Καλώς ήρθατε στο Metal Invader. Παρακαλώ συστηθείτε στο αναγνωστικό μας κοινό.

Ξεκινήσαμε την μπάντα το 2001 σαν μια παρέα αρχικά 3 ατόμων που απλά τζαμάραμε όποτε είχαμε τον χρόνο. Για πολλά χρόνια δεν ήμασταν ιδιαίτερα ενεργοί ώσπου πριν μια 5ετία βρήκαμε μέλη για να ολοκληρώσουμε το line-up και αρχίσαμε να προβάρουμε εντατικά. Από τότε παίξαμε αρκετά live στην Ελλάδα και κυκλοφορήσαμε το παρθενικό μας EP ”Mountain High”.

Ποιες είναι οι κύριες επιρροές σας, μουσικές και μη;

Μουσικά έχουμε διάφορες επιρροές, κάτι που φαίνεται και στις συνθέσεις μας, που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα του metal. Από εκεί και πέρα η έμπνευση μας προέρχεται από τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τη μελέτη του Υπερφυσικού και άλλα ενδιαφέροντα του κάθε μέλους.

Το ντεμπούτο EP σας κυκλοφόρησε πέρυσι. Πείτε μας 2 λόγια για αυτή την κυκλοφορία;

Το ντεμπούτο μας περιέχει κυρίως παλιές συνθέσεις, κάποιες από τις οποίες προέρχονται από τις πρώτες μέρες της μπάντας. Έτσι αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε τα συγκεκριμένα κομμάτια και να τα κυκλοφορήσουμε σε μορφή
EP καθώς αντιπροσωπεύουν την πρώιμη περίοδο μας.

Ποια είναι η διαδικασία σύνθεσης και ηχογράφησης της μπάντας;

Συνήθως οι κιθαρίστες μας έρχονται στην πρόβα με κάποια βασικά riffs και μέσα από τη διαδικασία του τζαμαρίσματος φτάνουμε στην τελική μορφή των κομματιών. Στη συνέχεια κάποιος αναλαμβάνει το γράψιμο των στίχων και πολλές φορές συνεισφέρουν και περισσότερα μέλη στον στιχουργικό τομέα.

Ποια είναι μερικά από τα θέματα που αγγίζετε στους στίχους των τραγουδιών σας;

Οι στίχοι μας καταπιάνονται με διάφορα θέματα. Προσωπικές εμπειρίες, λογοτεχνία τρόμου και φαντασίας, ιστορικά και μυθολογικά θέματα αλλά και σύντομες ιστορίες μυθοπλασίας.

Έχετε ένα χαρακτηριστικό ήχο. Υπάρχουν, κατά τη γνώμη σας, άλλες μπάντες που σχετίζονται άμεσα με τον ήχο των The Unconfessed;

Αυτό ισχύει εν μέρει, καθώς οι περισσότεροι δυσκολεύονται να κατηγοριοποιήσουν την μουσική μας. Νομίζω ότι έχουμε κοινά στοιχεία με κάποιες Black/Thrash Metal μπάντες αλλά και με την Ελληνική και Σουηδική Black/Death Metal σκηνή των 90’s που ήταν άμεσα επηρεασμένες από το Heavy  και Thrash Metal της δεκαετίας του ’80.

Εργάζεστε σε νέο υλικό αυτές τις μέρες;

Έχουμε κάποια κομμάτια ήδη έτοιμα για την επόμενη κυκλοφορία μας και ταυτόχρονα συνθέτουμε και νέο υλικό.

Το EP σας έχει πανέμορφο εξώφυλλο. Ποιο είναι το νόημα πίσω από το αυτό και ποιος συνέλαβε την ιδέα;

Το εξώφυλλο του ”Mountain High” απεικονίζει την κορυφή Στεφάνι ή αλλιώς ”Θρόνος του Δία” του Ολύμπου. Ήταν μια ιδέα των ιδρυτικών μελών της μπάντας καθώς και οι στίχοι του ομώνυμου κομματιού είναι εμπνευσμένοι από τις αναβάσεις μας στο Βουνό των Θεών.

Μιας και τα μέλη της μπάντας έχουν εμπειρία και με άλλα σχήματα, τι θέλατε να εκφράσετε μέσω των The Unconfessed;

Ο βασικός λόγος ύπαρξης της μπάντας είναι η διασκέδαση μεταξύ φίλων και η δημιουργία μουσικής που εκφράζει όλα τα μέλη. Αν σταματήσουμε να διασκεδάζουμε με αυτό που κάνουμε, τότε δεν θα υπάρχει λόγος για να συνεχίσουμε.

Νομίζετε ότι είναι ευκολότερο για μια νέα μπάντα να προωθήσει τον εαυτό της αυτή τη στιγμή;

Σαφέστατα είναι πιο εύκολο τώρα για μια μπάντα να ακουστεί από ότι ήταν πριν ας πούμε 20 χρόνια. Με τη μαζική χρήση του internet, πλέον μπορείς να έρθεις σε επαφή με οποιαδήποτε μπάντα από όλο τον κόσμο, ενώ κάποτε όλο το promotion στηριζόταν στο tape trading και στη διανομή flyers. Επίσης η διοργάνωση συναυλιών είναι πλέον πολύ πιο εύκολη από το παρελθόν, που κυριολεκτικά έφτυνες αίμα για να κλείσεις ένα live. Ίσως να έχει χαθεί ο ρομαντισμός του παρελθόντος όμως οι σύγχρονες ευκολίες βοηθάνε πολύ την underground σκηνή.

Έχετε κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις μέχρι στιγμής. Πώς είναι η underground σκηνή στην πόλη σας;

Η πόλη της Λάρισας πάντα είχε μια μικρή μεν, αλλά ιδιαίτερα ενεργή και ποιοτική metal σκηνή. Αυτή τη στιγμή είναι ενεργές αρκετές μπάντες οι οποίες έχουν τακτικά την ευκαιρία να παίζουν ζωντανά στην πόλη.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας; Μήπως ένα ολοκληρωμένο στούντιο άλμπουμ να υποθέσω;

Αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να προβάρουμε και να συνθέτουμε νέο υλικό. Σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας full length album, αν όλα πάνε καλά, τον επόμενο χρόνο και φυσικά να συνεχίσουμε να παίζουμε live όποτε μας δίνετε η ευκαιρία.

Το κλείσιμο δικό σας.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και ελπίζουμε να σας δούμε στο επερχόμενο live με τους Artillery στην Λάρισα.