ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: GRAVE // MALEVOLENT CREATIOΝ

Οι GRAVE και MALEVOLENT CREATION ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ευρωπαϊκή co-headline περιοδεία που πρόκειται να σαρώσει!Ένα από τα δυνατότερα death metal πακέτα που έχουν περιοδεύσει στην Ευρώπη θα έχουμε την τιμή να το υποδεχθούμε στη χώρα μας την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο An club και τη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στο Eightball club.

Δύο  ιστορικές μπάντες-δυναμίτης, των οποίων τα ντεμπούτα “Into the Grave” και “The Ten Commandments”  θεωρούνται τα πλέον κλασικά στον ήχο. Δεν υπάρχει συγκρότημα του χώρου που να μην τα δηλώνει στις επιρροές του, ενώ οι οπαδοί στο άκουσμα των “ύμνων” 24 χρόνια μετά ακόμα τους πιάνει αμόκ! Στις αρχές της δεκαετίας των 90’s, που το Death Metal μεσουρανούσε, κυκλοφορούσαν τη μια δισκάρα μετά την άλλη κατατάσσοντας τους στην elite παγκοσμίως. Η “μόδα” πέρασε, πολλές μπάντες τα παράτησαν, άλλες έχασαν το δρόμο, αλλά όχι αυτοί οι δύο!

Η δισκογραφία τους συνεχίζει να μας απασχολεί για περισσότερα απο 20 χρόνια  και στη χώρα μας θα έρθουν με τα νέα τους albums που σκοτώνουν και τιτλοφορούνται “Out of Respect for the Dead” και “Dead Man’s Path” .

Fb event: https://www.facebook.com/events/441384279397125/

Προπώληση: 20€ (limited 200)  //   Είσοδος: 25€

Αθήνα: Metal Era, Eat Metal

Θεσσαλονίκη: Nephilim, Ticket House
e-tickets: krisisproductions.eventbrite.com

Οι Grave είναι από τις πρώτες death metal μπάντες που ξεπήδησαν από τη Σουηδία στα τέλη των ’80’s. Ήταν Αύγουστος του ’91 όταν και κυκλοφόρησαν το θρυλικό “Into the Grave”, το οποίο τους καθιέρωσε ως μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ακραίου ήχου! Mε το “You’ll Never See” της επόμενης χρονιάς οι προσδοκίες ξεπεράστηκαν, παίζοντας αρτιότερα και με πιο “καθαρό” ήχο η μπάντα αποκτάει δική της ταυτότητα κάνοντας το άνοιγμά της σε ένα πιο ευρύ κοινό. Με τη κυκλοφορία του “Soulless”  οι Grave εδραιώνονται ως ένα από τα μεγαλύτερα death metal groups παγκοσμίως, ο δίσκος είναι πιο groove-άτος και πλέον είναι ξεκάθαρο πως  δεν απευθύνονται μόνο στο die hard death metal κοινό, χωρίς όμως αυτό να απογοητεύει κανέναν. Έκτοτε οι Grave μετράνε 8 full length albums δείχνοντας πως είναι ένας ζωντανός οργανισμός για παραπάνω απο μια εικοσαετία, χωρίς να συμβιβαστούν με μόδες, χωρίς να παρατήσουν τον death metal ήχο και χωρίς να το διαλύσουν ποτέ. Τον Οκτώβριο του 2015 κυκλοφορούν το 11ο κατά σειρά full length με τίτλο “Out of Respect for the Dead” και από το δείγμα που έχουμε είναι σίγουρο πως θα πρόκειται για άλλο ένα αγνό death metal δίσκο.

https://www.youtube.com/watch?t=5&v=RbAyWFbFmW0

https://www.facebook.com/GraveOfficial

http://www.grave.se/

Συνήθως όταν βλέπεις μπάντα να προέρχεται από τη Florida με έτος ίδρυσης τέλη ’80’s τότε δύσκολα να απογοητευτείς, πόσο μάλλον στη περίπτωση των Malevolent Creation που τα λόγια με πολλές σάλτσες είναι αχρείαστα. Αιμοβόρο, βίαιο και πάνω απ’ όλα ωμό death metal, must για όποιον σέβεται τον εαυτό του και λέει πως είναι οπαδός του extreme ήχου! Οι Malevolent Creation μάτωσαν για πρώτη φορά τ’ ανυποψίαστα αυτιά μας με το θρυλικό “The Ten Commandments” στο οποίο διδάσκουν πως πρέπει να ηχεί το death metal, ένας δίσκος ογκόλιθος με 10 ηχητικές εντολές. Η συνέχεια είναι εξίσου καθηλωτική κυκλοφορώντας το εκπληκτικό “Retribution”, είναι το album  που θα σε στείλει όντως για τιμωρία αν ίσως για μια στιγμή  πίστεψες πως οι Malevolent δε θα μπορούσαν να συνεχίσουν με μια ακόμα υπερποιοτική δισκάρα. Στα καπάκια “Stillborn”  το οποίο αν είχε τον κατάλληλο ήχο ίσως μιλούσαμε για άλλο ένα απόλυτο death metal διαμάντι. Η μπάντα όπως στη περίπτωση των Grave, μετράει μια πορεία άνω των 20 ετών ασταμάτητης παραγωγής δίσκων, 12 full length, με κορυφαίες στιγμές τα “The Fine Artof Murder”, “Envenomed”, “The Will to Kill” κ.α. Το νέο album κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2015 με τίτλο “Dead Man’s Path” και δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερα από μια ακόμα δισκάρα.

https://www.youtube.com/watch?v=s3hHUUNWNM4

https://www.facebook.com/malevolentcreation

Πραγματικά, τέτοια πακέτα δύσκολα περνάνε από τη χώρα μας, και είναι από τα Live που το κλισέ “δεν χάνονται” ακούγεται ρεαλιστικό μιας και αυτό που θα ζήσουμε αυτές τις δύο βραδιές δεν πρόκειται να επαναληφθεί!

Death Raid Over Europe!

https://www.facebook.com/krisisproductions

http://krisisproductions.blogspot.gr/