γυρίσει στο μέλλον.

Ποια είναι τα άμεσα σας πλάνα σχετικά με συναυλίες αλλά και για σύνθεση νέου υλικού ;

Για αρχή έχουμε αρκετά Live κλεισμένα για την προώθηση του δίσκου και άλλα τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Επομένως δίνουμε το βάρος εκεί. Υπάρχουν ήδη κάποιες ιδέες αλλά λογικά θα ξεκινήσουμε πιο εντατικά τις προετοιμασίες για νέο υλικό από το καινούριο έτος, χωρίς όμως να μας βιάζει κάτι. Σε μία περίοδο υπερ-πληροφορίας όπως αυτή που ζούμε τώρα, εμείς επιλέγουμε να πάρουμε τον χρόνο μας.